Ertuğrul, Yeni Projelerimiz Hazır

Ertuğrul, Yeni Projelerimiz Hazır

Yayın: 24.02.2019 19:55
Paylaş:
A+ A-

Eflani Belediye Başkanı İbrahim Ertuğrul önümüzdeki dönemde Eflani’de yapılacak olan bazı projeler hakkında bilgiler verdi. Başkan Ertuğrul ‘93 konutluk TOKİ projesi için İhale sürecini çok yakın bir zamanda gerçekleştirerek vatandaşlarımızın konut edinmesi noktasında bu projeyi gerçekleştirmiş olacağız.

Atık su arıtma tesisimiz bu yıl içerisinde faaliyette girecek. Yine bir başka projemiz. Güneş enerjisi ile 25 dönümlük alanda kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz.

Bunun yanında geleceğe dönük üzerinde çalıştığımız farklı projeler var. Bunlardan bir tanesi İlçemizde uzun yıllardan beri tartışılan ama gerçekleşmeyen küçük sanayi sitesi. Bunun için ilçenin içinde yürüme mesafesinde bir yer belirledik. Kamyon traktör garajı olarak. İmar planında ayrılan 6 dönümlük bir alan vardı burayı küçük sanayi sitesi alanı olarak imar planında gerekli düzenlemeleri yapıldı. Önümüzdeki yıl ihtiyaç duyan esnaflarımızla bir araya gelip küçük sanayi sitesi inşaatına başlayıp esnaflarımızın hizmetine sunmayı arz ediyoruz.

Yine Belediyemizin hemen karşısında belediyeye ait 2 tane eski bina vardı. Bu binalar kötü bir görüntü veriyordu ve işe yaramıyordu. Bu binaların yıkımını gerçekleştirdik. Buraya da Eflani’nin ihtiyacı olan bir iş merkezi yapmayı hedefliyoruz.

Başka bir proje Sakin Şehir projesi. İlçemizin birçok kriterinin Sakin Şehir kriterine uyduğunu gördük. Ufak tefek düzenlemelerle daha yaşanabilir tercih edilebilir ve dünyada marka haline gelen Sakin Şehir konsepti içinde yer alabileceğini düşündük. Bu alanda çalışmalarımızı yaptık projemizi Türkçe ve İngilizce olarak teslim ettik. İnşallah önümüzdeki dönemde de Sakin Şehir Bayrağını almayı istiyoruz.

Eflani Tarım ve Hayvancılıkla geçimine temin eden bir ilçe. Tarım ve hayvancılık artık modern makinalarla yapılmalı ve çevreye duyarlı olmalı Bununla ilgili ihtisas hayvancılık organize sanayi üzerinde bir çalışmamız var. Belediye ve Özel İdare ortaklığıyla. Eğer yeterli talep gelire tarım Hayvancılık Organize Sanayisini ’de ilçemizde gerçekleştirmeyi hedefliyoruz.

Önümüzdeki yaz aylarından itibaren dışarıdan gelen misafirlerimizin konaklaya bileceği otel konseptine dönecek olan Otel inşaatımızı tamamlayıp Taşhan ‘la birlikte hizmete sunacağız. Eflani’nin bir turizm potansiyeli olduğunu düşünüyoruz. Safranbolu Bartın Kastamonu’nun tam üçgeninde merkezi bir konumdayız. Bu bölgelerdeki turizm potansiyelinden pay almak istiyoruz. Bunun içinde konaklama tesislerimizi Taşhan’la beraber sosyal tesisimizi de önümüzdeki dönemde hizmete sokacağız. Bu bina için başka düşüncelerimizde var. Meslek Yüksek Okulumuza iki bölüm açılması gündemde. Bu iki bölüm açılır öğrenci sayısı artarsa yurt olarak ta kullanabiliriz. Ayrıca burayı huzurevi olarak ta kullanma gibi bir çalışmamız da var. O zaman ki duruma göre karar vereceğiz.

KARÜNDER ile ortaklaşa yaptığımız proje ortağı olduğumuz Avrupa Birliği projesi olan içerisinde Ukrayna, Romanya ve Türkiye’den de Eflani’mizin olduğu Uluslararası proje olan öğrenci değişim kamp merkezi çalışmamız devam ediyor. Romanya ve Ukrayna’dan öğrenciler ilçemize gelecek ve oluşturacağımız kamp merkezinde kalarak hem ilçemizi tanıyacaklar hem de buradaki öğrencilerle vatandaşlarımızla tanışıp kaynaşma bilgi alışverişi yapma şansları olacak’ dedi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.