EBA Kullanıcı Aktiflik Oranında Türkiye Birincisi, Karabük

EBA Kullanıcı Aktiflik Oranında Türkiye Birincisi, Karabük

Yayın: 24.01.2021 21:49
Paylaş:
A+ A-

Vali Fuat Gürel, kurum denetimleri kapsamında İl Milli Eğitim Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Nevzat Akbaş’tan 2020 yılında yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

İl Genelinde 186 okulumuzda 35.611 öğrencimiz eğitim-öğretim görüyor.

Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü olarak ISO 9001 Kalite Yönetimi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sisteminin gereklerini aynı anda yerine getirerek İl Milli Eğitim Müdürlüğü hizmetlerinde Entegre Yönetim Sistemi kurulduğunu, Bağımsız Danışmanlık Şirketinin yaptığı denetimler sonucunda sistemin sorunsuz işlediği onaylandı ve Karabük İl Milli Eğitim Müdürlüğünün kalite belgelerini almaya hak kazandığını ifade ederek sunumuna başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, ilimizde 186 okul, 35.611 öğrenci, 2.055 derslik ve 1.762 adet şubenin bulunduğunu 3.050 öğretmen ve 340 idarecinin görev yaptığını ifade etti. 2020 yılında yapılan atamalarla 7 öğretmenin başka illere atamasının gerçekleştiğini 22 öğretmenin ise il emrine atandığını ifade etti. İlimizde öncelikli olarak özel eğitim, müzik, din kültürü ve ahlak bilgisi, beden eğitimi, rehberlik ve Arapça öğretmenlerine ihtiyaç olduğunu sınıf öğretmeni bilişim teknolojileri ve meslek derslerinde öğretmen fazlalığının bulunduğunu söyledi.

8.sınıftan mezun olan 3.769 öğrenci için ortaöğretim okullarımızda 4.626 kontenjan ayrıldığını ortaöğretim kurumlarında mezun olan öğrencilerden %22 daha fazla kontenjan ayrıldığını ifade etti.

2020 yılında tüm dünyada olduğu gibi ülkemiz de etkili olan Covid-19 pandemisi ile ilgili olarak yüz yüze eğitime ara verildiğini ve uzaktan eğitime hız verilerek EBA canlı ders, EBA akademik destek programları aktif bir şekilde hayata geçirildiğini ifade etti.

İlde gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde 2020 yılına Karabük’ün EBA Kullanıcı Aktiflik Oranında ülke birinciliğine yükseldiğini Eba kullanımının öğretmenler arasında %100 öğrenciler arasında %83.63 olarak gerçekleştiğini kaydetti.

Uzaktan eğitim başlaması ile birlikte evinde interneti ve bilgisayar ve tableti olmayan öğrenciler için (%11,37) bakanlık emirleri doğrultusunda 70 adet EBA destek noktası oluşturulduğunu ayrıca müdürlük envanterinde bulunan bir araç Gezici Eba Destek Aracına döndürülerek öğrencilerin bu hizmetten faydalanmalarının sağlandığını kaydetti.

Pandemi sürecinde uzaktan eğitim hizmetinden yararlanamayan öğrencilerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla Bakanlık ve ilimiz hayırsever vatandaşlarımız ile yapılan çalışma neticesinde öğrenciler tespit edilerek tablet dağıtımı gerçekleştirildiğini söyledi.

Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında ilimizde Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Karabük Merkez Prof.Dr. Süheyl Uygur Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin seçildiğini proje kapsamında okulların bakım onarımının yapılacağını spor ve atölye birimleri gibi çok sayıda alt yapı desteğinin verileceğini ayrıca bu okullarda öğrenim gören 1.533 öğrenciye 2.680 sorudan oluşan yardımcı kaynak setinin ücretsiz dağıtıldığını ifade etti.

2020 yılında Yükseköğretim Kurumları Sınavlarında toplam 895 öğrencinin yükseköğretim kurumlarına yerleştiklerini bu öğrencilerin %65’inin (589) lisans %35’inin (306) ise önlisans programlarını tercih ettiklerini belirtti

2020 yılında müdürlük koordinasyonunda çevrim içi konferanslar, seminerler yönetici öğretmen eğitimleri, aday öğretmen eğitimleri, Karabük Öğretmen Akademisi Kişisel ve Mesleki Gelişim webinarı, gibi eğitimler gerçekleştirildiğini söyledi.

2020 yılında 341.542 adet ders kitabı dağıtıldığını, il genelinde 18 adet Z Kütüphane bulunduğunu, bu kütüphanelerde 26.588 adet kitabın yer aldığını belirtti.

Bakanlığın 2023 vizyonunda yer alan Tasarım Beceri Atölyelerinden ilimizde de bulunduğunu ve bu kapsamda 25 okulda 32 atölyenin faaliyete geçirildiğini söyledi.

Fatih Projesi kapsamında 125 okulda 1.700 dersliğe etkileşimli tahta montajının gerçekleştirildiğini, 115 adet atıl durumda bulunan tahtanın etkileşimli tahtası olmayan okullara nakil edildiğini, 99 okulun internet bağlantısının fiber alt yapı ile değiştirildiğini, 2021 yılında 9 okulda etkileşimli tahta ve internet alt yapısının kurulmasının planlandığını, etkileşimli tahtası olmayan 34 okula tahta kazandırılması planlandığını kaydetti.

Öğrencilerin daha hijyenik okullarda eğitimlerini sürdürmesi amacıyla Beyaz Bayrak Alan Okul sayısının 160’a, Beslenme Okul Dostu sayısı 71’e çıkarıldığını ifade eden Akbaş, ilde bulunan tüm okulların Okulum Temiz Belgesi almaya hak kazandıklarını söyledi.

2020 yılında Tübitak Bilim Fuarları kapsamında 45 proje müracaatında bulunulduğunu 19 adet projenin kabul edildiğini ayrıca Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Projesine 4 müracaat ve Bilim Şenlikleri Destekleme Programına ise 1 müracaat olduğunu, sonuçlarının beklendiğini, Avrupa Birliği Projeleri kapsamında 17 proje kapsamında 394.228 Avro hibe desteğinin sağlandığını Erasmus bölümünde ise 265.365 Avro tutarlı 10 projenin çalışmalarının devam ettiğini belirtmiştir.

eTwining kapsamında video konferans yöntemi ile 7 etkinlik düzenlendiğini bu etkinliklere 168 yönetici ve 1.269 öğretmenin katılım gösterdiğini eTwininge kayıtlı öğretmen sayısının 723’e, proje sayısının 436’ya, Ulusal Kalite Etiketine sahip okul sayısının 17’ye, Avrupa Kalite Etiketine sahip okul sayısının ise 10’a çıktığını kaydetti.

Sosyal Gelişimin Desteklenmesi Projesi kapsamında İl Müdürlüğünün hazırladığı “Eğitimin Sesi İş Gücünün Nefesi Karabük 2023” isimli projenin           1 Milyon 245 Bin 544 TL hibe desteği almaya hak kazandığını, 18 ay sürecek proje kapsamında 6 okula Robotik ve Mekatronik Atölyesi, 1 Okulumuza Yenilenebilir Enerji Atölyesi kurulumunun tamamlandığını, 1 okula ise Temizlik Ürünleri Atölyesi kurulumunun tamamlandığını bu okulun pandemi sürecinde el dezenfektanı ve yüzey temizleyicisi üretimi gerçekleştirdiğini ifade etti.

BAKKA projeleri kapsamında iki okulun hazırlamış oldukları projelerin hibe desteği almaya hak kazandıklarını, Sıfır Atık kapsamında 30.770 kg atık toplandığını kaydetti.

2020 yılında biten 4 projenin, devam eden 5, ihale aşamasında 10, ihalesi için uygun görüş istenen 4, proje aşamasında olan 3 olmak üzere toplam 26 işin bulunduğunu bu işlerde 239 dersliğin bulunduğunu belirtti.

Milli eğitim, her ferdimizi, her ailemizi, ülkemizin geleceğini ilgilendiren en önemli konuların başında geldiğini ifade eden Vali Fuat Gürel, ” Eğitim, İl olarak övündüğümüz en önemli konulardan biri,  bu başarıyı devam ettirmek zorundayız, yaşadığı şehre,  ülkesine, milletine faydalı, milli ve manevi değerleri olan bilinçli gençler yetiştirmek hepimizin görevi ve bu görevde ülkemizde söz sahibi olmak övünmek bizim için ayrı bir gurur kaynağı, bu başarının sürmesi ve artarak devam etmesinde  idarecilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte elinizden gelen gayreti göstereceğinize yürekten inanıyorum.“diye konuştu.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Kaymakam Yazıcı’dan Başkan Köse’ye Hayırlı Olsun Ziyareti

Yayın: 16.04.2024 10:10
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde tekrar Safranbolu Belediye Başkanı olarak seçilen Mimar Elif Köse’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Sohbet ortamında gerçekleşen ziyarette, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı, Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse’ye hayırlı olsun temennisinde bulunarak, yeni dönemdeki çalışmalarında başarılar diledi ve filografi yöntemi ile hazırlanmış Türk Bayrağı’nın bulunduğu tablo hediye etti.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse ise, Safranbolu Kaymakamı Şaban Arda Yazıcı’ya nazik ziyaretleri ve hediyelerinden dolayı  duyduğu memnuniyeti dile getirerek teşekkürlerini iletti.