Entegre Yönetim Sistemi Çalışmaları Tamamlandı

Entegre Yönetim Sistemi Çalışmaları Tamamlandı

Yayın: 11.10.2019 22:24
Paylaş:
A+ A-

Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2019 Yılı Teknik Destek Programı kapsamında Müdürlüğümüzce hazırlanan “Kaliteli Hizmet Standartlara Sahip Bir Kurum: Karabük İl Millî Eğitim Müdürlüğü” isimli projemizin uygulama esasları doğrultusunda “Kalite Yönetim Sistemi” kurum inceleme çalışmaları tamamlandı.

ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi, ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi ve ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi adıyla yer alan sistemleri birleştirerek oluşturduğumuz Entegre Yönetim sisteminin belgelendirilmesi için kurumumuzda bağımsız denetçiler tarafından 2 günlük süren uygunluk incelemesi yapıldı.

Yapılan incelemeler sonunda oluşturulan rapor firma yetkilileri tarafından İl Müdürümüze sunuldu. Değerlendirme ve elde edilen bulgular konusunda İl Müdürümüz ve Kalite Ekibinin hazır bulunduğu toplantıda bir sunum yapıldı.

İl Millî Eğitim Müdürümüz Mehmet Fatih VARGELOĞLU: “Kurumumuzda kalite standartları oluşturmak ve belgelendirmesini sağlamak amacıyla yaptığımız çalışmaları büyük bir titizlikle inceleyen bağımsız denetim ekibine teşekkür ediyorum. Büyük bir özveri ve koordineli çalışmalar sonucunda almaya hak kazandığımız bu üçlü kalite belgesinin süreçleri konusunda kamuoyunun bilgilendirildiği bir törenle önümüzdeki günlerde belgelerimizi teslim alacağız. Bundan sonra bu belgeleri alma sürecinde ortaya koyduğumuz standartları korumak ve çalışmalarımızda kalitemizi arttırarak devam ettirmek temel hedefimizdir.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”