Dünyanın En iyi Üniversiteleri Sıralamasında İlk 10´da

Dünyanın En iyi Üniversiteleri Sıralamasında İlk 10´da

Yayın: 03.09.2021 23:44
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)Karabük Üniversitesi Times Higher Education (THE) tarafından açıklanan 2022 dünyanın en iyi üniversiteleri sıralamasında  1001 – 1200 bandında yer aldı. KBÜ, Türkiye sıralamasında ise devlet üniversiteleri arasında ilk 10 üniversite arasına girdi.

Dünyanın en saygın üniversite derecelendirme organizasyonlarından biri olan ve İngiltere’de yayınlanan Times Higher Education (THE), 2022 dünya’nın en iyi üniversiteleri sıralamasını açıkladı. Dünyanın 99 ülkesinden eğitim kurumlarının bulunduğu sıralamada üniversiteler; eğitim, araştırma, bilgi paylaşımı ve uluslararası bakış açısı üzerinden değerlendirildi. Öğrenciler, akademisyenler, hükümetler ve endüstri uzmanları tarafından dünya çapında değerlendirmeye tabi tutulan bu 2022 tablosu, Covid-19 pandemisinin küresel yüksek öğretim performansını nasıl değiştirmeye başladığını ortaya koyuyor.

KBÜ, devlet üniversiteleri arasında ilk 10´da

Üniversitelerin, eğitim kalitesi, araştırma, bilgi transferi ve  uluslararası görünüm kriterlerine göre değerlendirildiği Times Higher Education (THE) sıralamasında bu yıl 66 Türk üniversitesi yer aldı. Karabük Üniversitesi Türkiye genel sıralamasında 17’inci, devlet üniversiteleri arasında ise ilk 10’a girmeyi başardı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Atatürk’ün Mirası: Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi

Yayın: 29.03.2024 11:12
Paylaş:
A+ A-

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün manevi mirası Savarona’nın haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesinin planlandığını bildirdi.

Bakan Güler, CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan’ın “Savarona Yatı ve Ertuğrul Gemisi’nin müze haline getirilmesi” hakkında yazılı soru önergesini yanıtladı.

Savarona’ya ilişkin bilgi veren Güler, “Savarona’nın 2024 yılı haziran ayı sonunda deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri kapsamında seyir yapabilir hale gelebilmesi planlanmakta olup bu maksatla İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda bakım/onarım faaliyetlerine yoğun olarak devam edilmektedir.” ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Güler, Ertuğrul Gemisi hakkında ise şunları kaydetti:

“M/G Ertuğrul’un tarihi önemine binaen anısının yaşatılması ve tarihi hikayesinin halkımızla buluşturulması maksadıyla Kıbrıs Barış Harekatı ile özdeşleşmiş şehrimiz olan Mersin’de, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı bağlısı Mersin Deniz Müzesi bahçesine M/G Ertuğrul’a ait gemi topu, gemi demiri, tonoz, gemi direği yerleştirilmiş ve müzecilik unsuru olarak 17 Kasım 2023’ten itibaren müzedeki Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili diğer objelerle birlikte sergilenmeye başlanmıştır.

Mersin’in sergileme alanı olarak seçilmesinin bir diğer nedeni de M/G Ertuğrul’a adını veren 1890’da Japonya’da batan Ertuğrul Fırkateyni şehitlerinin ebedi istirahatgahı olan Kushimoto şehrinin, Mersin ile kardeş şehir olması ve anılan müzede bununla ilgili de bir köşe bulunmasıdır. Geminin pervane ve tonoz demiri de Kıbrıs/Magosa Deniz Komutanlığı’nda sergilenmektedir.” (AA)