CHP İl Başkanı Çakır’dan Koronavirüs Açıklaması

CHP İl Başkanı Çakır’dan Koronavirüs Açıklaması

Yayın: 06.04.2020 19:33
Paylaş:
A+ A-

CHP Karabük İl Başkanlığı, tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de çok büyük sıkıntılar yaratan koronavirüs sebebiyle bir takım problemler yaşayan esnaf ve iş insanlarına destek verilmesi gerektiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;”Tüm Dünyanın mücadele ettiği ve Ülkemizde, Bölgemizde  halen sıkıntıların yaşandığı Koronavirüsnedeni ile çalışanlar mağdur durumda kalırken İş İnsanlarımız ve Esnaflarımızın büyük bir bölümü de mağduriyet yaşamaktadır.

Bu keşmekeş yaşanırken maalesef İş İnsanlarımızın ve esnaflarımızın STK ları olayları sadece izlemekte sesiz kalmaktadır.

-Çiftimiz için ekim zamanı olmasına karşın bu konularda ön destek çalışmaları planlanmamış, ya da bankalara esnaflarımız kredi al çözüm bul yoluyla mahkum bırakılmaktadır.

-Dünya da etkili olan virüs nedeni ile gıda üzerinde olabilecek yokluklara karşı bugünden hiçbir projenin geliştirilmediğini görmekteyiz.

-Okulların kapatılması ile birlikte okul servisleri, kantinler vb gibi yan destek kurumları için hiçbir çalışma yapılmamış, sadece evinizde kalın denerek iş geçiştirilmektedir, özellikle özel okullarımızın SGK borçları Devlet tarafından karşılanmalı, borçları faizsiz ertelenmelidir…

-Evet herkesin sağlığı için EVDE KALACAĞIZ ancak İnsanların zor günlerinde çözüm de bulmak için siyasi partiler başta, sendikalar, Esnaf örgütleri tüm STK larda sessiz kalmadan projeler üretmesi gerekmektedir..

-CHP olarak Virüs krizinin ilk gününden itibaren olası gelebilecek tüm sıkıntıları hep birlikte paylaşarak çekmeliyiz bu anlamda, ‘kredi borçları kriz sonuna kadar faizsiz ertelenmelidir’ dedik

-Virüsün yarattığı kriz nedeni ile dolmuş, otobüs işletmesi sahiplerine mazeret zararı nezdinde ödemeler çıkartılmalı bu esnafımızın mağduriyeti giderilmelidir

-İş yerlerini kapatmak zorunda kalan Kafe, Berber, Kuaför, kahvehane, çay ocakları gibi iş yerlerimize yine AVM lerde mağdur kalan esnaflarımıza SGK ve Vergi ötelemesi vb destekler verilmeli, karşılıksız KOBİ kredileri ile desteklenmelidir.

Sonuç olarak; Koronavirüsü krizi sonrası işleri duran, durma noktasına gelen orta ve küçük ölçekli sanayicilerimizin, tüm esnaflarımızın ve onların çalışanlarının sorunlarının çözümü için acil olarak tüm STK larımız, TSO ve Esnaf odaları başta olmak üzeresendikalarımız bir araya gelerek çözüm önerileri üretme gereğine inanıyoruz.

Kriz var, sıkıntı varsa paylaşacaksak hep birlikte paylaşacağız, hep birlikte çözüm üreteceğiz, bu Ülke hepimizin, krizi fırsat görenleri unutmayacağız, biz bize yetersek, biz bizim sorunlarımızı birlikte çözeceğiz..

Süreç sonuna kadar, sağlıkla evde kalacağız..” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Arı ve bal kayıplarının önüne geçmek için “arıcılar eğitilmeli” önerisi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 04:12
Paylaş:
A+ A-

BOLU (AA) – Bolu İli Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı İsmail Ünalan, hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi nedeniyle arıcıların bilinçli hareket etmesi gerektiğini söyledi.

Ünalan, AA muhabirine, 2023'te devlet desteği alan birlik bünyesindeki 523 arıcının, önceki yıllara oranla daha iyi ve bol ürün aldığını belirtti.

Geçen yıl başına kadar mevsimlerin kurak geçtiğine değinen Ünalan, “Yılbaşından sonra yağmurlar başladı. Yağmurlarla bal verimimiz gelişti, arttı. Geçen yıl Bolu arıcısı, aldığı üründen memnun kaldı.” dedi.

Ünalan, küresel iklim değişikliği nedeniyle iklim kaymalarının yaşandığına işaret ederek, yıllardır sektörde yer alan kişiler olarak bu sene iklimin 15-20 gün kaydığını gözlemlediklerini anlattı.

– Arıcılara yıl boyu eğitimler veriliyor

Ünalan, arıcıların kovanlardan istedikleri düzeyde bal alabilmesi için süreci iyi yönetmesi gerektiğinin altını çizerek, “Bilinçli olması ve hata yapmaması gerekiyor. Kovanları birden açıp arı yavrularını üşütmemesi gerekiyor. Bilinçli arıcıya ihtiyacımız var.” diye konuştu.

Eğitim ve bilinçlendirme çalışmaları kapsamında geçen yıl İstanbul ve Ankara'daki fuarlara gidecek arıcılar için 100'ün üzerinde araç kaldırdıklarını bildiren Ünalan, akşamları düzenledikleri 15'er günlük hizmet içi eğitimlere de 280 civarında arıcının katıldığını kaydetti.

Ünalan, geçen yılki eğitimlerde alanında uzman akademisyenlerin katılımıyla merkez ve Gerede ilçesinde küresel iklim değişikliğinin arılar üzerindeki etkisinin anlatıldığını, yine arı hastalıkları konusunda bilgilendirme yapıldığını söyledi.

Tarım ve Orman İl Müdürlüğü işbirliğinde bir ay boyunca akşam saatlerinde arıcılar için eğitim seminerleri düzenlendiğini vurgulayan Ünalan, Ramazan Bayramı'ndan sonra da “küresel iklim değişikliğinde arıcılık, arı hastalıkları, kovan bakımları, arının beslenmesi ve iyi ürün elde etmenin yolları” konularında eğitim verileceğini ifade etti.

Ünalan, geçen yıl kent genelinde 200 ton civarında bal alındığını, bu yıl da aynı rekolteyi beklediklerini dile getirdi.

Arıcılığın bilim dalı olduğuna ancak okulunun bulunmadığına işaret eden Ünalan, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Babadan görme usullerle arıcılık yapılmakta. Günlük bilgi aktarımını henüz gerçekleştiremiyoruz. Arıcıya ulaşmakta zorluk çekiyoruz. Bilgi eksikliğinden dolayı hem bal kaybı hem arı kaybı yaşıyoruz. Bu sektörü masaya yatırıp, eğitim ayağını tam anlamıyla gerçekleştirebilirsek mevsim kaymalarında zarar görmeyiz.”