Etkili Olan Yağmur Sonrası Bazı Binaları Su Bastı

Etkili Olan Yağmur Sonrası Bazı Binaları Su Bastı

Yayın: 24.05.2016 10:03
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te etkili olan yağmur sonrası bazı binaları su bastı.

Karabük’te son bir haftadır aralıklarla devam eden yağmur sonrası bazı binaları su basarken, apartmanda mahsur kalan vatandaşlar ise iş yerlerine gitmek için binanın önüne dizdikleri tuğlarla çıkabildi.

Gece yarısı etkili olan ve metrekareye 20.3 kilogram yağışın düştüğü Karabük’te etkili olan yağmur sonrası 75. Yıl Mahallesi 114. Sokak’ta bulunan İkra Apartmanını su bastı. Zemin katta bulunan bazı evlere kadar su girerken, apartmanın girişi de yaklaşık yarım metre su ile dolunca apartman sakinleri mahsur kaldı. Sabah evlerinden çıkıp işe gitmek isteyen vatandaşlar su ile dolan apartman girişinden dışarı çıkamayınca, koydukları tuğlalarla sorunlarına çare buldu. Evleri su altında kalan, Karabük Üniversitesi öğrencilerinden Onur Erdil, evde 3 arkadaş olarak kaldıklarını söyleyerek, “Geçtiğimiz günlerde yine aynı sorun yaşandı. Dün akşam yine su bastı. Her yağan yağmurda aynı sıkıntıyı yaşıyoruz. Eşyalarımız tamamen su altında kaldı. Şu an diğer arkadaşlarımızın yanında kalıyoruz” dedi.

23 GÜNDE 106.7 KİLOGRAM YAĞIŞ DÜŞTÜ

Öte yandan, Karabük’e son bir hafta içinde metrekareye 56.8 kilogram yağış düşerken, son 23 günde kent genelinde metrekareye düşen yağış miktarı ise 106.7 kilogram olarak ölçüldü. Uzun yıllara bakıldığından Mayıs ayında yağış miktarının 56.2 kilogramı geçmediği Karabük’te bu yılın Mayıs ayında 23 günlük ortalamada 106.7 kilogram yağış düştü. Geçmiş yılların ortalaması bakımından bu yıl iki katı fazla yağış alan Karabük’te yağışların hafta boyunca kısa süreli olarak devam edeceği öğrenildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Mehmet Ceylan KARDEMİR Enerji A.Ş Yönetim kurulu başkanı oldu

Yayın: 24.04.2024 13:20
Paylaş:
A+ A-

Mehmet Ceylan KARDEMİR Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığına getirildi. Safranbolu Belediye Başkanlığı, 22.ve 23. Dönem AK Parti Karabük Milletvekili, Kalkınma Bakan Yardımcılığı ve Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcılığı görevlerini yürüten  Mehmet Ceylan, Dışişleri Başkan Yardımcılığı görevinden ayrılarak Kardemir Enerji A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini teslim aldı.