Eğitim Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurul toplantısı tamamlandı

Eğitim Bir-Sen 6. Olağan Genel Kurul toplantısı tamamlandı

Yayın: 23.10.2022 14:28
Paylaş:
A+ A-

Memur-Sen’e bağlı Karabük Eğitim Bir-Sen 1 Nolu Şube’nin  6. Olağan Genel Kurulu dün Esentepe Öğretmenevi’nde gerçekleşti. Mevcut Başkan Zeki Öz tek aday olarak girdiği seçimler sonunda yeni döneme de adını yazdırdı.
Mustafa Cünük’ün Divan başkanlığını yaptığı genel kurula AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Safranbolu AK Parti İlçe Başkanı Av. Mehmet Sarı, Karabük İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş ve Memur Sen’e bağlı sendikaların başkan ve yöneticileri ile Eğitim Bir-Sen’e üye memurlar katıldı.

Aynı zamanda Memur-Sen İl temsilcisi olan Eğitim Bir-Sen Karabük 1 Nolu Şube Başkanı Öz, kongrede yaptığı konuşmada, “Sendikal mücadelede büyük kazanımlar elde ettik; ulusal ve küresel ölçekte büyük atılımlar, sıçramalar gerçekleştirdik. Üzerimize karabasan gibi çökmüş yasakların kâbusa dönüşmüş yasakçı duvarlarını gümbür gümbür, blok blok yıktık.

Bugün 6. Dönem Toplu Sözleşme ile elde edilen haklarla sendikal faaliyetler yeni ve ileri bir mesafe kazanmıştır. Her çalışana 600 puanlık ek göstergenin alınması, beklentileri tam olarak  karşılamasa da önemli bir kazanım olmuştur. İdare sistemimizde yönetici konumunda olan Şef ve teknikerlerin de 3600 ek gösterge sorunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. Önümüzdeki dönemde iyileştirilmesi için çaba harcayacağımız Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun çıkması, sözleşmeli personele kadro verilmesi ve bütün bunların hükûmetle ortak çalışma sonucu yapılması, sadece ülkemiz için değil sendikacılık adına da tarihî nitelikte kazanımlardır. Ulusal bayramlar ile birlikte 1 Ocak ve 1 Mayıs günlerinde ödenmeyen ek ders ücretinin ödenmesi, toplu sözleşme ikramiyesinin hatırı sayılır bir seviyeye çıkartılması, sözleşmeli personelin kadro sorununun karara bağlanması ve 2022 yılında çözülecek olması, halk eğitim merkezleri ve haftada üç saat nöbet ücreti ödenmesi, müdür ve müdür başyardımcılarının, öğretmenevi yöneticilerinin, rehber öğretmenlerin ek ders ücretlerinde artış sağlanması gibi, birçok sorunun çözüme kavuşturulmasında katkımız vardır” dedi.

Milletvekilleri Ünal ve Güneş ile AK Parti İl Başkanı Altınöz de genel kurula hitaben birer konuşma yaptı.

Yapılan seçimler sonunda güven tazeleyerek yeniden Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı seçilen Öz’ün yönetiminde; Ender Kan, Ahmet Işık, Şevket Küçükzoroğlu, Hikmet Çakır, Bilal İnce ve Yunus Şahin görev aldı.

 

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Gençlik Hizmetleri Eğitim Seminerleri Düzenlendi

Yayın: 19.04.2024 10:24
Paylaş:
A+ A-

Diyanet İşler Başkanlığı tarafından gençlik hizmetlerinde etkin ve verimliliği artırmak amacıyla İl Müftülüğü Eğitim Hizmetleri birimi tarafından, İl-İlçe Gençlik Koordinatörleri, Manevi Danışmanlar ve İzci Liderlerine 17-18 Nisan tarihlerinde eğitim semineri düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonunda  Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan programda açış konuşmalarını gerçekleştiren İl Müftüsü Ercan Aksu, gençlik hizmetlerinin önemine vurgu yaptı.

İki gün süren eğitim de, Gençlik ve Spor İl Müdürü Sayın Coşkun Güven, İl Müftü Yardımcımız Sayın Ayhan Yalçın, Karabük Üniversitesi Öğretim Üyeleri, Doç. Dr. Muhammet Tahir Güneşer, Dr. Şeydanur Tezcan Özer, Dr. Elif Gizem Karaoğlu Kirenli, İl Gençlik Koordinatörleri ve Manevi Danışmanlar katılımcılara çeşitli konu başlıklarında sunumlar gerçekleştirdi.

Program, gençlik hizmetlerinde yapılan çalışma ve faaliyetlerin değerlendirilmesi, tecrübe paylaşımı, dilek ve temenniler ile sona erdi.