Cumayanı İlkokulu Ayhan Güzel Kütüphanesi açıldı

Cumayanı İlkokulu Ayhan Güzel Kütüphanesi açıldı

Yayın: 20.04.2018 23:00
Paylaş:
A+ A-

Cumayanı İlkokulu ve Yıldırım Beyazıt Ortaokulu öğrencileri ile Cumayanı halkının faydalanması için sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle oluşturulan, paydaşların ortak kararıyla Özel Aylin Rehabilitasyon Merkezinde eğitim gören ve 2016 yılında hayatını kaybeden bedensel engelli Ayhan Güzel’in adını taşıyan kütüphane düzenlenen törenle açıldı.

Kütüphanenin açılış törenine Vali Kemal Çeber, Vali Yardımcısı Abdulhalim Can, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Galip Sökmen, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı İsmail Kökcü, Cumayanı Köyü Muhtarı Bilal Bozkurt, Okul Müdürü Osman Doğan, öğretmenler, öğrenciler ve köy halkı katıldı.

Kütüphanenin açılmasında emeği geçen Okul Yönetimini, Okul Aile Birliği Üyelerini ve destek olan sivil toplum kuruluşlarını kutlayan Vali Kemal Çeber kütüphanenin kurdelesini keserek okulumuza ve öğrencilerimize hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

Kütüphaneyi gezerek okul müdürü Osman Doğan’dan bilgiler alan Vali Çeber daha sonra öğretmenler odasında okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek onlarla sohbet etti. Öğretmenlerimizin taleplerini dinleyen Vali Çeber 2017-2018 Eğitim Öğretim yılının geriye kalan kısmında başarılar diledi.

İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğimizin destekleriyle Cumayanı İlkokulu ve Yıldırım Beyazıt Ortaokulu bahçesine yapılan ve öğrencilerin daha güzel bir ortamda spor yapmalarına olanak sağlayacak olan Basketbol ve Voleybol sahasının kurdelesini kesen Vali Çeber potaya ilk atışı yaptı. Basketbol takımıyla hatıra fotoğrafı çektiren Vali Çeber daha sonra Cumayanı Köyünden ayrıldı.

2 kişi görüş bildirdi

  1. ayhan ünlü ak

    sayın valim ben sizin gibi her mahalleye koşan her yere yetişen bir vali görmedim allah sizden razı olsun ne güzel hizmet bu tam bi belediye başkanı gibisiniz sizede yakışır

  2. ayhan ünlü ak

    sayın valim sizlerden bi isteğim olacak bunu yapsa yapsa siz yaparsınız karabük iş bankasının yanındaki kurumsal binaya et süt ve balık kurumunun kombinası satış bayisini ve yeşil mahallede bulunan boş belediye binasına kipa alış veriş merkezini getirirseniz size minnettar oluruz karabükümüzün bunlara çok ihtiyacı var fenada olmaz teşekkürler

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Esnaf Odalarında Gündem Birlik Kongresi

Yayın: 18.04.2024 15:28
Paylaş:
A+ A-

2022 Mayıs ayında olağan kongresi yapılan Karabük Esnaf Odaları Birliği için Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi olağanüstü kongre karar aldı. 11 Mayıs’ta gerçekleştirilecek kongre öncesi esnaf odalarındaki kulis faaliyetleri hız kazandı.

15 ODADA 117 ÜYE KULLANABİLECEK

Nurettin Tümen’in başkanı olduğu Karabük Esnaf Odaları Birliği bünyesinde ilçelerle birlikte 15 oda bulunurken bu odaların yönetimlerinde yer alan toplam 117 üye kongrede oy kullanabilecek.

MAHKEME KARARIYLA KONGRE

Ticaret Bakanlığına bağlı Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifçilik Genel Müdürlüğü’ne yazılı olarak başvuran Karabük Servisçiler Odası Başkanı Hüseyin Kılıç, Safranbolu Şoförler Odası Başkanı Mehmet Deniz ve Safranbolu Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Muammer Dumaner’in talebi Kastamonu Bölge İdare Mahkemesi’nce haklı bulundu ve olağanüstü kongre için 11 Mayıs tarihi belirlendi.

TÜMEN ADAY OLACAK MI?

7 Mayıs 2022 tarihinde yapılan olağan kongrede rakibi Hüseyin Kılıç’ın 50 oyuna karşılık 63 oy alarak güven tazeleyen Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Nurettin Tümen’in 11 Mayıs cumartesi günü yapılacak olağanüstü kongrede yeniden aday olup olmayacağı merak konusu oldu. Hakkında açılmış ve devam eden birçok davası bulunan Tümen’in mahkeme kararı ile gerçekleştirilecek olağanüstü kongre için bir grubun aday olması için başka bir grubun da aday olmaması için baskı oluşturmaya çalıştığı ifade ediliyor.

BİRLİK USULSÜZLÜKLERLE ANILIYOR

Hakkında birçok iddia ve ithamda bulunulan Tümen için halen devam eden mahkeme süreçlerinin varlığını hatırlatan konuya yakın çevreler “Yakın zamanda sonuçlanması beklenen mahkemeler var. Bunlardan Sayın Başkanın ciddi bir darbe alması gündemde. Kendisi aynı zamanda Esnaf Kredi Kefalet – 2 Kooperatifi’nin de başkanı. Türkiye’de belki de hiçbir kooperatifte olmayan siyah plaka sadece bizim başkan da var. Arabası olmayan Esnaf Odaları Birliği’nde şoför kadrosu var. Ne tür gariplik, tuhaflık ararsanız Tümen’in başkanı olduğu yerlerde bulabilirsiniz” diyorlar.

  1. ADAY ARAYIŞI

Esnaf odalarında 11 Mayıs’taki olağanüstü kongre için kulis faaliyetleri hız kazanırken olası Nurettin Tümen ve Hüseyin Kılıç adaylığına karşı üçüncü bir aday için de çalışmalar yapıldığı, birçok oda başkanının taraftar toplamak için oda yöneticileriyle sık sık bir araya geldiği gözleniyor. Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Erol Işık isminin ön plana çıkmaya başladığı 3. aday formülüne Yıldıray Yıldırım’ın başkanlığını yaptığı Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Celal Topçu’nun başkanı olduğu Şoförler ve otomobilciler Odası’nın da sıcak baktığı kulislerde sıklıkla konuşuluyor.