Faciadan Kıl Payı Dönüldü

Faciadan Kıl Payı Dönüldü

Yayın: 18.10.2016 10:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük’te direksiyon hakimiyetini kaybeden kadın sürücü, karşı şeritten geçerek kaldırımda bulunan bisikletli çocukların arasına daldı. Kazadan kıl payı kaçarak kurtulan gençlerin o anları ise bir benzin istasyonun güvenlik kamerasına saniye saniye yandı.

Safranbolu-Karabük karayolunda meydana gelen kazada, Nezahat Kaya idaresindeki 78 BN 298 plakalı otomobil, direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak karşı şeride geçerek benzin istasyonun önündeki yeşil alanda oturan çocukların arasına daldı. Otomobilin üzerlerine geldiği fark eden gençler, oturdukları yerden fırlayarak aracın altında kalmaktan kıl payı kurtulurken, Tufan Altınok (14) hafif şekilde yaralandı. Yaralanan çocuk olay yerine gelen 112 sağlık ekipleri ile Karabük Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

Olay sonrası bayan sürücünün yanında bulunan 7 yaşındaki oğlu ise gözyaşları içinde annesine sarılarak yaşadığı şoku atlatmaya çalıştı.

Faciadan kıl payı dönülen kaza anı ise akaryakıt istasyonun güvenlik kamerasına saniye saniye yansıdı.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”