Emekli SAT komandosu yeni rekorlar Peşinde

Emekli SAT komandosu yeni rekorlar Peşinde

Yayın: 06.12.2018 20:02
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesinde düzenlenen söyleşide bugüne kadar 18 Guinness Dünya Rekoru’na imza atan emekli SAT komandosu Namık Ekin ‘7 gün 7 gece toprak altında mezarda kalma rekoru’ deneyeceğini açıkladı. Ekin ayrıca, dünyanın en büyük bayrağını Asya kıtasından Avrupa kıtasına yüzerek çekeceğini söyledi.

Karabük Üniversitesi Hasan Doğan Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu tarafından “İnanmak, azmetmek, başarmak” adlı söyleşi düzenlendi. Hamit Çepni Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşide Emekli Su Altı Taarruz (SAT) komandosu, judo, su altı, paraşüt, jimnastik, halter ve yüzme şampiyonu, Namık Ekin konuşmacı olarak yer aldı.

“9 – 12 yaş aralığı birçok sporda temel eğitimdir”

Spora ilgisinin küçük yaşlarda başladığını belirten Ekin, “Babam ve annem sporu çok sevdiği için spora teşvik edilmem küçük yaşlarda başladı. 10 yaşında jimnastiğe başladım. 12 yaşında askeri okula girince okulun jimnastik takımının kaptanı oldum. 1959 ile 1964 yılları arasında halter, yüzme, judo, ve akrobatik jimnastik branşında Türkiye Şampiyonu oldum. Tabi olaylar böyle geçerken SAT Komando Birliğine geldiğinizde yüzüyorsunuz, dalıyorsunuz, paraşüt atlıyorsunuz, yakın dövüş yapıyorsunuz, atışlar, kürek çekme derken bir sürü sporun içine girince karmaşık bilgiler öğreniyorsunuz.” diye konuştu.

Farklı spor alanlarındaki başarısını iyi bir spor eğitimine borçlu olduğunu söyleyen Ekin, “Çocukluk yaşta jimnastikten geldiğim için jimnastikte vücudu kullanmayı çok iyi öğreniyorsunuz. Temelde iyi spor eğitimi aldıysanız başarılı olursunuz. 9 – 12 yaş aralığı birçok sporda temel eğitimdir. Bir de o kadar şanslıydım ki her branşın en iyi antrenörüne rastladım.” dedi.

“En çok zorlandığım rekorlardan biri Mersin’den Kıbrıs’a yüzmek oldu”

Konuşmasında kırdığı rekorlardan söz eden Ekin şöyle konuştu: “En çok zorlandığım rekorlardan biri Mersin’den Kıbrıs’a yüzmek oldu. Dünyada öyle bir şey yapalım ki hiçbir SAT komandosu yapamasın dedim. Anamur’dan suya girdim. 17 tane tüp değiştirerek su altından 38 saatte Girne limanına kadar gittim. Gece yüzüyordum. Ben su altında yemek yiyebiliyordum ama tuzlu su ağza girdiğinde sıkıntı çıkarıyordu. Sadece şeftali yiyebildim. Baya zor oldu.”
“Mezarda toprak altında 7 gün 7 gece kalmak istiyorum”

“80 yaşına da gelsem ülkem için bir şeyler daha yapmak istiyorum” diyen 76 yaşındaki Ekin, kırmak istediği rekorları şu sözlerle aktardı: “Amerikalı illüzyonist David Blaine, su altında bir akvaryumda 7 gün 7 gece kaldı. Ben onu 10 gün 10 gece yapmak istiyorum. Bir de mezarda 6 gün kalmıştı. Bir mezarda toprak altında 7 gün 7 gece kalmak istiyorum. Ayrıca bu son zamanlarda dünyanın en büyük bayrağını Asya kıtasından Avrupa kıtasına yüzerek çekeceğim. Bayrak 37 metreye 42 metre, bir salın üzerinde duracak ve bunu belime bağladığım halatla en kısa sürede çekmeye çalışacağım. Asya kıtasından Avrupa kıtasına yüzerek çekilen dünyanın en büyük bayrağı rekorunu yapmak istiyorum. Üçüncü köprüden de atlarsam iki kıtayı bağlayan üç köprüden de atlayabilen tek insan olacağım.”

“Spor en iyi arkadaştır, asla bu arkadaştan vazgeçmeyin”

Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan emekli SAT komandosu Ekin, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: “SAT komando öğretmeni ve astsubayı olarak bize asla pes etmemesi öğretildi. Bütün yapılan eğitimler pes etmeme duygusu, soğuklarda titreyerek yıllarca eğitimlerde bize aşılanınca o yüzden bırakmıyoruz. Yaşamınızda karşınıza sorunlar gelecek bunları aşmak için en iyi yapacağınız şey asla pes etmeme duygusu. Ne olursa olsun yaşam devam ediyor. Sizler de bu hayatı sonuna kadar iyi muhafaza etme ve korumak durumundasınız. Kendinize asla pes etmeme duygusu geliştirirseniz ve çalışıp planlı bir şekilde ilerlerseniz muhakkak ki başarılı olacaksınız. Spor en iyi arkadaştır, asla bu arkadaştan vazgeçmeyin. Bilimselliğe çok önem verin ve çok sabırlı olun.”

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde 25. hafta yarın 3 maçla başlayacak

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi'nde 25, Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi'nde ise 31. hafta mücadeleleri yarın başlayacak.

Türkiye Basketbol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, oynanacak müsabakaların programı şu şekilde:

– Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

Yarın:

18.00 Onvo Büyükçekmece Basketbol-Reeder Samsunspor (Gazanfer Bilge)

18.00 Çağdaş Bodrumspor-Galatasaray Ekmas (Menteşe)

20.30 Bursaspor İnfo Yatırım-TOFAŞ (Tofaş)

30 Mart Cumartesi:

13.00 Türk Telekom-Manisa Büyükşehir Belediyespor (Ankara)

15.30 Darüşşafaka Lassa-Yukatel Merkezefendi Belediyesi Basket (Darüşşafaka Ayhan Şahenk)

18.00 Pınar Karşıyaka-Bahçeşehir Koleji (Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka)

2 Nisan Salı:

18.00 Anadolu Efes-Aliağa Petkimspor (Sinan Erdem)

20.30 Fenerbahçe Beko-Beşiktaş Emlakjet (Ülker)

– Türkiye Sigorta Türkiye Basketbol Ligi

Yarın:

15.30 Bornova Belediyesi Karşıyaka-Çayırova Belediyesi (Altındağ Atatürk)

17.00 Balıkesir Büyükşehir Belediyespor-Finalspor (Kurtdereli)

30 Mart Cumartesi:

13.00 Sigortam.net-Konyaspor (BJK Emlakjet)

14.00 OGM Ormanspor-Fenerbahçe Koleji Novotel (M. Sait Zarifoğlu)

14.00 Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor-Esenler Erokspor (Kocaeli Atatürk)

15.00 Gölbaşı Belediyesi TED Ankara Kolejliler-Kapaklıspor (Gölbaşı)

16.00 Gaziantep Basketbol-Mersin Büyükşehir Belediyesi (Karataş Şahinbey)

17.00 Pizza Lazza Haremspor-MKE Ankaragücü Ikon Menkul (Şehit Mustafa Özel)

20.00 Semt77 Yalovaspor-Alagöz Holding Iğdır Basketbol (90. Yıl)