En fazla para kira ve konuta harcandı

En fazla para kira ve konuta harcandı

Yayın: 03.08.2017 00:33
Paylaş:
A+ A-

Ajans Press, Türk halkının en çok harcama yaptığı tüketim başlıkları üzerine bir araştırma gerçekleştirdi.

Medya takibinin önemli kuruluşu Ajans Press Türk halkının en çok harcama yaptığı tüketim başlıkları üzerine bir araştırma gerçekleştirdi. Ajans Press’in araştırmasına göre, hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalarda en yüksek payı yüzde 25,2 ile konut ve kira harcamaları oluşturdu. TÜİK’ten derlenen verilere göre İkinci sırayı yüzde 19,5 ile gıda ve alkolsüz içecek harcamaları alırken toplam tüketim harcamaları içerisinde en düşük payı alan harcama grupları; yüzde 2,3 ile eğitim ve yüzde 2 ile sağlık harcamaları oldu.

Hane başına aylık toplam 3 bin 406 lira harcandı

Türkiye’de geçen yıl hane başına aylık harcama 3 bin 406 lira olurken bu rakam bir önceki yıl 3 bin 43 lira oldu. En çok harcamanın yapıldığı ilk beş başlıkta; kira ve konut ödemelerine aylık ortalama 858 TL harcama yapılırken, gıda ve alkolsüz içeceklere 665 TL, ulaştırmaya 618 TL, lokanta ve otellere 216 TL, mobilya ve ev eşyasına ise 215 TL harcama yapıldı.

Ajans Press ve PRNet’in gerçekleştirdiği medya analizine göre kira ve konut ödemeleriyle ilgili medyaya yıl boyunca 49 bin 468 basın yansıması tespit edilirken haberler içerisinde emlak ve kira ödemelerinde yaşanan artışlar geniş yansıma buldu. Gıda ile ilgili 131 bin 593, ulaşım ile ilgili ise 59 bin 240 haber yansıması tespit edildi. Sağlıkla ilgili ise medyaya 326 bin 700 haber yansıması çıktığı belirtilirken harcamanın en az olduğu sağlık, medyanın en çok konuştuğu başlık oldu.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Albaraka Türk’ten Endülüs Okuma Projesi’ne destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.03.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Albaraka Türk, gençlerin gelişimi için yapılan Endülüs Okuma Projesi'ne destekte bulundu.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, temel amacı “okur yetiştirme” olan Endülüs Okuma Projesi'nin faaliyetlerine destekte bulunan Albaraka Türk, eğitime ve öğrenciye verdiği değerle fark yaratmaya devam ediyor.

Proje ilk olarak 2016-2017 eğitim öğretim yılları arasında Van'da uygulandı ve hali hazırda 22 ilde 186 okulda uygulanmaya devam ediyor.

Gönüllü öğretmenlerden oluşan, okuma alışkanlığıyla birlikte bir okuma kültürü, erdem ve ahlak inşası oluşturmayı hedefleyen projede, öğrenci psikolojisini merkeze alan yaklaşımla hareket ediliyor.

Projede, öğrencilerde okuma sevgisi ve alışkanlığı kazandırmak için büyük şirketlerin marka değeri oluşturmak amacıyla kullandıkları psikolojik teknikler uygulanıyor. Bu tekniklerden biri olan “Bilinçdışı Güdüleme” ile duyular ve öğrencilerde güzel hisler uyandıran olumlu duygu ve davranışlarla kitap ve okumak yan yana getirilerek duyusal ve duygusal bütünleme oluşturuluyor.

2022-2023 eğitim öğretim yılında projeye Türkiye genelinde katılan 15 bin 916 öğrenci, toplamda 180 bin 715 kitap okudu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Albaraka Türk Strateji ve Dönüşümden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Dr. Ömer Emeç, insanın yaşamı boyunca öğrenmeye devam edeceğini belirterek, “Tarih boyunca fark yaratan, algıları yüksek olan liderlerin okuma alışkanlıklarının üst düzeyde olduğu aşikardır. Albaraka Türk olarak, eğitime verdiğimiz maddi desteğin ötesinde öğrencilerin gelişimine katkıda bulunmak bizim için paha biçilemez. Endülüs Okuma Projesi'nin ülkemize hayırlı olmasını ve hayat boyu öğrenmeye devam edecek öğrenciler yetiştirmesini diliyoruz.” ifadelerini kullandı.