Eski Devlet Hastanesinde Yıkım Çalışmaları Başlatıldı

Eski Devlet Hastanesinde Yıkım Çalışmaları Başlatıldı

Yayın: 03.05.2016 10:33
Paylaş:
A+ A-

Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesinin yapılacağı eski Devlet Hastanesi binasında yıkım çalışmaları başlarken, yıkım çalışmalarının yapıldığı binanın arkasında yer alan ek hizmet binasındaki poliklinik hizmetleri de 9 Mayıs’a kadar durduruldu.

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri İsmail Kara, Karabük İl Sağlık Müdürü Ahmet Sarı ve İl Özel İdare yetkilisi Recep Yalçın, yıkım çalışmalarına başlayan hastane binasında inceleme yaptı. Kara ve beraberindekiler Yıldırım Yapı yetkilisi Mehmet Gencer’den yıkım çalışmaları hakkında bilgiler aldı.

Yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Sarı, gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk bloğunun 1967 yılında yapılan Karabük Devlet Hastanesinin kente çok büyük hizmetler verdiği söyledi.
Sarı, 2007 yılında çıkan deprem yönetmeliğine göre bu binaların deprem yönetmeliğine uygun olmadığı ve faaliyetine devam etmesinin uygun olmadığı saptandığını belirterek, “Bunların deprem güçlendirmesinin ekonomik olmadığının saptanması üzerine 2014 yılında burayla ilgili yıkım kararı alındı. Yıkımın önemli bir kısmı gerçekleşti ve son bloğu yıktıktan sonra yerine 5 bin 600 metrekare yaklaşık alan üzerine 40 ünitlik ağız diş sağlığı merkezi yapımına başlayacağız. 700 gün iş süresi var 700 iş günü içinde inşallah ağız diş sağlığı merkezimiz tamamlanacak. Son derece modern kullanışlı ve Karabük halkına yakışır bir ağız diş sağlığı merkezi yapmak için kolları sıvamış bulunuyoruz. İnşaatımız 4 katlı olacak. 7 bin 286 metrekare inşaat alanı olacak ağız diş sağlığı merkezimizin içinde yataklı servis ve ameliyathanede bulunacak. Aslında ağız diş sağlığı hastanesi projesini andırıyor daha ziyade adı ağız diş sağlığı merkezi olsa bile bir hastene özelliği taşıyor. İçersinde ayrıca 60 kişilik toplantı salonu, yemekhane, çocuk oyun alanı, kütüphanesi ve diğer sosyal donatıları da bulunacak. Bunun haricinde 53 araçlık otoparkı olacak. Son derece modern kullanışlı ve Karabük halkına yakışır bir ağız diş sağlığı merkezi yapmak üzere çalışmalara başlamış bulunuyoruz” dedi.

9 MAYIS’A KADAR POLİKİNİK HİZMETLERİ DURDURULDU

Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara ise, yıkım çalışmalarına başlanan hastanenin arka kısmında yer alan ek hizmet binasındaki poliklinik hizmetlerinin ise 9 Mayıs tarihe kadar durdurulduğunu açıkladı.

Kara, “Yıkım çalışmalarına başlanan hastane binasının arka kısmında yer alan ek hizmet binamızdaki poliklinik ve diğer hizmetleri can ve iş güvenliği açısından durdurma kararı aldık. Bu nedenle Bayır mahalledeki hizmetlerimiz 9 Mayıs Pazartesi günü başlayacaktır” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzon’da sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi

Anadolu Ajansı
Yayın: 18.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzon'un Ortahisar ilçesinde sıcak havayı fırsat bilenler denize girdi.

Hava sıcaklığının 27 derece ölçüldüğü ilçede güneşli havayı değerlendirmek isteyenler, sahil şeridindeki plajlara geldi.

Vatandaşların bazıları sahilde yürüyüş yaparken kimileri denize girdi.

Tatil için ailesiyle İstanbul'dan gelen Yusuf Aydın, AA muhabirine, sıcak havayı sahilde değerlendirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Çocuklarıyla denizde güzel zaman geçirdiklerini ifade eden Aydın, “Kum oldukça sıcaktı ve çocuklarımı çağırdım. 'Denize girebilecek miyiz?' diye bir deneyelim dedik ve hep birlikte yüzdük. İyi ki de yüzmüşüz, deniz çok güzel ve temiz, su oldukça da soğuk. Hem sağlık hem de keyif için girelim dedik ve iyi ki de girmişiz. Yarın da hava sıcak olursa girmeyi isteriz.” diye konuştu.

Aydın, nisan ayı içerisinde ilk kez Karadeniz'de denize girdiğini ifade ederek, “Normalde Karadeniz daha geç ısınır. İlk defa hayatımda nisan ayında Karadeniz'de denize girdim. Güzel oldu, inşallah devamı gelir.” dedi.