Eskipazar’daki Haslı Göleti’yle 2 bin 450 dekar tarım arazisi sulanacak

Eskipazar’daki Haslı Göleti’yle 2 bin 450 dekar tarım arazisi sulanacak

Yayın: 26.01.2023 01:10
Paylaş:
A+ A-

Eskipazar ilçesinde yapımı devam eden Haslı Göleti ile ülke ekonomisine yıllık 7 milyon 350 bin liralık katkı sağlanması hedefleniyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Haslı Göleti’nde çalışmaların hızla devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Haslı Göleti’nin tamamlanmasıyla gölette depolanacak su ile 2 bin 450 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını aktardı.

Balta, aydınlatma ve vana imalatlarının devam ettiğini, göletin en kısa sürede su tutacağını dile getirerek “Temelden yüksekliği 48 metre ve su depolama kapasitesi 548 bin metreküp olan Karabük Eskipazar Haslı Göleti tamamlanması ile 2022 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllık 7 milyon 350 bin lira katkı sağlaması hedeflenmektedir.” ifadesini kullandı.

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Merkez Bankası faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı

Yayın: 25.04.2024 14:34
Paylaş:
A+ A-

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 50’de sabit bıraktı.

TCMB Para Politikası Kurulu, “Kurul, politika faizinin sabit tutulmasına karar vermekle birlikte, enflasyon üzerindeki yukarı yönlü risklere karşı ihtiyatlı duruşunu yinelemiştir.” açıklaması yaptı. (AA)