Erenoğlu: “İlçemizin Sorunlarını Ortak Akıl İle Çözebiliriz”

Erenoğlu: “İlçemizin Sorunlarını Ortak Akıl İle Çözebiliriz”

Yayın: 01.03.2020 18:58
Paylaş:
A+ A-

Saadet Partisi Eflani İlçe Başkanı Ramazan Erenoğlu Eflani’nin sorunlarının ortak akılla çözülebileceğini belirterek şunları söyledi.

“Sevgili Eflani’li hemşerilerim Saadet Partisi olarak iyinin, doğrunun, yararlının, adil olanın her zaman yanında olduk. Her zaman ilçemizin ve halkımızın sorunlarının ortak akıl ile çözüleceğine inandık. Bu bağlamda ilçemizin değişmez sorunlarından biri olan göç sorunu ve göçü tetikleyen siyasi, ekonomik ve sosyal etkenler üzerinde durmak istiyorum. Bu göç sadece ilçemize has bir durum değil. Ülkemizde iktidarda bulunan hükümetlerin üretime değil, faize ve ithalata dönük politikalarının sonucunda meydana gelmektedir. İstatistiklere göre ülkemizin bütün kırsal bölgeleri aynı sorunu yaşamaktadır. Bize düşen ise ilçemizdeki göçü etkileyen unsurları görmemiz gerekir. Bunların başında tarım ve hayvancılıkta ülkemiz genelinde uygulanan yanlış Tarım politikaları ilçemizde de aynen uygulanmaktadır. Üreticilerimiz yüksek maliyet girdileri ve faiz ile desteklenerek daha da sıkıntılı duruma düşürülmektedir. İlçemizde tarım ve hayvancılıkla iştikal eden hemşerilerimiz mazot ve gübre fiyatlarından doğrudan etkilenmektedirler. Tarım Kredi Kooperatifi üyesi çüftçülerimiz ise kooperatife satmış oldukları ürünlere ve verilen nakit desteklere normal tüketici kredililerinden daha yüksek faiz ödemektedirler. Üreticiyi mahveden yüksek mazot ve gübre fiyatlarına bir de faiz yükü binerek maliyet artmaktadir. Böylelikle çiftçilerimiz iflasa sürüklenmektedirler. Üreticilere et fiyatlarında bu yıl da zam gelmediği söylemektedir.  Üreticiler bu durum devam ederse zararlarının katlanarak artacağını belirtmektedir. İlçemizde para kazanamayan Tarım ve Hayvancılık yapan kesim bu işleri bırakarak köyden kentlere göç etmektedir. İlçemiz her şeye rağmen hem tarım ve hayvancılıkta, hem de sanayi ürünlerinde katma değer üretmeye devam etmekte, ancak gerekli desteği bulamamaktadır.

Yine sanayi sektöründe yer alan ilçemiz Osmanlar ve Yağlıca köyleri sınırları içerisinde madencilik faaliyetleri gösteren şirketler, işletmeler, ülke ekonomisine katma değer üretmekle birlike, ilçe ekonomisine esnafına, işçisine istihdam ve nakliye dahil hiçbir katkısı bulunmamaktadır. Bağlı bulundukları köylerin mera alanlarını işgal etmekle beraber çevreye verdikleri zararın yanında aynı zamanda bütün ilçemizin kullandığı, Eflani Karaevli yolunu ağır tonajlı araçları ile bozmaktadır. Trafik düzenini de bozmakta sürekli kazalar olmaktadır. Eflani Karaevli karayolunun acil bakıma ihtiyacı vardır. Bu yolun durumu gerekli mercilere bidirilmelidir.

Eflanimize katma değer oluşturması açısından mutlaka tarihi camilerimiz ve göletlerimiz turizme kazandırılmalıdır. Bu bağlamda kalkınan ve gelişen bir Eflani olması dileğiyle.

 

 

Yorumlar

  1. Eflanili

    Derhal Şişe Cam soruşturma açılmalı Çevreyi Kirletiyor Karabük Çevre Şehirciliği Göreve Davet Ediyoruz

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Samsun’da Anadolu Mozaiği” defilesi düzenlendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 16:36
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Turizm Haftası kapsamında “Samsun'da Anadolu Mozaiği” temalı defile düzenlendi.

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, İl Mili Eğitim Müdürlüğü ve Samsun Büyükşehir Belediyesinin katkılarıyla Samsun Olgunlaşma Enstitüsünce Samsun Müzesi'nde düzenlenen defilede 46 yöresel giysi beğeniye sunuldu.

Samsun Olgunlaşma Enstitüsü Müdürü Arzu Yıldırım, defiledeki koleksiyonun Anadolu'nun yöresel giysilerinden oluştuğunu dile getirdi.

Mozaiğe ait her yöreden şık kostümlerin olduğunu aktaran Yıldırım, “Hepsi birbirinden renkli, hepsi el işçiliği, kendi atölyelerimizde hazırlanmış, çok kıymetli eserler. Öğretmenlerimiz, usta öğreticilerimizin emek verdiği kostümler. Amacımız hem Turizm Haftası'nı kutlamak hem de insanlarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı eski değerlerimizle bir araya getirmek, farkındalık yaratmak. Ne kadar renkli, ne kadar güzel kıyafetlerimiz varmış onları sunmak istedik.” ifadelerini kullandı.

Sadece Türkiye'den değil Türk insanının yaşadığı coğrafyalardan da eserler olduğunu dile getiren Yıldırım, “Mesela Selanik'ten ürünlerimiz var, Kafkasya'dan ürünlerimiz var. Çünkü malum Osmanlı çok geniş bir coğrafyaya sahipti. Çok güzel renkler katmış, dolayısıyla biz hepsini yansıtmak istedik.” dedi.

Katılımcılar ilgiyle izledikleri defilenin ardından kıyafetleri tanıtan mankenlerle hatıra fotoğrafı çektirdi.