Dış Ticaret Elçileri Ve Uyum Projesi Devam Ediyor

Dış Ticaret Elçileri Ve Uyum Projesi Devam Ediyor

Yayın: 29.04.2022 17:56
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi, Karabük Ticaret ve Sanayi Odası ile 3 Nisan Karabük Bilim ve Araştırma Derneği iş birliğinde yapılan “Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi” kapsamında Safranbolu Ticaret ve Sanayi Odası organizasyonuyla UNESCO Dünya Miras Kenti Safranbolu’ya ziyaret gerçekleştirildi. Ziyarete, Karabük TSO Genel Sekreteri Cem Biçen ve Safranbolu TSO Genel Sekreteri Ömer Tüfekçi katıldı.

Karabük Üniversitesinde öğrenim gören ve projede yer alan öğrenciler proje kapsamında Safranbolu’ya giderek hem ilçe tarihi hakkında kapsamlı bilgi sahibi oldular hem de gözlem yaparak keyifli bir gün geçirdiler.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat ve Karabük Ticaret Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mescier tarafından geçen yılın Ekim ayında imzalanan “Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi” protokolü kapsamında Karabük Üniversitesi öğrencileri Safranbolu’ya ziyaret gerçekleştirdi.

“Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi’’ protokolü kapsamında ilk durak Keltepe Kayak Merkezi olurken ikinci ziyaret Karabük Organize Sanayi Bölgesine yapılmıştı.

Programın üçüncü bölümünde öğrenciler Safranbolu’da faaliyet gösteren birçok işletmeyi yerinde ziyaret etti.

Ziyarete ilk olarak Meet Coffee’ den başlandı. İşletmeci Metin Gürbulak, Kahveyi bilmek, öğrenmek, tanımak için 26 ülke gezdiğini ve ticaret hakkındaki deneyimlerini öğrencilerle paylaştı.

Dış Ticaret Elçileri, Safranbolu’da birçok yerde bayiliği olan ve dış hatlar havalimanına ihracat yapan İmran Lokumlarını ziyaret ederek üretim aşamaları hakkında bilgi aldılar.

Öğrenciler, Türkiye’nin birçok iline toptan ve perakende satış yapan Kahraman Hediyelik satış mağazası ve atölyesini gezerek, işletme sahibi Şerif Kahraman, hediyelik ürünlerin ticarette nasıl bir ivme kazandırdığını anlattı.

Öğrenciler, 1967 yılında Mehmet Çakır tarafından kurulan ve adını Safran çiçeğinden alan Safran Tat İşletmesini ziyaret ettiler.

Safran çiçeği kozmetik sahibi olan Can Kuş, Dış Ticaret Elçilerine, Safranbolu’ya adını veren “Safran çiçeğinin” tarihçesi, faydaları ve kullanım alanları hakkında bilgi verdi.

Öğrenciler, Kahve Müzesini ziyaret ederek kültürümüze ışık tutan, 40 yıllık hatırı ile asırları aşan kahve hikâyesini dinlediler.

Şifalı ürünler üzerine araştırmalar yapan Derman Ali Baba, öğrencilere 35 yıllık deneyimini gençlerle paylaştı.

Son durak Cocok Toys Ahşap Oyuncak oldu. İşletme sahibi Ali Gülşen, kendi tasarımı olan ahşap oyuncaklarda önceliğin sağlıklı ve eğitici ürünler olmasını belirtti.

Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesinin üçüncü bölümü sonunda öğrenciler, ulusal ve uluslararası faaliyette bulunan işletme sahiplerinden yatırımları, bilgi ve deneyimleri ile girişimcilik faaliyetleri gibi konularda çeşitli bilgiler edindiler.

KBÜ, TSO ve 3 Nisan Karabük Bilim ve Araştırma Derneği iş birliğinde yürütülen “Dış Ticaret Elçileri ve Uyum Projesi” ile Türkiye’nin en fazla uluslararası öğrencisine sahip şehirlerden biri olan Karabük’te öğrencilerin kent hayatına aktif katılımı, toplum tarafından benimsenmesi, öğrencilerin ülkeleri ile Türkiye ve Karabük arasında ticaret hacminin artırılması amaçlanıyor.

Bir dizi sınav ve eğitimin ardından sayıları 300’den 50’ye düşen öğrenciler Karabük TSO tarafından üyelerin de iş birliğiyle saha ziyaretleri kapsamında Karabük’teki ticari ve sanayii tesis, kuruluş ve kurumlarını yakından tanıyacak, ihracat süreçlerini yakından gözlemleyebilecek. En başarılı öğrencilerin istihdamı ve uzun dönemli stajları için kuruluşlarla ortak çalışma yapılacak. Öğrenciler bu süreçte Karabük’ün ilçelerini, doğasını, kültürel yapısını tanıyacakları gezi programlarına ve kültürel etkinliklere de dâhil edilecekler.(Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çetinkaya “Benim Mahallem, Benim Şehrim 7-24 Saat Hizmete Layık”

Yayın: 19.03.2024 11:13
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya Esentepe Taşkent Caddesinde katıldığı iftar programında yaptığı konuşmada  “Benim Mahallem, benim şehrim 7-24 saat hizmete layık” dedi

Yeşil Mahalle Taşkent Caddesi’nde, AK Parti Karabük Belediye Başkan Adayı Özkan Çetinkaya vatandaşlarla bir araya gelerek iftar programında buluştu.

Ramazan ayının bereketini ve birlik beraberlik ruhunu pekiştirmek adına düzenlenen buluşmada, Çetinkaya, vatandaşlarla bir araya gelerek sohbet etti. Mahalle sakinleriyle samimi bir atmosferde geçen iftar programında, vatandaşlar da belediye başkan adayıyla fikir alışverişinde bulundu.

Konuşmasında, mahalle halkının taleplerini ve beklentilerini dikkate alacaklarını belirten Çetinkaya, Karabük’ü gerçek belediyecilikle buluşturacaklarını ve mahalle sakinlerinin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediklerini vurguladı.

“Benim mahallem, benim şehrim, 7-24 saat hizmete layık”

Çetinkaya, “Şimdi bakın 15 yıl geçmiş. 15 gün değil, 15 saat değil, 15 hafta değil, 15 ay hiç değil tam 15 yıl geçmiş Esentepe ye asfalt atmak seçime 15 gün kala akla gelmiş. Benim şehrimde, benim mahallemde buna layık değil. Benim mahallem, benim şehrim, 7-24 saat hizmete layık. Ve sizlere söz veriyorum. Her dakika, her saat, hemşehrilerime, şehrime, Karabük’üme hizmet etmenin mücadelesi içerisinde olacağım.” dedi. Yeşil Mahallesi sakinleri, Çetinkaya’ya büyük ilgi gösterirken, iftar programı hem mahalle sakinlerinin bir araya gelmesine hem de adayıyla yakın temas kurma fırsatı bulmalarına olanak sağladı. Çetinkaya, Yeşil Mahallesi’nde gerçekleştirdiği iftar buluşmasıyla, vatandaşlarla olan bağlarını güçlendirerek seçim sürecindeki desteğini pekiştirdi. Yeşil Mahallesi’nde gerçekleşen iftar buluşmasına AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ve AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt’ta katıldı.