Diyabet Eğitimleri Devam Ediyor

Diyabet Eğitimleri Devam Ediyor

Yayın: 20.12.2019 21:07
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Sağlık Müdürlüğünün  “Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi Tip1 Diyabet Eğitimleri” okullarda Devam Ediyor.

Yaşam kalitesi, çocukluk çağı hastalıklarında sağ kalım oranlarının artması neticesinde kronik hastalığı olan çocukların değerlendirilmesinde önemli hale gelmiştir. Tip 1 diyabetli çocuklarda, hastalığın takip ve tedavi sürecindeki yaşam tarzı değişikliği bireyin yaşam kalitesini etkilemektedir. Diyabetli çocuklar da sağlıklı çocuklara kıyasla psikolojik stres, düşük sosyal yetkinlik ve yüksek oranda davranış sorunları oluşabilmektedir. Bu sorunları engellemek ve diyabetli çocukların diğer çocuklardan hiçbir farklılıklarının olmadığını gösterebilmek amacıyla Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Birimi’nin hazırladığı program doğrultusunda okullarımızda, Karabük Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi Diyabet Hemşiresi Fatime ŞAHİN ve İl Sağlık Müdürlüğü Diyetisyeni İpek ÖZTÜRK tarafından, diyabetli öğrencinin bulunduğu sınıf başta olmak üzere öğrenciler, veliler, öğretmen ve idarecilere ‘Diyabet’ eğitimi verilmektedir. İlkokul düzeyindeki öğrencilere, diyabeti daha iyi anlatabilmek için öğrencilerle birlikte oyunlar oynanmaktadır. Diyabetli çocukların da diğer çocuklardan farklı bir beslenmelerinin olmadığının ve herkes gibi sağlıklı beslenmeleri gerektiğinin üzerinde durulmaktadır. Bununla birlikte ilkokul düzeyindeki çocuklara çizgi film karakterinin bulunduğu sunumla sağlıklı beslenme anlatılıp çocukların çok sevdiği ‘Kukuli Abur-Cubur’ şarkısı dinletilmektedir.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans düzenlenecek

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 08:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'da, Karadeniz Teknik Üniversitesince (KTÜ) “Savunma Sanayinde Stratejik Malzemeler” konulu konferans organize edilecek.

Mühendislik Fakültesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü tarafından gerçekleştirilecek programa, Girişimci Alüminyum Sanayici ve İş Adamları Derneği (GALSİAD) Başkanı, SİMA Alüminyum Genel Koordinatörü Celalettin Kırboz, Gebze Teknik Üniversiesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Türkmen, GALSİAD Başkan Yardımcısı SEYKOÇ Sima Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çığlı, konuşmacı olarak katılacak.

Konferans, yarın 14.00'de Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü Amfisinde düzenlenecek.