EBA Destek Noktaları Öğrencilerin Hizmetine Hazır

EBA Destek Noktaları Öğrencilerin Hizmetine Hazır

Yayın: 04.09.2020 21:43
Paylaş:
A+ A-

Millî Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK 2 Eylül Çarşamba günü ülke genelinde eş zamanlı olarak 81 ilde EBA Destek Noktalarının açılışını gerçekleştirdi. 

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, evlerinden uzaktan eğitime katılma imkanı olmayan öğrencilerin Eğitim Bilişim Ağı’ndan faydalanmalarını sağlamak için okullar ve kurumlarda EBA destek noktaları oluşturduklarını belirterek, “81 ilde şu anda 1420 EBA destek noktası kurulmuş durumda. Bu sayı çok yakın bir zamanda 5 bin 200’e çıkarılacak.” dedi.

Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Hasan GÜMÜŞ; 31 Ağustos’da uzaktan eğitim yöntemi ile başlayan 2020-2021 Eğitim Öğretim Yılında evinde bilgisayar veya internet bulunmadığından dolayı uzaktan eğitime katılma imkânı bulunmayan öğrenciler için İlçemizde 26 okul ve Halk Eğitim Merkezinde olmak üzere toplam 27 EDN (EBA Destek Noktası) kurulduğunu, öğrencilerimiz kurulan EDN ile uzaktan eğitime erişim imkanına kavuşacağını belirterek ilerleyen zamanda yeni EBA Destek Noktaları oluşturulmaya devam edileceğini söyledi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

CHP’li Ocaklı, Rize’de yapılması planlanan kafes tipi balık çiftlikleri projesinin durdurulmasını istedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 24.04.2024 16:12
Paylaş:
A+ A-

TBMM (AA) – CHP Rize Milletvekili Tahsin Ocaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından, Rize-Artvin Uluslararası Havalimanı'nın yanında yapılması planlanan kafes tipi balık çiftlikleri projesinin durdurulmasını talep etti.

Ocaklı, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, Rize-Artvin Uluslararası Havalimanı'nın yanı başında Rize'nin Pazar ilçesinde 3 farklı şirketin kafes tipi balık çiftlikleri yapmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına başvurduğunu, Bakanlığın da Rize-Artvin Havalimanı Müdürlüğünden bununla ilgili görüş yazısı istediğini anlattı.

Rize-Artvin Havalimanı Müdürlüğünün bahse konu yazısında, balık çiftliklerinin özellikle yemleme dönemlerinde kuş popülasyonunu artıracağı ve uçuş emniyetini tehlikeye atacağına yönelik uyarıda bulunduğunu ve “uygun değildir” yazısını üstlerine bildirdiğini dile getiren Ocaklı, şirket yetkililerinin bunun üzerine Devlet Hava Meydanları Genel Müdürlüğüne giderek kuş popülasyonunun çeşitli sinyalizasyonlarla bertaraf edilebileceğini, bu hallerin düzenlenmesi koşuluyla izin istediklerini öne sürdü.

Bu çiftliklerin uçuş trafiğini tehlikeye atmanın yanı sıra balıkçıların geçim kaynaklarını tehdit edeceğini ve turizmi olumsuz etkileyeceğini ifade eden Ocaklı, buna izin verilmemesini istedi.

Milletvekili Ocaklı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından projeyi durdurmasını talep etti.