Denetimler Ramazan Ayı Boyunca Aralıksız Devam Edecek

Denetimler Ramazan Ayı Boyunca Aralıksız Devam Edecek

Yayın: 19.06.2015 09:46
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy Ramazan ayı ile ilgili açıklamalarda bulunarak,aynı zamanda gıda denetimlerinin Ramazan ayında daha da sıklaştırılacağını söyledi.

Aksoy yaptığı değerlendirmede; “Mübarek Ramazan Ayının Ülkemize, memleketimize hayırlı uğrulu olmasını temenni ediyorum. Ramazan ayı manevi yönü ağırlıklı olan, temizlenme, rahmete erme, merhamete ulaşma ayı demektir. Yani Ramazan 11 ayın içerisinde yaşanan ufak tefek kusurların, kabahatlerin affı için bir açık kapı, tanınmış fırsat demektir. Yine ramazan ayı içerisinde de üç ana bölüm vardır ki evveli Rahmet, ortası Mağfiret sonu ise cehennemden kurtuluş olarak isimlendirirler. Bu üç özelliği bünyesinde barındıran Kuran ayı olan Ramazanı hep birlikte yaşayacağız.

Bu ayın içerisinde hayırlarımızı arttırmaya, ibadet alışkanlığını yerleştirmeye ve bundan sonraki ömrü hayatımıza daha çok maneviyata yön vermeye çalışalım inşallah. Yine Ramazan ayında hayırlar yapmak ön palana geçer. Bizim insanımız genelde zekat ve fitrelerini ramazan ayında verir. Yine diğer hayırlarını genellikle ramazan ayı içerisinde vermeye gayret eder. İşte hayırların bol olduğu, insanların gönüllerinin yumuşadığı bir ay içerisindeyiz.

Bu kapsamada bizlerde Safranbolu Belediyesi olarak Ramazan ayı süresince bir dizi etkinlikler planladık. Öncelikle şunu belirteyim; bizim ramazan ayı içerisinde gerçekleştirdiğimiz etkinlikler, asla ramazan eğlenceleri değildir. Ramazan bir eğlence ayı değildir, bir etkinlik ayıdır. Hangi etkinlik? Hayır hususundaki etkinlikler. Hayra çağıran, hayra ön plana geçiren bir ay demektir. Bizlerde yapmış olduğumuz bu Ramazan etkinliklerin de bu hayra yönelen hususları gündeme getirmeye gayret ediyoruz. Yine Ramazan ayı boyunca halkımızla birlikteliği sağlamak, iftar zahmetinde yeterince imkanı olmayan, zamanı olmayan ve birlikte olmayı arzu eden vatandaşlarımız için ramazan iftarlarımız bu gün başlıyor.

Biz Köprü Vazifesi Görüyoruz

Hayır sever vatandaşlarımız Belediyemize başvurarak iftar vermeyi istediklerini dile getiriyor ve taleplerini iletiyorlar. Bizlerde bu bağlamda arada köprü vazifesi görüyoruz. Yine mahallelerimizde de hemşlerilerimiz ile birlikte olacağız. İnşallah her yıl katılımın biraz daha yoğun olduğu ramazan etkinliklerimiz ve iftarlarımız ile eski komşuluk ilişkilerimiz de canlanmış olacak.

Denetimler Sürecek

Özellikle Ramazan ayı içerisinde ekipler tarafından denetimlerin aralıksız süreceğini ifade eden Başkan Aksoy; “Ramazan ayı boyunca gıda üzerine üretim yapan yerlerde gramajdan, etikete, hijyene kadar denetimlerin devam edeceğini söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük Başhekiminin Anısı İstasyonda Yaşayacak

Yayın: 19.04.2024 14:33
Paylaş:
A+ A-

Geçen yıl hayatını kaybeden Karabük Ambulans Servisi Başhekimi Engin Ekmekci’nin adı, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’na verildi.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, 20 Nisan 2023’te görevi başında vefat eden Ekmekci’nin adı, Sağlık Bakanlığının oluruyla Safranbolu Yenimahalle’de bulunan 1 Nolu 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu’nda yaşatılacak.

Törende konuşan İl Sağlık Müdürü İsmail Kara, Ekmekci’nin Karabük halkına çok hizmetleri olduğunu, başarılı çalışmalar yürüttüğünü belirtti.

Daha sonra sağlık istasyonunun tabela açılışı, Ekmekci’nin kızları tarafından yapıldı.

Törene, İl Sağlık Müdürlüğü personeli, Ekmekci’nin ailesi ve yakınları katıldı.