Doktorlar Eylem Yaptı, Hastalar Mağdur Oldu

Doktorlar Eylem Yaptı, Hastalar Mağdur Oldu

Yayın: 18.05.2022 16:23
Paylaş:
A+ A-

Hekim-Sen ve Hekim Birliği Sendikası üyesi doktorlar, 17-18 Mayıs tarihlerinde iş bırakma eylemi yapma kararı alırken, bu karara Karabük’te sadece Safranbolu Devlet Hastanesinde görevli 10 tane doktor uydu. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi başta olmak üzere diğer ilçelerdeki doktorların hiç biri eyleme katılmadı.

Safranbolu Devlet Hastanesinde 10 tane Doktorun iş bırakma eylemi  yapması hastaneye muayeneye gelen hastaların mağduriyetine neden olurken, bir çok hasta ve hasta yakına yapılan bu eyleme tepki göstererek, hak arama mücadelesinin bu şekilde olmaması gerektiğini söylediler.  Hasta yakınları ve hastalar yaptıkları açıklamada, “Doktorlar kendi haklarını ararlarken, bizim haklarımızı hiçe sayıyorlar. Sağlık her şeyden önce gelir. Hak arama mücadelesi bu şekilde olmaz” diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Edinilen bilgilere göre; Safranbolu Devlet Hastanesindeki Doktorların Döner Sermaye alamadıkları için eylem yaptığı öğrenilirken, yapılan eylemin yasal olduğu, Sağlık Bakanlığının ise eyleme izin verdiği ancak eyleme katılan doktorlar hakkında soruşturma istediği ifade edildi.  Bu arada Safranbolu Devlet Hastanesinde yapılan eylemi Hastane Yönetimin tasvip etmediği belirtilirken, yapılan eylem nedeniyle hastaların mağduriyet yaşadığı bildirildi.

Aynı eylemin 5-6 Mayıs tarihinde de yapıldığını ve sadece 2 Doktorun bu eyleme katıldığını belirten yetkililer,  Sağlık Bakanlığının eylem yapan doktorların sayılarını istediğini ve  akabinde  eyleme katılan iki doktor hakkında soruşturma açıldığı söylediler.

Doktorların bağlı olduğu sendikaların  17-18 Mayıs ve 26-27 Mayıs tarihinde eylem kararı aldığını belirten yetkililer, “Eylemde Safranbolu Devlet Hastanesi başı çekiyor, buradaki doktorlar organize olmuş durumda eylemler Safranbolu’daki vatandaşlarımızı mağdur ediyor. Eylem yapan Doktorlar ile ilgili olarak Sağlık Bakanlığına bilgi verildi ve  gerekli tutanaklar tutuldu” dedi.

Öte yandan  Karabük Eğitim Araştırma Hastanesindeki Doktorların Döner Sermayeden pay aldığı, diğer Hastanelerdeki Doktorların ise Döner Sermaye alamadıkları için bağlı oldukları Sendikalarının çağrısı üzerine iş bıraktığı bildirildi. İlçelerdeki Hastanelerde görev yapan Doktorların Döner Sermayeden kaynaklı olarak  Eğitim Araştırma Hastanesinde görevli Doktorların yarısı  kadar maaş aldığı belirtildi.  (Mehmet Aşar)

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Ziraat Türkiye Kupası’nda yarı final ikinci maçlarının programı belli oldu

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 12:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Futbolda Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçlarının programı belirlendi.

Türkiye Futbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre finalistlerin belli olacağı maçların programı şöyle:

7 Mayıs Salı:

20.30 Beşiktaş-MKE Ankaragücü (Tüpraş)

8 Mayıs Çarşamba:

20.30 VavaCars Fatih Karagümrük-Trabzonspor (Atatürk Olimpiyat)