Dökecek’te YÜKSEK TANSİYON!

Dökecek’te YÜKSEK TANSİYON!

Yayın: 20.06.2022 16:23
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili mahalle gezileri kapsamında başkanlık makamını taşıdığı Adatepe Mahallesi’nde mahalle sakinlerinin yaklaşık 10 yıldır muhatap oldukları kentsel dönüşümle ilgili serzenişleri ile karşılaştı.

MAĞDURİYETLER GİDERİLMEDİ

Adatape (Dökecek) Mahallesi Muhtarı Davut Çayır yaklaşık 10 yıl önce büyük umutlarla kentsel dönüşüme başlanıldığını belirterek aradan geçen süre zarfında mağduriyetlerin giderilmediğini söyledi.

MAHALLE GÜNDEN GÜNE KÜÇÜLÜYOR

Çayır, yerlerini satanlar ve oturanlarla birlikte Adatepe’de yaklaşık 100 mahalle sakininin mağduriyet yaşadığını hatırlatarak, “Yaklaşık 50 yıllık mazisi bulunan mahallemizde son 10 yıldır büyük bir çile yaşanıyor. Okulumuz yok, sağlık ocağımız yok. Parkımız yok. Bakkalımız yok. Bir ekmek almak için bile başka mahalleye gitmek zorunda kalıyoruz. Nüfusumuz azalıyor. Yeni yetişen, evlenen gençlerimiz haklı olarak burada yaşamak istemiyorlar. Kentsel dönüşümde yaşadığımız sorunlar giderilmezse Adatepe kaderine terk edilmiş köhne bir mahalle olarak kalacak” dedi.

MÜTEAHHİT İSTEYİNCE ALIYOR, BİZ İSTEYİNCE VERMİYOR

Başkan Vergili’ye sorunlarını aktaran mahalle sakinleri müteahhit firmanın haksız uygulamalar yaptığını söylediler “Firma bizden isteyince alıyor. Biz isteyince vermiyor. Kapattığımız hesapları yeniden açıyor. Verilen sözlere ve yapılan anlaşmalara sadık kalmıyor” ifadelerini kullandılar.

DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇİLİYOR

Başkan Vergili de Karabük Belediyesi olarak Adetepe için yapılması gerekenlerin tamamını yaptıklarını söyleyerek, Adatepe Camii Dernek Başkanına tepki gösterdi. Dernek Başkanının kendi yerleri üzerinden camiye ait yerleri pazarlık konusu yaptığını kaydeden Vergili, “Caminin yerini diyanete bağışlasın. Hemen yarın yeni caminin temelini atalım. Yanına Sosyal Yaşam Merkezi yapalım. Sağlık Ocağı yapalım. Benim dönemimde bu sorunlar çözülmezse bir daha hiç çözülmez. Doğmamış çocuğa don biçiliyor” diye konuştu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.