Fırıncılar Hafta Tatili İstiyor

Fırıncılar Hafta Tatili İstiyor

Yayın: 21.07.2015 10:35
Paylaş:
A+ A-

Genel merkezi Karabük’te bulunan Bağımsız Özgür Gıda-İş sendikası başkanı İbrahim Yanıkoğlu,bazı fırın işverenleri başta olmak üzere sektör çalışanlarının hafta da bir gün tatil istediğini bildirdi.

Bu sektörde çalışan emekçilerin yılın 365 günü çalıştığını ve tatil yapamadıklarını belirterek konuya dair bir değerlendirme yapan Bağımsız Özgür Gıda-İş başkanı İbrahim Yanıkoğlu, “fırın işverenlerimizin yarısı ile birlikte sektör çalışanları hafta da bir gün tatil istiyor.Bilindiği gibi fırın işçilerimizin tatili yok.Dolayısıyla vatandaşlarımızı da mağdur etmemek şartıyla Pazar günü tatil istiyorlar.Senenin 365 günü çalışıyorlar ancak karşılığını da alamıyorlar. İşte bu yüzden de bu sektörde çalışan işçilerimiz tatil yapamadıkları ve haklarını alamadıkları gerekçesiyle başka çalışma alanlarını tercih ediyorlar.
Bizlerde sendika olarak ilk önce Karabük ve Safranbolu’dan başlatılıp, daha sonra da diğer İlçelerde tatil uygulamasına gideceğiz.Bunun için başta Valilik ve Belediye olmak üzere ilgili yerlere müracaatımızı yapıp en geç 15 Eylül itibarıyla hafta da bir gün olmak üzere tatil uygulamasını başlatmak istiyoruz ve bunda da kararlıyız” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Trabzonspor Kulübünden transfer haberlerine yalanlama

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 20:48
Paylaş:
A+ A-

TRABZON (AA) – Trabzonspor Kulübünün Salih Uçan ve Oliver Torres'in transfer edileceği yönündeki haberleri yalanladı.

Kulübün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, profesyonel futbolcular Salih Uçan ve Oliver Torres'in bordo-mavili kulübe transferiyle alakalı bazı haber siteleri ve sosyal medya hesaplarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi.

İki futbolcu ile ilgili kulübün herhangi bir transfer çalışmasının bulunmadığı kaydedilen açıklamada, “Menajerler aracılığıyla 'servis ettirilen' bu ve bunun gibi haberlerin, kulübümüzün titizlikle yürüttüğü transfer sürecine ciddi manada zarar verdiğini ilgili gazetecilere önemle hatırlatır, taraftarlarımızın dikkate almamasını rica ederiz.” ifadesine yer verildi.