“ Eflani Göletleri Sulama Sistemi Gündemde…”

“ Eflani Göletleri Sulama Sistemi Gündemde…”

Yayın: 30.09.2020 21:19
Paylaş:
A+ A-

DSİ Karabük ve İlçelerinde 13 büyük yatırımını sürdürüyor ve ALDEĞİRMEN Barajı inşaatları hummalı biçimde sürerken,Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ’NİN gündeme getirdiği, yeni vizyon çerçevesinde yapılacak “İki YER ALTI BARAJI Eskipazar Doğancılar Köyü ile Safranbolu Ovacuma Bölgesinde..” hayata geçirilecek. Bu arada Ovacık HATİPOĞLU Sulama Göletinin kullanım alanının daha da geliştirileceği ifade edilirken,EFLANİ Gökgöz Göletinin çağdaş bir sulama sistemi ile hayata geçirileceği ifade ediliyor.

Karabük ve İlçelerinde çok büyük 13 projenin yapımını sürdüren DSİ Genel Müdürlüğü,özellikle Karabük ARAÇ ÇAYI düzenlemeleri için çok önem arz eden ALDEĞİRMEN Barajı yapımını hummalı biçimde devam ettiriyor.Bir süre ödenek sıkıntısı nedeni ile yapımına ara verilen ALDEĞİRMEN Barajı inşaatları yeniden başlatıldı ve süratle devam ettiriliyor.

DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğü tarafından yapımı sürdürülen Eflani GÖKGÖZ Sulama Göletinin yapımında da sona doğru gelindiğine dikkat çekilirken “Burada,aynı Ovacık HATİPOĞLU Sulama Göletinde olduğu gibi çağdaş bir sulama sistemi uygulanacak.Bilindiği gibi HATİPOĞLU Göletinde üreticilere tonu 13 kuruşa su veriliyor ve 50 liralık sistem yüklemesi yapanlar 2/3 yıla varan sulama sisteminden yararlanma imkanı yakalıyorlar.

Bu arada Eflani İlçesinde bulunan 3 Göletin,Eflani’li üreticiler tarafından sulama olayında kullanılmadığı için,kanallarının tamamen tahrip olduğuna dikkat çekilerek “DSİ Eflani Göletlerinde yeniden sulama yapılabilmesi için ciddi hazırlıklar yapıyor.Örneğin GÖKGÖZ Sulama Göleti yaklaşık 600 hektar araziyi sulayacak,bunun yanı sıra diğer 3 gölette devreye girdiğinde bu rakam çok artacak..”bilgilerini veriyorlar.

Öte yandan,DSİ Genel Müdürlüğü Tarım ve Orman Bakanı Bekir PAKDEMİRLİ tarafından gündeme alınan “Yeni vizyon çerçevesi içinde..” ve Ülke genelinde 100 “YER ALTI BARAJI YAPILACAĞI..” açıklandı.Bu 100 yer altı barajından iki tanesinin Karabük’e yapılacağı belirtilirken Eskipazar Doancılar Köyü ile Safranbolu Ovacuma Bölgesinde yapılacak YER ALTI BARAJLARINDAN Eskipazarın ihalesi yapılmış bulunuyor.

Bu arada Ovacık HATİPOĞLU Göletinden sulu tarım yapmak isteyenlerin oranı yüzde 20 olarak gösteriliyor ve daha önce ki yıllarda bu rakamın yüzde 3/5 civarında olduğuna dikkat çeken konuya yakın çevreler “Örneğin DSİ Kastamonu Bölge Müdürlüğüne bağlı İlçelerde ve İllerde bu rakam yüzde 34 civarında.Yani Ovacık bu rakamın hayli altında ve kısa süre içinde bu rakam artacaktır.Kastamonu Bölge Müdürlüğünde ki bu rakamın yüzde 34 lerde görünmesinin en temel sebebi ise Eflani Göletlerinden sulama için yararlanılmaması ..” ifadelerini de kullanıyorlar

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.