Doğdu, “Ebe Arkadaşlarımızın Talepleri Karşılanmalı”

Doğdu, “Ebe Arkadaşlarımızın Talepleri Karşılanmalı”

Yayın: 25.04.2018 22:54
Paylaş:
A+ A-

Türk Sağlık-Sen şube başkanı Sadık Doğdu Ebeler haftası dolayısıyla yaptığı açıklamada,”Ebe arkadaşlarımızın talepleri karşılanmalıdır”dedi.

Başkan Doğdu yaptığı değerlendirmede,”Enflasyona dayalı ücret politikası nedeniyle maaşlarımızın erdiği, döner sermaye ek ödemelerinin sabite mahkum edildiği bir dönemi yaşıyoruz.

Yıpranma payının verilmesi, döner sermayelerin emekliliğe yansıtılması, şiddetin sonlandırılması ve tüm çalışanların kadrolu olması gibi temel taleplerimizin ısrarla görmezden gelindiği bir süreçte Ebeler haftasını karşılıyoruz.

Sağlık çalışanları için bu sıraladıklarımız talepten öte geç kalmış haklardır. Bu haklarının verilerek, çalışma ortam ve şartlarının iyileştirilmesi elzemdir. Çünkü tüm sağlık çalışanları tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadır.

Bakınız, bugün ebe arkadaşlarımız yoğun bir iş temposu altında hizmet vermektedirler. Kadın ve doğum hastaneleri başta olmak üzere anne ve bebek sağlığı hizmetinde yoğun bir gayret sarf etmekte ve aşırı bir iş yüküne maruz kalmaktadırlar.

2017 yılında ülkemizde 1 milyon 309 bin bebek dünyaya gelmiştir. Hamilelik ve annelik süreçleri de değerlendirildiğinde ebelerimizin nasıl bir yoğun çalışma temposu içinde oldukları ortadadır.
Türk milletinin geleceğine hizmet eden 52 bin 456 ebe arkadaşımızın sorunsuz bir çalışma hayatı olması yerine taşerona kadro verilirken düşük ücretlerle çalışmaya mahkum edilen vekil ebe hemşire arkadaşlarımızın, kamu dışı aile sağlığı çalışanı olanların kadro hakkından mahrum bırakılması anlaşılmazdır. Ve bir o kadarda kabul edilmezdir. Ne yazık ki yetkili ama etkisiz sendikanın çalışanların yaşadığı sorunlarla ilgili hiçbir süreçte çalışandan yana tavır almaması da ayrı bir hezeyan olarak karşımızda durmaktadır.

Talebimiz açıktır. Biz sadece çalışanların haklarının verilmesini istiyoruz. Kimseden bir lütuf beklemiyoruz. Sağlık çalışanları için sorunların çözüldüğü ve taleplerinin yerine getirildiği bir sürecin başlamasını istiyoruz. Bu anlamda içinde yıpranma payının da olacağı ifade edilen Torba yasanın sağlık çalışanlarının taleplerinin karşılandığı ve sorunlarının çözümünün yer aldığı düzenlemeleri barındıran bir şekilde hayata geçmesini istiyoruz.
Biz bu sürecin en yakın takipçisi olarak sağlık çalışanları adına cesurca mücadelemizi sürdüreceğiz. Sözlerin takipçisi, yapılacak düzenlemelere çalışanlar adına katılma gayreti içinde olacağız.

Siyasi iradeden beklentimiz sorunların çözümü adına ebeler haftasında ilk adımları atmalarıdır. Yurdun dört bir yanında görev yapan 52 Bin 456 ebe arkadaşımızın sesine kulak verilmelidir.

Bu düşüncelerle fedakârlık gerektiren mesleğin cefakar çalışanları olan tüm ebe arkadaşlarımızın 21-28 Nisan Ebeler Haftasını kutluyor, çalışma hayatlarında kolaylıklar ve güzel yarınlar diliyoruz”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”