Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Danışma Hizmetleri İl Danışma Komisyonu Toplantısı Yapıldı

Yayın: 12.09.2021 22:53
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Milli Eğitim Bakanlığının Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri Yönetmeliğinin 12. maddesi gereğince, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu Toplantısı İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ başkanlığında İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Toplantıya Şube Müdürü İkram Yılmaz ve komisyon üyeleri katıldı.

Şube Müdürü İkram YILMAZ’ın açılış konuşmasıyla başlayan toplantıda 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında Covit 19 salgınının öğrenci ve veliler üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerine ilişkin ihtiyaç analiz sonuçları doğrultusunda 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı yerel hedefin belirlenmesi, belirlenen yerel hedefin eylül ayı 2. haftasında e-rehberlik sistemine işlenmesi, E-Rehberlik Modülünün iş ve işlemleri, Eğitim kurumlarının Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetlerine ilişkin talepleri ve ihtiyaçları doğrultusunda veli, öğrenci, öğretmen, yönetici ve diğer kamu personeline yönelik yürütülecek etkinlikler, Rehber Öğretmeni olmayan eğitim kurumlarında rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerinin yürütülmesi,  2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı içerisinde ilimizin ihtiyaçlarına yönelik düzenlenecek rehberlik ve psikolojik danışma hizmetlerine yönelik mahalli hizmet içi eğitim ihtiyaçlarının belirlenmesi, Bağımlılıkla mücadele kapsamında yapılacak çalışmalar, İl Psikososyal Koruma Önleme ve Krize Müdahale Ekibi’nin oluşturulması konuları ele alındı.

Gündem maddelerine dair genel değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu’na bu hassas dönemde önemli görevler düştüğünü belirterek “Yaptığımız bu toplantıda aldığımız kararların ivedilikle uygulamaya koymamız gerekmektedir. Sizlere güveniyoruz. Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda aldığımız tedbirler şuanda başarılı bir şekilde devam ediyor. Bu başarının devamlılığı için bir yerde sıkıntı, problem var ise anlık iletişim ile hızla çözüme ulaştırmamız gerekiyor.” ifadelerine yer verdi.

Sözlerinin devamında çocukların düzenli olarak akademik, fiziksel ve ruhsal durumlarının takip edilmesini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü AKBAŞ, “Çocuklarımızın farklı alanlarda takibini çok önemsiyoruz. Öğrencilerimizi sürekli göz önünde tutmalıyız. Devletimiz özellikle eğitime çok geniş imkânlar sunmaktadır. Okullarımızın genelinde spor salonları, kütüphane, zeka oyunları, bilim ve robotik kodlama atölyeleri, çok amaçlı salonlar gibi öğrencilerimizin farklı ilgi ve yeteneklerine cevap verecek imkanlar bulunmaktadır. Bu imkânları en etkin biçimde kullanmamız gerekir. Ayrıca önümüzdeki hafta 5, 6 ve 7. Sınıf öğrencilerimize yönelik 2021-2022 eğitim öğretim yılına hazır bulunuşluk sınavı gerçekleştireceğiz. Öğrencilerimizi sınav sonuçlarına göre ders ders değerlendireceğiz ve hangi alanda eksiklik varsa onun tedbirini alacağız ve telafisi yoluna gideceğiz. Çocuklarımızın kendilerini gerçekleştirmesi ve keşfetmesi için bütün imkânlar ortada. Burada size çok önemli görevler düşüyor.” diyerek komisyona çalışmalarında başarılar diledi.

Toplantı görüş ve öneriler ile son buldu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Yeniköy Kemerköy Enerji, Milaslı çocuklara “Gezici Tiyatro” gösterileri düzenledi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Yeniköy Kemerköy Enerji, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Milas bölgesindeki okullarda çevre temalı “gezici çocuk tiyatro” gösterileri düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, 16-18 Nisan'da Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatro oyuncuları tarafından sergilenen oyunlarla çocuklar coşku dolu bir gün geçirdi.

Ören, Çamköy ve Yeniköy TEK İlköğretim Okulları’nda profesyonel tiyatrocular tarafından sergilenen “Hayalci Tırtıl” isimli tiyatro oyunu ile çocuklar gün boyu doyasıya eğlendi.

Masal kahramanları ile sohbet edip interaktif şekilde oyuna dahil olarak oyun içerisinde yer alan çocuklar, etkinlik boyunca eğlendiler.

Keyifli bir gün geçiren çocuklar, gösteri sonunda kendilerine sunulan ikramlar ve minik hediyelerle evlerine döndüler.

– “Oyun yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaştı”

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yeniköy Kemerköy Enerji Genel Müdürü Erol Demir, çocuklara sanatı, sosyalleşmeyi ve tiyatro kültürünü aşılamanın çok kıymetli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

“Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, uzun süredir bölgemizdeki okulları destekliyoruz. Özellikle köy okullarının fiziksel koşullarının iyileştirilmesinin yanı sıra öğrencilerin daha geniş bir perspektifle dünyayı algılamaları için çalışmalar yapıyoruz. Bu kapsamda profesyonel tiyatro oyuncularının sergilediği, çevre bilincini ve hassasiyetini artıran 'Hayalci Tırtıl' isimli çocuk oyununu bölgemizdeki ilkokul öğrencileri ile buluşturduk. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında oyun bölgemizdeki 3 okulda sergilendi ve yaklaşık 500 ilkokul öğrencisine ulaşmış olduk. Yeniköy Kemerköy Enerji olarak, bölgemizdeki okullara nitelikli eğitim prensipleri çerçevesinde yaptığımız çalışmalarla destek olmaya devam edeceğiz.”