Elif Köse, YAPEX’deki Proje Ödülünü Aldı

Elif Köse, YAPEX’deki Proje Ödülünü Aldı

Yayın: 24.09.2021 22:09
Paylaş:
A+ A-

(Haber Merkezi)22 – 24 Eylül günleri arasında İstanbul’da Kırsal Miras ve Kent İlişkisi teması ile düzenlenen, YAPEX Restorasyon ve Kültür Mirasını Koruma Fuarı’ndaki Safranbolu Belediyesinin standı yoğun ilgi gördü.

Fuar kapsamında Tarihi Kentler Birliği tarafından 20’ncisi düzenlenen, Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışması’nda da, Proje Ödülü’ne lâyık görüldü.

İmar ve Şehircilik Müdürü Başak Dökmeci ile İstanbul’daki ödül törenine katılan Belediye Başkanı Elif Köse, “İlçemiz Bağlar Mevkii’nde, kentsel sit ve etkileme geçiş alanında bulunan arkların özgün yapısının korunması ve sürekliliğinin sağlanması amacıyla hazırlanan Su Yolları Projemiz, Karabük Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunca onaylandı. Bu bağlamda su arkları ve yol kaplamaları projesi kapsamında tüm arkların temizlik, bakım ve onarımı yapılacak, kapalı olan arklar açılacak.” dedi.

Başkan Köse, Safranbolu’nun tarihini ve kültürünü korumak amaçlı çalışmaların devam edeceğini belirterek, projeyi ödüle lâyık gören Tarihi Kentler Birliği’ne teşekkür etti.

Belediye Başkanı Elif Köse, ödül töreni öncesinde ve sonrasında, standa gelen ziyaretçilerle bizzat ilgilendi.

Bu yıl 33 belediye, 33 uygulama ve 28 proje dalında 61 proje ile başvurulan yarışmada, Büyük Ödül ve Jüri Özel Ödülü’nün yanı sıra 7 Proje, 7 Uygulama, 7 Süreklilik ve 10 Başarı Ödülü verildi.

 

2 kişi görüş bildirdi

  1. karbuksevdalısı

    resmede görüldüğü üzere kımı maskelı kımı maskesiz sosyal mas efe olmadan çekılmış bır resım demekkki corona sadece halka var..zaten soylenen gorunen farklı ÇİN dede duyayya servıs edılen görüntülerde insanlar yere düşüp oluyordu ner o manzara nıye türküye görülmedi.zaten halk ınanmıyor coronanın bıze gosterıldiği öldurucu ve ağır bır hastalık olduguna zaten çoğu ınsan evde 1 kutu habla bu hastalığı hafıf atlattı.pandemıyi şişiren DSÖ kendısıdır..ınsalrı kandırıyorlar.zaten pandemi sonucunu seçimlerde hissedeceğiz.. bılı bili aşısını bıyontek bulan uğur şahin bile aşı olmamış gerisiniz sız dusunun…G 7 Ulkelerını yoneten şer güçlerin bir oyunu bu pandemı…corona vurusler hep vardı hayatımızda hepde var olacak..domuz giribi sars maras kus gırıbı..hepsı hıkaye aynıydı

  2. BOTANİKÇİ

    domuz grıbınde bazı sıyası lıderler aşı karsıtıydı ne çabuk unutuldu..sağlık bakanı recep akdağ ısrarla cocukları aşılayalım dedı .dönemın başbakanı karşı cıktı ne oldu .recep akdağ asıları elınde kaldı.hazıne zarar etti.aşı olmadı cocuklar bazıları oldu sonuc ne oldu …

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”