Eskipazar OSB’de Kritik Eşik Aşıldı

Eskipazar OSB’de Kritik Eşik Aşıldı

Yayın: 11.01.2021 21:43
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş Eskipazar ihtisas organize sanayi bölgesi için yeni bir açıklama yaptı. Ünal ve Güneş, 2021 yılı Ocak ayı itibariyle Sanayi Bakanlığı’ndan Kamulaştırma Çalışmaları için 27 Milyon 500 Bin TL’lik ödeneğin Karabük’e geldiğini ve kamulaştırma çalışmalarında kritik eşiğin aşıldığını söylediler.

Ünal ve Güneş, ortak yaptıkları açıklamada şunları söyledi

“ Değerli hemşerilerimiz, 2019 ve 2020 yılında Sayın Bakanımız Mustafa Varank ile Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin kamulaştırılması için yaptığımız ısrarlı görüşmeler bugün itibari ile neticeye kavuşmuştur. 2020 Kasım ayında Sanayi Bakanlığımız Karabük Valiliğimize gönderdiği tebliğde sanayi bölgesinin kamulaştırılmasına yönelik çalışmaların yapılmasını iletmişti. İlimizde ilgili arkadaşlar bir ay süren çalışma sonucunda toplam alanın yarısına denk gelen arazi için 2500 hak sahibiyle anlaşma imzalamışlardır. İlgili evrak ve belgeler Aralık ayı içerisinde Valiliğimiz tarafından Bakanlığımıza ulaştırıldı. Bakanlığımız da bu çalışma karşısında Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için 27 Milyon 500 Bin TL’lik kamulaştırma ödeneğini ilimize göndermiştir. Eskipazar İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde kritik eşik artık aşılmıştır. Karabükümüze, Bölgemize ve Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyoruz. Bu alana ülkemizin güçlü sanayicilerini, yatırımcılarını ve ortaklarını davet ediyoruz. İnanıyoruz ki bu sanayi alanı Karabükümüzün ve Ülkemizin sürdürülebilir sanayi hamlesine artı değer katacak ve ihtiyaç duyduğumuz sanayi ürünlerinin üretilmesi burada gerçekleşecektir. İsmetpaşa sanayi bölgesinin hem üretimde hem istihdamda cazibe merkezi olacağına yürekten inanıyoruz. Alanın kamulaştırılması için destek veren Eskipazarlı hemşerilerimize de ayrıca teşekkür ediyoruz.

Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi ve TBMM Eski Başkanı Sayın Mehmet Ali Şahin’e, Sayın Valimize, önceki dönem Milletvekillerimize, eski Valilerimize, İl Başkanlarımıza ve ilgili kurum yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Karabük için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz.”

8 kişi görüş bildirdi

  1. karbuksevdalısı

    Karabük’e iyilik mi kötülük mü ediyorsunuz. Eskipazar OSB yapılanırsa kime hangi bölgeye yarayacak ..ÇERKEŞEMİ ismet paşaya mı ,Eskipazaramı. Karabük e kaç km uzaklıkta burası farkında mısınız.kim buraya Karabük’ten işçi taşıyacak. Burası olsa olsa Eskipazar ve çerkeşe yarar..

  2. karabük köyü

    bu osb üç evler yol boyuna yapılsa daha iyi olurdu..

  3. Karabük - İsmetpaşa

    Karabük – İsmetpaşa şimdiden yüksek hızlı tren altyapısı planlanmalı Kardemir ray var. Üniversitede mühendislik bölümü var yap işlet olarak organize yönetimi üstlenebilir yada ihaleye edebilir. Şimdiden projelendirilmeli En fazla 10 dak. ordasın. İlersi için Ankara- İstanbul hattına bağlantı olur.

  4. karbuksevdalısı

    karabuk çevre yolu yapılmadı 20 yıldır.karabuk şehir merkezindek demır yolu ksldırılmadı. sen tutumussun hızlı trenle 10 dk ısmeppasadasın .cocukmu kandırıyorsunuz.fiylyos lımanı ve filyos endustru sanyi bölgesi karabukun gözden düşmesine sebeb olaçak bir proje ama o bölge için çok faydalı zaman göstereçek çaycuma karabükü sollayaçak ..

  5. sanayici

    bu bölgede osb falan olmaz .limana uzak bir yer..ama nedir eskıpazar osb olur kücük çaplı çalısır..ama devasa fabrikalar burda hayal olur…buranın avantajı nedır .sadece demır yolu başka hiç birşey.liman var hava alanı var demır yolu var nersi bura filyos limanı ÇAYCUMA ENDUSTRI SANAYİ BÖLGESİ..ŞİMDİ soruyrum siz sanyici olsanız nereye giderdiniz?

  6. BOTANİKÇİ

    karabuk çoğrafi olarak ankara uzak istanbula uzak olan bir interlantd bolgesınde bulunuyoryor.demır yolu burdan geçmeseydi karabük heralde köy olurdu.sadece bir safranbolu adımızı duyururdu.lımanımız yok hava alanımız yok .Ankara istanbul otabnına direk bağlantımız yok.çok dezavantajımız var.bir tek avantajımız Kardemir AŞ onududa kullanmazsa karabuk bitmeye makumdur.allahtan yönetim değişti devletimizin buyukleri buraya sahip çıktı inşallah kan kaybı durar.KARDEMIR aş BÖLGE İÇİN BİR KALKINMA MODELİ OLUR..

  7. Karabük

    Yıllardır ciddi yatırım yüzü görmeyen karabuk artık ulusal basında aldatan tır şoförü, camide çalınan musluk haberleriyle çıkmaya başladı.
    Filyos limanininin bartin zonguldak hizmet ettiğini dusunuyorum (zonguldak bartin uzaklık 30 km karabuk e 80 km ) bunun üzerine demirçelik in baskentinde yer yok gibi taaa eskipazar ında ucuna gidiliyor. Buda tarim alanlarını bitiriyor ve çerkes gerede ye daha çok hitap ediyor.
    Safranbolu da trafik sorunu olmayan saka konutları kavşağında ve bari çıkışına çok katlı kavsak yapılıyor. Trafikten hergün eve gidemedigimiz kardemir kavşağı na ve diğer kavsak lara civi çakıl iyot. (Karabük e on kavsak lazım ) hep karabuk belediyesi mhp ondan hizmet gelmiyor diye düşünüyorduk safranbolu chp Belediyesinde bir sürü kavsak yatırım yapılıyor. Rabbim karabük umut için taş üstüne taş koyan herkese yardımcı olsun.

  8. Çin

    Çin büyümesin de ki uygulama… Alt yapıda Ekonomi çark oluşturuyor. Nasıl mı yol ve yüksek hızlı tren yaprak oradaki vadileri dağları görseniz bizim buralar basit kalır.
    Peki sırf ekonomi oluşturmak için nasıl yol ve yüksek hızlı tren yapılır. Adamlar nihai hedef toplumunun refah seviyesi fayda, oradaki çark düzen de ekonomi olarak değerlendiriyor.
    Bir para sistemi ile proje olarak kurdele kesilinceye kadar hesap ediyor kimin ne yapacağını sonra startı veriyor. tabi dışa bağımlık olmadığı için sorunda çıkmıyor. Demir ve beton satılıyor, işçi istihdam yapılıyor. çarklar sorunsuz dönüyor. Sır ekonomi düzeni için alt yapılar kullanılıyor. Bizde ki gibi bekleme yok önceden sistemi kuruluyor.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Karabük’te yüksekten düşen 2 yaşındaki çocuk yaralandı

Yayın: 19.04.2024 23:09
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te yüksekten düşerek yaralanan 2 yaşındaki çocuk tedaviye alındı.

Yeşil Mahalle Yeşil Sokak’ta oynayan 2 yaşındaki Ömer Ali A, dengesini kaybederek yaklaşık 10 metre yükseklikten bir apartmanın istinat duvarı ile toprak zemin arasına düştü.

İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Yaralanan çocuk, ambulansla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.