CHP İlçe Başkanı Aytaç; “İlçe Kaderine Terk Edilmiş..”

CHP İlçe Başkanı Aytaç; “İlçe Kaderine Terk Edilmiş..”

Yayın: 17.07.2021 00:40
Paylaş:
A+ A-

CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet AYTAÇ “Eflani’yi ziyaret eden ve İlçenin yaşadıklarını gözleri ile gören CHP Niğde Milletvekilimiz Sayın ÖMER FETHİ GÜRER’İN TBMM’DE verdiği yazılı soru önergesine Tarım ve Orman Bakanlığı Strateji Geliştirme Merkezi tarafından, Bakan adına verilen cevaplar,bizde hayal kırıklığı yarattı. Gelen cevap metnin de Eflani için hiçbir olumlu icraat yok..” dedi.

Haber ;Tuğba YILMAZ

CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet AYTAÇ,Eflani’yi ziyaret ettikten sonra,İlçenin meselelerini,TBMM Başkanlığı’na verdiği yazılı soru önergesi ile Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye soran, CHP Niğde Milletvekili Ömer FETHİ GÜRER’E,Bakan adına Bakanlığın strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından verilen cevabı gösterdi.

CHP Eflani İlçe Başkanı Ahmet AYTAÇ  “Verilen cevaptan anladığımız Eflani İlçesi kaderine terk edilmiş.Bakın sorulan sorular da burada,verilen cevaplar da burada.İnsanlar ve özellikle Eflani yaşayanları soruları ve cevapları değerlendirsin,gelecek seçimlerde oyunu buna göre belirlesin.CHP İktidarın da Bu İlçe hak ettiğini alacaktır..” anlamında da bilgiler verdi.

CHP Niğde Milletvekili ÖMER FETHİ GÜRER’İN ,TBMM verdiği soru önergesi aynen şöyle;

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

Aşağıdaki sorularımın Anayasa’nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Tarım ve Orman Bakam Sn. Bekir Pakdemirli tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim.

Saygılarımla. 13.04.2021

1 Karabük’ün Eflani ilçesinde atıl bulunan süt işleme tesisinin yeniden açılması istenmektedir. Bu bağlamda bir çalışma düşünülmekte midir?

2 Eflani ilçesine damızlık hayvan ve büyük baş hayvan yetiştiriciliği için destek ve teşvik sağlanmakta mıdır?

3 Siyez buğdayının bölgede teşvik edilmesi düşünülmekte midir?

4 Orman ürünlerine yönelik Eflani’de üretim tesisleri kurulması düşünülmektedir?

5 – Eflani ilçesinde tarım organize sanayi bölgesi kurulması düşünülmekte midir?

 CHP Niğde Milletvekili Ömer GETHİ GÜRER’İN verdiği soru önergesine ise Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli adına Bakanlık Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından verilen cevaplar ise aynen şu şekilde.

Tüm Ülkemizde olduğu gibi Karabük ili, Eflani ilçesindeki büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiricilerimiz; buzağı, dişi manda, malak, anaç koyun-keçi, küçükbaş sürü büyütme ve yenileme, çiğ süt, besilik erkek sığır, hastalıktan ari işletme, onaylı süt çiftliği ve atık konularında desteklenmektedir.

Ayrıca, büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde; yetiştiricilerin finansman ihtiyaçlarının uygun şartlarda karşılanmasına yönelik, şartları uygun olanlara Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri aracılığı ile düşük faizli yatırım ve işletme kredisi kullandırılmaktadır.

Bakanlığımızca, Türkiye Tarım Havzaları Üretim ve Destekleme Modeli doğrultusunda belirlenen ve Karabük İlimizin de içerisinde yer aldığı havzalarda üretilen ürünlere (18 ürün) fark ödemesi desteği verilmektedir. Uygulamada çeşit ayrımı yapılmaksızın tür olarak belirlenen ürünlere destek verilmektedir.

Ülkemize özgü tür ve çeşitlerin korunması, gelecek nesillere ulaştırılması, bilinirliğinin artırılması ve yaygınlaştırılması amacıyla çalışmalar ve projeler yürütülmektedir

Bakanlığımızca 2021 yılında Ülke genelinde uygulanmaya başlanılan Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında İl Müdürlüklerimizce hazırlanan projelere kaynak temin edilmekte olup Siyez Buğdayı Üretiminin Geliştirilmesi Projesi de uygulama kapsamına alınmıştır.

Bakanlığımız Orman Genel Müdürlüğünce, orman ürünlerinin üretim ve pazarlama faaliyetlerinde bulunulmakta olup, bu ürünler ile ilgili tesis kurulumu yapılmamaktadır. Tesis kurulumu için ilgili Bakanlıklara müracaat edilmesi gerekmektedir.

Karabük Eflani ilçesinde Tarıma Dayalı ihtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulması ile ilgili herhangi bir projemiz bulunmamaktadır.

 

 

Yorumlar

  1. İstanbuldan Eflenili

    Efleniyi gofura bitüdü yazuk ettile canım memleketime bu fofurluk bi benneklik bi gendünü beyenme bu gözel memleketi bitüdü ne deylim Allahından bulsun bi insan o gadar sovuk beyinli olumu arkadaş hiçbi beyin üretimi yok elin başka yerlerinde nele yapılıyo be gofuraynan yağcı tayfası Efleniyi bitüdü arkadaş resmen bitüdü şu CHP li Ahmede helal olsun arkadaş Efleni içün çırpınıya valaha çırpınıya bu uşak ben onuda CHP yide alkışlıyom helal olsun chplilere

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ordu’nun ilçelerinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlandı

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

ORDU (AA) – Ordu'nun Ünye ve Fatsa ilçelerinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Ünye ilçesindeki ilk tören, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Özgür Tokgöz'ün anıta çelenk sunduğu programda, saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı okundu.

Ünye Şehir Stadı'nda devam eden kutlamalarda da protokol üyeleri, öğrencileri ve halkı selamladı.

Türk milleti için bir dönüm noktası olan 23 Nisan'ın, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün geleceğin teminatı olarak gördüğü çocuklara armağan edildiğini belirten Tokgöz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün bu kutlu günü çocuklara armağan etmesi, yarınlarımızı emanet edeceğimiz, geleceğimizin teminatı çocuklarımıza verdiği değeri, inancı ve güveni göstermektedir.” dedi.

Çeşitli gösterilerin sunulduğu ve şiirlerin okunduğu programda, Ünye Acara Gürcü Dostluk Kültür Derneğince Gürcistan'dan davet edilen Gürcü çocuklardan oluşan ekip, Kafkas halk oyunları gösterisi sahneledi.

Yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerin verildiği törene, Kaymakam Ayhan Işık, Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Gürcistan'ın Trabzon Başkonsolosu Nikoloz İashvili, diğer ilgililer ve öğrenciler katıldı.

Fatsa ilçesindeki tören ise ilçe stadında gerçekleştirildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Saygın Atinkaya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın büyük bir coşkuyla kutlandığını söyledi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende öğrenciler çeşitli gösteriler sundu.

Törene, Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar da katıldı.