CHP İl Başkanı Çakır; “İnşaatlar Neden Durdu..!”

CHP İl Başkanı Çakır; “İnşaatlar Neden Durdu..!”

Yayın: 12.12.2019 20:29
Paylaş:
A+ A-

CHP İl Başkanı Abdullah Çakır Safranbolu Türker İnanoğlu İletişim Fakültesi İçin “İnşaatlar Neden Durdu..!?” dedi.

Safranbolu’ya yıllar önce Adına İletişim Fakültesi yapmayı düşünen Sayın Türker İnanoğlu’na 3 yıllık bir gecikmeden sonra yer tahsisi yapılmış ve inşaata başlanmıştı. Memleket sevdalısı Sayın Türker İnanoğlu en az 15.000.000 TL yatırım ile inşaatın bir an önce bitirilmesi için bizzat kendisi takip etmekteydi. Kendisinin tek isteği ise Adının bu okula verilmesiydi. Sözleşmeye de bu konulmuştu. Maalesef basından öğrendiğimize göre Karabük Üniversitesi ve YÖK ile fakülteye isminin verilmesi konusunda sıkıntı yaşadığı ve bu nedenle Sayın Türker İnanoğlu’nun da inşaatı yapmakan vazgeçtiğini üzülerek öğrenmiş bulunmaktayız. İçinde bulunduğumuz Ekonomik Krize aldırmadan memleketine ve doğduğu topraklara yatırım yapmaya çalışan işadamlarımıza sahip çıkmamız gerekirken onları küstürmek hiç de doğru bir durum değildir. Bu kararları alanlar, Karabüklü değil ama biz Karabüklüler bu olaya sahip çıkmalıyız. Hizmet Karabük ve Safranbolu’ya gelecek. Bugün görev icabı burada olanlar yarın burada olmayacaklar. Ama bizler ailelerimizle bu kentte yaşamaya devam edeceğiz. Buradan başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm milletvekillerimize, siyasi partilerimizin il ve ilçe başkanlarına, sivil toplum örgütlerine seslenmek istiyorum. Bu okula sayın Türker İnanoğlu’nun ismi sözleşmede yazılı verilsin ve tekrar kendileri ikna edilip inşaatın devam etmesi sağlansın. Ülkemizin çoğu yerinde örneğin Kadir Has, İzzet Baysal gibi üniversitelerde önemli işadamlarımızın ismini yaşatan fakülteler varken Safranbolu İletişim Fakültesinin adı da Türker İnanoğlu olsun.

Yorumlar

  1. Safranbolu il başkanı

    Safranbolu il başkanı konuşmuş Peki karabukte o kadar sorun varken neden bu konulara değinmiyor
    Marzinc den neden bağış alıyor çöp tesisi hakkında ne düşünüyor hava kirliliği ne yorumu ne Trafik sorununa neden dikkat çekmiyor soğuksu daki bina hakkında ne düşünüyor.hastanelere bakış açısı ne karabük Spor hakkında ne düşünüyor..
    Yoksa sadece Safranbolu hakkında mı konuşacağız

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.