Eflanilileri Boş Vaatlerle Kandırmayın

Eflanilileri Boş Vaatlerle Kandırmayın

Yayın: 19.06.2018 01:51
Paylaş:
A+ A-

Yıllardır konuşulan ancak konuşmaktan öteye gitmeyen Karabük’e havaalanı yapılsın,yapılmasın tartışmaları büyürken,son günlerde artan tartışmaların tamamen siyasi odaklı olduğu ve oy devşirmek için bu tartışmaların ortaya atıldığı belirtiliyor.

Konu ile ilgili havaalanı tartışmalarına ortak olan bazı ilgili sivil toplum örgüt temsilcileri ve bazı yetkililer yaptıkları açıklamalarda,“yıllardır Eflani Hayvancılık İhtisas Organize Sanayi bölgesi konuşulurken hiç kimseden ses çıkmıyordu.Şimdi bir havaalanı konusu ortaya atılmış bilmem şuraya mı yayılsın,buraya mı yapılsın?tartışmaları yapılıyor. Bize göre şuanda öncelikli sorun havaalanı değil.Daha önce bu memleketin istihdama yönelik yatırımlara ihtiyacı var.Bakın Zonguldak ve Kastamonu illerinde ki havaalanları bile sağlıklı çalıştırılamıyor.Bence siz Eflani Hayvancılık İhtisas Organize sanayi bölgesini konuşun.Boş laflarla milletin kafasını karıştırıp oy devşirmeye çalışmayın.Şu anda ne konuşulursa konuşulsun hepsi seçimlere yöneliktir.İnsan sormaz mı şimdiye kadar neden konuşmadınız veya bu denli ciddiye almadınız diye.Bunların hepsi laf salatasından başka birşey değil” açıklamasını yapıyorlar.

Diğer yandan yine Eflani İlçesinde ki bazı sivil toplum örgütleri de havaalanı olayının seçim döneminde ısıtılıp milletin önüne koyulmak istendiğini ifade ederek, “havaalanı Eflani için bir hayal.Dernekler bu şekilde hayal kuracaklarına başka yatırım alanlarına yönelsinler.Mesela aşçılık yüksekokulunun biran önce devreye alınması.Mesela Hayvancılık organize sanayi bölgesi gibi.Yani olacak işlerden söz etsinler.Şu anda bir havaalanı yeri belirlenmiş.Kimse Eflani halkını boş vaatlerle kandırmasın” ifadelerinde bulunuyorlar.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat’taki Sebastapolis Antik Kenti depremlerde zarar görmedi

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Sulusaray ilçesinde bulunan Sebastapolis Antik Kenti, depremlerde zarar görmedi.

İlçede yaşanan 4,7 ve 5,6 şiddetindeki depremlerin ardından Sebastapolis Antik Kenti, Anadolu Ajansı tarafından dron ile görüntülendi.

Antik kentin depremlerde zarar görmediği belirlendi.

Tokat kent merkezine 69 kilometre uzaklıktaki Sulusaray ilçesinin altında yer alan antik kentin ortaya çıkarılması için Tokat Müze Müdürlüğünce 1986'da sondaj kazılarıyla başlayan çalışmalar, sonraki yıllarda kurtarma kazısı şeklinde devam etti. 1991'de ara verilen çalışmalara 2013 yılında tekrar başlandı. Antik kentteki kazı çalışmaları, Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Akın Temür'ün danışmanlığında sürüyor.

– Sebastapolis Antik Kenti

Antik kentin bazı kaynaklarda M.Ö 1. yüzyılda kurulduğu ifade ediliyor.

Roma İmparatoru Trajan zamanında M.S 98-117 yıllarında Pontus Galatius ve Polemoniacus eyaletlerinden ayrılarak Kapadokya eyaletine dahil edilen antik kentin 2 bin yıl önce Karadeniz'in en büyük 5 şehrinden biri olduğu belirtiliyor.

Döneminde çok az şehrin sahip olduğu, zenginliğin göstergesi olarak para basma yetkisi bulunan Sebastapolis'in büyük savaşlar, yıkımlar, afetler ile geçiş yollarının değişmesi sonucu eski önemini kaybettiği, zamanla da unutulduğu kaydediliyor.