DÜŞÜNMEYE DAİR…!

DÜŞÜNMEYE DAİR…!

Yayın: 31.08.2016 08:49
Paylaş:
A+ A-

Düşünmeyince olmuyor…
Ne demiş düşünür:
“Düşünüyorum öyleyse varım”…
Düşünmek güzelde…
Bazen o da yeterli olmuyor…
Bir de düşünmenin derinliği var…
Derin mi düşünüyorsun yoksa yüzeysel mi?
Yani günübirlikçi misin?
Düşünürken geleceği de hesaba katıyor musun?

Bir de neleri ,niçin düşündüğün çok önemli…
Kendini düşündüğün kadar başkalarını da düşünebiliyor musun?
Deyim yerindeyse kendine Müslüman mısın?
İşte “düşündükçe de” asıl sorun bu?
Neyi ne kadar çok düşündüğümüz bu bakımdan önemli…
Paranız var,pulunuz var…
Kişisel olarak gelecekle ilgili bir kaygı duymuyorsunuz.
Her şey yerli yerinde gidiyor.
Lakin içinde bulunduğunuz ortam…
İnsanlar,
Gençler,
Çocuklar,
Komşunuz…
Topyekun refah kavramının parçası değilse o zaman düşünmenin seyri birdenbire değişiveriyor.

Benim durumum iyi…
Herkes kendini düşünsün,bir hal çaresi bulsun “diyebilir misiniz?
Tabiî ki hayır…!
Toplumsal ahlak anlayışı buna izin vermez.
Çünkü bir parmaktaki acıma diğerlerine de rahatsızlık verir.
Bu acımanın anlamı toplumsal dengenin bozulması demektir…
Sosyologlar toplumda dengenin bozulmasına hiç de olumlu bakmazlar.
Çünkü dengenin bozulması bir toplumda;
Hırsızlık,
Ahlaksızlık,
Ve gayr-ı meşru ilişkileri tetikler.
Gruplaşmaları artırır.
Sınıf çatışmalarına yol açar….
Dolayısıyla
Huzur kaçar…

Düşünmek bu bakımdan çok önemli bir mevzu…
Ancak ondan da önemli olan herhalde neleri düşünüp,neleri düşünmediğimiz…
Acaba düşünmediklerimiz ileri de ortaya çıkaracakları sorunlarla daha fazla düşünmemize neden olur mu?
Yanıt mı?
Şu anda neyi düşünmektesiniz?
Kendinizi mi?
Başkalarını mı?
Yoksa her ikisini mi?
Sorular karşısındaki sergileyeceğiniz duruş gelecekteki konumuzu belirleyecektir.
Yaşam düzeniniz ona göre şekillenecektir.
Bunu asla unutmayın…!

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Özhaseki’den belediyelere kentsel dönüşüm çağırısı:

Anadolu Ajansı
Yayın: 28.03.2024 20:24
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Kentsel dönüşümün üç ayağı var. Bir tanesi de Bakanlık. Biz istekliyiz, hazırız, bekliyoruz. Bu konuda yetki almış bir bakan olarak diyorum ki A'dan Z'ye kaç tane parti varsa söz, yeter ki kentsel dönüşüm yapın, kapı sonuna kadar açık. A,B,C,D,E hangi parti olursa olsun.” dedi.

Özhaseki, AK Parti Sinop İl Başkanlığı tarafından Polisevi'nde düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, Türkiye'de son 100 yıl içinde 6 ve üzeri şiddette meydana gelen yıkıcı deprem sayısının 231 olduğunu söyledi.

Sadece ana karada meydana gelen deprem sayısının ise 60'nın üzerinde olduğunu vurgulayan Özhaseki, depremlerde kaybedilen insan sayısının da 130 bin olarak gerçekleştiğini belirtti.

Özhaseki, bu depremlerin ülkeye verdiği zararın ise milyarlarca dolar olduğuna işaret ederek, şöyle devam etti:

“Deprem ülkesiyiz bunu bilelim arkadaşlar, kabul edelim. Şu anda hareketli, kırılmamış nerede, ne zaman, hangi şiddette kırılacağı belli olmayan 500'ün üzerinde fay hattı var bu memlekette. O yüzden her ne yaparsak bu gerçekliği bilerek yapmak zorundayız. İşimizi ona göre muntazam yapmak zorundayız. Evlerimizi, iş yerlerimizi bahçemize yapacağımız affedersiniz bir köpek kulübesini dahi öyle yapmak durumundayız. Mevlana Hazretleri diyor ki, 'Akıl dize vurup ah etmek için değildir, akıl olanı biteni görüp ibret alıp yola revan olmak içindir.' Çok şükür bizler akıllı insanlarız. İkide bir dizimize vurup ağlayıp yeniden aynı yerden başlamanın da bir manası yok ki. Tedbir almadıktan sonra hiçbir anlamı da kalmıyor zaten bu işin.”

– “Biz istekliyiz, hazırız, bekliyoruz”

Deprem riskinin ortadan kaldırılması için birincil önceliklerinin kentsel dönüşüm faaliyetleri olması gerektiğini aktaran Bakan Özhaseki, bu noktada bakanlığın kapılarının tüm belediyelere açık olduğunu vurguladı.

Özhaseki, kentsel dönüşüm noktasında bakanlık olarak istekli ve hazır olduklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Kentsel dönüşümün üç ayağı var. Bir tanesi de Bakanlık. Biz istekliyiz, hazırız, bekliyoruz. Bu konuda yetki almış bir bakan olarak diyorum ki A'dan Z'ye kaç tane parti varsa söz, yeter ki kentsel dönüşüm yapın. Kapı sonuna kadar açık. A,B,C,D,E hangi parti olursa olsun. Ne olur değişim, dönüşüm, bir an evvel evlerimizi depreme dayanıklı hale getirelim. Elimdeki bütün imkanları namus sözü sonuna kadar kullanacağız, buyurun. Fakat arkadaşlar bir grup arkadaşımız tövbe yanaşmıyor bu işe. Zor bir iş vatandaşı ikna edeceksiniz, plan yapacaksınız, eziyet çekeceksiniz, evleri yaptıktan sonra dağıtması bile başlı başına bir sorun. Bir türlü yanaşmıyor arkadaşlar. Bana göre de o arkadaşlarımız hakkıyla vazifelerini yerine getirmiş olmuyorlar. Hele hele İstanbul'daki ilçeler için söylüyorum. Çünkü Bakanlık hazır ama asıl çalışması gereken grup belediye.”

Belediye başkanlarının kentsel dönüşüm konusuna daha fazla ağırlık vermeleri gerektiğine dikkati çeken Özhaseki, “Belediye başkanları kültürle de uğraşır, sanatla da uğraşır, düğünlere de gider başımızın üstüne. Zaten bunlar olmazsa olmazımız bizim. Ama İstanbul gibi, İzmir gibi yerde birinci iş kentsel dönüşüm. Deprem her geldiğinde çünkü en sevdiklerimizi alıyor, götürüyor. Götürürken de hangi partili diye bakmıyor ha ona göre. Dini, imanına, insafına da bakmıyor. Alıyor, götürüyor. O yüzden bizim birinci yapmamız gereken iş bu.” diye konuştu.

Özhaseki, Sinop'ta altyapı sorununun olduğunu ve bunu çözmek gerektiğini de vurgulayarak, “Ne kadar bir bedel gider diye baktım. O kadar çok birikmiş ki iş 130 milyon dolar civarında altyapıya para gidiyor. Su, kanal, arıtma tesislerine. Bu bir belediyenin gücü ile de olacak değil haliyle, dışardan kredi bulup yaptırmak gerekiyor. Bu fonlar da bizim elimizde. İnşallah bunu yaparız.” ifadelerini kullandı.

Bakan Özhaseki, kentteki temasları kapsamında iftar programı öncesi Sinop Valiliğini de ziyaret ederek, Vali Mustafa Özarslan'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.