En Yüksek Oyu Refik Polat Aldı

En Yüksek Oyu Refik Polat Aldı

Yayın: 02.03.2015 11:04
Paylaş:
A+ A-

Karabük Üniversitesi Rektörü iken 7 Haziran 2015 tarihinde yapılacak Milletvekili seçimlerinde aday adayı olması nedeni ile istifa eden Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ın boşalan rektörlük görevine seçilecek olan adaylar için sandık başına gidildi.

Yapılan seçimlerle birlikte Rektörlük için; Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Gürbüz, Teknoloji Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Yaşar, Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Dursun Taşçı, KBÜ Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Refik Polat, Tıp Doktoru Prof. Dr. Zeki Büyükyıldız, KBÜ Tarih Bölümü Başkanı Seyfullah Kara, KBÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Boz yarıştılar.

Yapılan seçimler sonucu adaylardan Refik Polat 175 oy, Mustafa Boz 144, Ahmet Gürbüz 22, Mustafa Yaşar 21, Seyfullah Kara 12, Dursun Taşçı 3 ve Hakkı Zeki Büyükyıldız 2 oy alırken, 7 oyda boş kullanıldı.

İlk altıya giren isimler YÖK Başkanlığına sunulacak. YÖK Başkanlığı ise bu altı ismi değerlendirerek üçe düşürecek. Daha sonra bu üç isim Cumhurbaşkanına sunulacak. Cumhurbaşkanı bu üç isim arasından seçim yaparak yeni Rektörü belirleyecek.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)