Eğitim Merkezi Programında KBÜ’yü Anlattı

Eğitim Merkezi Programında KBÜ’yü Anlattı

Yayın: 02.08.2021 21:50
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Bloomberg HT televizyonunda yayınlanan “Eğitim Merkezi” programının konuğu oldu. Yaklaşık 15 dakika süren programda Rektör Polat bu yıl üniversite tercihi yapacak öğrencilere Karabük Üniversitesini anlattı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, Turgut Özay’ın hazırlayıp sunduğu Bloomberg HT kanalında yayınlanan “Eğitim Merkezi” programına katıldı. Programda, Karabük Üniversitesi tercih döneminde bulunan öğrencilere Rektör Polat tarafından anlatıldı.

“Hedefimiz 8 milyar öğrenci”

Prof. Dr. Refik Polat “Bu yıl tercih yapacak öğrencilerimiz Karabük Üniversitesinin kampüsünü ve imkanlarının yerinde gelip görürlerse tercihlerini ona göre yapabilirler. Nüfusuna oranla Türkiye’de yüzde olarak bünyesinde en fazla öğrenci bulunduran üniversiteyiz. 50 bin öğrencinin 10 binden fazlası uluslararası öğrenci.  93 farklı ülkeden öğrenciyle Türkiye’deki en fazla uluslararası öğrenciye sahip üniversiteyiz. Biz dünyanın en zeki çocuklarının peşinde koştuk. Ülkeleri gezerek oranın en iyi öğrencilerini seçerek almaya çalışıyoruz. Hedefimizi 80 milyon değil de 8 milyar olarak belirledik. Böyle olunca önünüze çok güzel bir tablo çıkıyor. Mesela bu yıl düzenlenecek TEKNOFEST yarışmalarına uluslararası öğrencilerimizle katılacağız. Örneğin tamamı Çadlı öğrencilerden oluşan drone takımı kurduk. Bu yıl TEKNOFEST yarışmalarına böyle bir katılım sağlayacağız. Oraya da çok güzel bir renk katacağını düşünüyorum. Onların ülkelerine faydalı bir şekilde daha güzel şeyler öğrenerek dönmelerini sağlıyoruz.”

“İki yıldır dünyanın en iyi üniversiteleri arasındayız”

Rektör Prof. Dr. Refik Polat KBÜ’yü tercih edecek öğrencilerin çok kültürlü bir ortamda eğitim alacaklarını ifade ederek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Üniversitemizde çok kültürlü bir eğitim ortamımız var. Öğrencilerimiz; Afrika’dan, Balkanlardan, Türk Cumhuriyetlerinden çok güzel dostluklar edinmişler, dil öğrenmişler. Tek hedefimiz bu değildi tabi. Dünyanın en iyi üniversiteleri arasına nasıl gireriz diye düşündük. Kendimize bir hedef koyduk. Son iki senedir dünyanın en iyi ilk bin üniversitesi arasına giriyoruz. Güzel başarılar sağladık. Türkiye’den dünyanın en iyi üniversiteleri arasına giren 11 üniversite var. 6’sı devlet üniversitesi. Karabük Üniversitesi, Ankara ve İstanbul’daki bu 6 üniversiteden hariç listeye giren Anadolu’dan tek üniversite. Ayrıca dünya üzerinden 350’den fazla üniversiteyle iş birliğimiz bulunmakta.”

“Mezunlarımıza iş aramıyoruz, kendileri buluyorlar”

“Karabük Üniversitesi, mezunları en hızlı iş bulabilen üniversiteler arasında. Kaliteli eğitim verdiğiniz zaman bu kendiliğinden gelen bir süreç. Siz öğrencilere iş aramıyorsunuz, onlar kendileri buluyorlar. TÜSİAD’ın “Bu gençlikte iş var” programında girişimcilik bayrağını kazanmış üniversiteyiz. Üç yıl üst üste ilk üçte yer aldık. En fazla proje gönderen üniversiteyiz. Öğrencilerimizi proje yapmaya yönlendirerek onları sürekli teşvik ediyoruz. Bu da eğitimi tamamladıklarında onlara büyük bir katkı sağlıyor. Biz öğrencilerimizi yetiştirerek mezun ediyoruz.  Eylül ayında inşallah öğrencilerimize buluşmayı diliyorum. Uzaktan eğitim de bin 200 akademisyenle bir buçuk yılda, bir milyon saate yakın ders işlendi. Fakat biz bu dönem öğrencilerimizi yerleşkemizde yüz yüze görmek istiyoruz. Hem kredi yurtlar kurumunun hem de özel teşebbüslerin sayesinde Karabük’te barınma sorunu da bulunmamakta.”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi öğretim üyeleri sosyal sorumlulukla ilgili söyleşi gerçekleştirdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile gerçekleştirdiği söyleşide sosyal sorumluluk konusunu masaya yatırdı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesinin düzenlediği söyleşide, evsiz bireylere yardım elini uzatan Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüleri ve öğretim üyeleri bir araya geldi.

Açıklamada söyleşideki konuşmasına yer verilen Altınbaş Üniversitesi İşletme Fakültesi Bölüm Başkanı Öğretim Üyesi Dr. Ayşegül Bayraktaroğlu Güner, İşletme Fakültesi öğrencilerinin, Sosyal Sorumluluk ve Kariyer Planlama dersi kapsamında, gruplar halinde, derneğin günlük rutin faaliyetinde, yemeklerin paketlenmesi, taşınması ve dağıtılması sürecinde gönüllü olduklarını belirtti.​​​​​​​

Öğrencilerin, sistematik bir faaliyet dahilinde, dezavantajlı gruplarla iletişim kurarak sosyal fayda yaratılması ve gönüllülük ruhu hakkında deneyim kazandıklarını anlatan Güner, “Bu deneyimin, öğrencilere yaşam boyu benimseyecekleri ve uygulayacakları değer ve prensipleri kazandırdığına eminim. Umarım tüm öğrencilerimiz, yeni gönüllü faaliyetler başlatma için inisiyatif alacak, katılımcı olacak ve çevresine de bu etkiyi aktaracaktır.” ifadelerini kullandı.

Altınbaş Üniversitesi ​​​​​​​​​Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölümü​​ Öğretim Üyesi Dr. Deniz Akgül, Çorbada Tuzun Olsun Derneği ile ortak gerçekleştirdikleri sosyal sorumluluk projesinde, öğrencileriyle birlikte 12'şer kişilik 3 grup halinde 3 akşam yemek dağıtımında aktif rol aldıklarına değindi.

Akgül, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Coşkulu katılımları, gönüllü olarak topluma hizmet etmenin ne kadar anlamlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Her bir öğrenci, küçük bir katkının bile insanların hayatlarında fark yaratabileceğini deneyimledi. Ders kapsamında yapılan bu etkinlik, empati ve yardımlaşma duygularını da güçlendirdi. Öğrencilerimiz, birlikte çalışmanın ve bir amaç uğruna bir araya gelmenin getirdiği güçlü bağları hissetti. Bu deneyimin, onların gelecekte daha büyük toplumsal sorumluluklar almalarına ilham vermesini umuyorum.”

Çorbada Tuzun Olsun Derneği Başkanı Evren Tüfekçi de dernek olarak Taksim'de Gezi Parkı civarında yaşamlarını geçiren, ufak kazançlar elde ederek hayatta kalmaya çalışan evsiz bireylere destek olmaya çalıştıklarının altını çizdi.

– “6 bin 430 gönüllümüz var”

Gönüllülüğün sürdürülebilir olmasına dikkati çeken Tüfekçi, “Perşembe günleri tek kişiydim yanıma bir kişi arıyordum. Ama 7 yılda gönüllü ağımız arttı, 6 bin 430 gönüllümüz var. Sizin gibi üniversitelerin, akademisyen ve öğrencilerin desteği bizim için önemli. Gönüllülerimizin yüzde 85-90'ı üniversite öğrencilerinden oluşuyor. İnsanın böyle erken bir döneminde bu farkındalığa varması bireysel gelişimleri ve gelecek hayatları için önemli. Kariyerlerin açısından da önemli. Bu sürecin liselilere kadar inmesi gerekiyor.”açıklamasında bulundu.

Çorbada Tuzun Olsun Derneği gönüllüsü olarak çalışan Altınbaş Üniversitesi öğrencisi Qasim Ali ise dernekle yaptığı faaliyetlerin empati kurmasına yardımcı olduğunu aktararak, “Beni derinden etkileyen şey ise bu modern dünyada tüm ayrıcalıklar ve kolaylıklara rağmen, insanların hala temel yaşam ihtiyaçlarını karşılamak için mücadele etmeleriydi. Bu yüzden bu sosyal sorumluluk bilinci dersini ve Çorbada Tuzun Olsun deneyimini çok değerli buluyorum.” yorumunu yaptı.