Yayın: 22.06.2021 00:22
Paylaş:
A+ A-

Cumartesi/Pazar Günleri Üniversite Giriş Sınavları Yapılacak      

Karabük yaşayanları,özellikle 100.Yıl Mahallesi sakinleri 13 Eylül tarihinde açılacak olan ÜNİVERSİTELER için büyük bir beklentiye girdiler.Bu cümleden olmak üzere ÜNİVERSİTE Yerleştirmeleri için,cumartesi/Pazar günleri sınav yapılacak.KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN 20 eylül tarihine kadar açılacağı,bunun “Yaz Okulu nedeni ile..” bir hafta kadar uzayabileceğinden de söz ediliyor..

Haber ;Nurhan DEVECİ

Koronavirüs salgını nedeni ile,yaklaşık 18 aydır kapalı olan Okulların,13 Eylül tarihinden itibaren “Açılacağı belirtilince..” Ülkenin hemen her yerinde olduğu gibi,Karabük’te de büyük bir heyecan başlamış görünüyor.Bu cümleden olmak üzere,özellikle ÜNİVERSİTELERİN açılma tarihi olarak da ilan edilen 13 Eylül tarihinden önce,‘Yükseköğretim Kurumları Sınavları ’ yani ÜNİVERSİTELERE Giriş Sınavları bu Cumartesi/Pazar günü yapılacağı da açıklandı.

Ülke genelinde milyonlarca Öğrencinin,Karabük Özelinde de onbinlerce Öğrencinin gireceği “Yükseköğretim Kurumları Sınavları,bu cumartesi ve pazar günleri yapılacak..” bu sınav sonuçlarından sonra YÖK tarafından Öğrencilerin başarı ve tercihlerine göre YERLEŞTİRMELERİN yapılacağı vurgulanırken,”Bütün bu işlemler Ağustos ayı başlarında belli olar ve Öğrenciler gidecekleri ÜNİVERSİTELERİ öğrenmiş olurlar..” yolunda bilgiler de verilmektedir.

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NİN,büyük bir ihtimalle 13 Eylül tarihi yerine 20 Eylül tarihinde açılabileceğini de söyleyen konuya yakın kaynaklar “KARABÜK ÜNİVERSİTESİ Yaz Okulları ve bazı gerekçelerle 20 Eylül tarihinde açılabilir.Ancak açılma tarihi 20 Eylülü kesinlikle aşmaz..” şeklinde bilgiler veriyorlar.Bu arada KARABÜK ÜNİVERSİTESİ’NDE halen 11 bin civarında Yurtdışı kökenli Öğrencinin olduğuna da işaret edilerek “Bunların büyük bölümü Afrika kökenli öğrenciler.Yemen,Sudan,Çat,Gabon  ve diğer Ülke kökenli 11 bin civarında Öğrenci var..” ifadeleri de kullanılıyor.

Öte yandan,18 ayı aşkın bir süredir,adeta “İn/Cin top atıyor.Ortalıkta kimse görünmüyor..” denilen Karabük’ün 100.Yıl Mahallesinin, eylül ayını sabırsızlıkla beklediğini anlatan Mahalle sakinleri “Burada ki esnaflar gerçekten bunaldılar.Birçok işyeri sahibini değiştirdi,birçok işyeri kapandı.Şimdi evler ve Kredi Yurtlar Kurumu Öğrenci Yurtları ile Özel Yurtlar Öğrencileri gelmesi ile şenlenecek..” görüşlerini de dile getiren çok geniş bir kesim var.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Köse: “Safranbolu Güneşli Günlere Uyanacak”

Yayın: 29.03.2024 12:51
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı ve  CHP Adayı Elif Köse;  göreve geldikleri 2019 yılından buyana ekibiyle birlikte Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti verdiklerini, kenti koruyarak, geliştirmek için durmadan, yorulmadan, özveriyle çalıştıklarını belirterek, “Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum” dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adayı Elif Köse, 1 Nisan sabahı Safranbolu’nun yeniden güneşli günlere uyanacağını söyledi. 1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla beklediklerini ifade eden Safranbolu Belediye Başkanı ve Adayı Elif Köse; “Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz” dedi.

Safranbolu halkına kucak dolu sevgilerini gönderen Başkan Elif Köse, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sevgili Safranbolular,

2019 yılından bu yana ben ve ekibim Safranbolu’ya hak ettiği hizmeti veriyor, kentimizi koruyarak geliştirmek için durmadan, yorulmadan, titizlik ve özveriyle çalışıyoruz.

31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçimlere aday olarak katılıyor, başlattığımız ve yarınlara temel olacak işlerimizi tamamlamak için sizlerle beraber tekrar bir yola çıkıyoruz.

1 Nisan sabahını büyük bir heyecan ve umutla bekliyoruz.

Amacımız siyasetten çok öte, Safranbolu’nun daha yaşanabilir, turizmiyle örnek, doğasıyla bütüncül, geri dönüşüm ile çevre dostu ve yarınlara miras bir kent olmasını sağlamak.

Amacımız küçüğüyle büyüğüyle, kadınıyla erkeğiyle, özel gereksinimlilerimiz ve büyüklerimizle, kısacası herkesle sevgi dolu, anlayış dolu, yaşam odaklı bir Safranbolu inşa etmek. Ben herkesin Belediye Başkanı olmaya talibim.

Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyerek çıktığımız bu yolda; köklerine sadık, Cumhuriyet ilkelerine sahip, halkçı, adil, şeffaf, hesap verebilen ve en önemlisi tüketen değil üreten belediyecilik anlayışıyla Safranbolulara hizmet vermek, Safranbolu’yu hak ettiği noktaya emin adımlarla götürmek en büyük hedefimiz.

Çok değerli komşularım; Safranbolu’muzda her zaman olduğu gibi yine hep birlikte güneşli günlere uyanacak, kahkahalarımızı birlikte atacak, kötü günde yine birbirimize omuz olacak ve yine en mutlu anlarımızda birbirimize sarılacağız.

Çünkü Safranbolu’yu sizlerle birlikte ayrıştırmadan, ötekileştirmeden, sevgiyle, huzurla ve mutlulukla yönetmekten her zaman onur ve gurur duydum, duyacağım. Ayrıca bizlere güvenip desteklediğiniz ve 5 yıldır birlikte yönettiğimiz tüm projelerimizde yanımızda olduğunuz için teşekkür ediyorum.

Gücümüzü sizden alarak hizmet etmenin onuru ve gururuyla bir kez daha tüm Safranbolu’yla birlikte başaracak ve bizden sonraki nesillere harika bir kenti miras bırakacağız. Sizlere kucak dolusu sevgi gönderiyorum.”