Gazeteciler Cemiyeti ile İŞKUR Arasında İşbirliği Protokolü

Gazeteciler Cemiyeti ile İŞKUR Arasında İşbirliği Protokolü

Yayın: 01.12.2016 09:14
Paylaş:
A+ A-

Karabük Gazeteciler Cemiyeti ile İŞKUR İl Müdürlüğü arasında Nitelikli İşgücü Teminine yönelik işbirliği protokolü imzalandı.

İŞKUR İl Müdürlüğü binasında düzenlenen törene İŞKUR İl müdürü Coşkun Güven, Karabük Gazeteciler Cemiyeti başkanı Metin Kaya ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Törende kısa bir açılış konuşması yapan Karabük Gazeteciler Cemiyeti başkanı Metin Kaya, “öncelikle Karabük İlinde göstermiş olduğunuz başarılı çalışmalarınızı yakından takip ediyor ve bu kapsamda sizleri tebrik ediyorum. Bizim de amacımız sizler gibi Karabük kentine, vatandaşlarımıza faydalı hizmetler vermek. Bu yönde yeni oluşturduğumuz yönetim kurulu ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Diğer yandan İstasyon bölgesinde ki İŞKUR yeni hizmet binasının temel atma aşamasına yaklaştığını duyuyoruz. İnşallah en kısa zamanda yeni binanıza kavuşur ve halkımıza daha iyi şartlarda hizmet etme imkanı bulursunuz” dedi.

Protokol imza töreninde konuşan İŞKUR Müdürü Coşkun Güven ise; “yapmış olduğunuz nazik ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyorum. Göreve geldiğimizden bugüne kadar Karabük kentine en iyi hizmeti sunmanın gayreti ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu manada sizlerde bizim yaptığımız çalışmaları halkımıza duyurmak için elinizden gelen desteği veriyorsunuz. Umarım bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da hep birlikte güzel hizmetler üretiriz. Sizlerinde yakından takip ettiğiniz gibi yeni hizmet binamızın yapımı için önemli mesafe kaydettik. Şu anda ruhsat işlemleri sürüyor. Amacımız önümüzde ki ay temel atıp 2017 yılında da yeni binamıza taşınmak. Sizlere yeni yönetiminiz ile birlikte başarılı çalışmalar diliyorum” dedi.

Diğer yandan; İletişim ve medya sektöründe faaliyet gösteren kuruluşlarda çalışan veya çalışabilecek iş arayanlara ve üniversite öğrencilerine yönelik İŞKUR Aktif İşgücü Eğitim Hizmetleri kapsamında iş ve meslek danışmanlığı, mesleki eğitim kursu, işbaşı eğitim programı ve girişimcilik eğitim programlarının uygulanması, Çalışma Hayatına dair mevzuat uygulamaları hakkında sektörün bilgilendirilmesi için ortaklaşa yürütülecek faaliyetlere yönelik işbirliği kapsamında Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven ve Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya arasında işbirliği protokol imzalandı.

İmza programında açıklamalarda bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Coşkun Güven, “nitelikli eleman yetiştirilmesi ve kamuoyunun İŞKUR uygulamaları hakkında bilgilendirilmesine yönelik önemsediğimiz protokol ile tüm sektörlerin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü temin etmede bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da işgücü piyasasının yanında olacağız. Mesleki eğitim kursları ve diğer programlarımızdaki amacımız işsizlere işgücü piyasasının talep ettiği nitelikleri kazandırmak olmakla birlikte, bu kişilerin mesleki bilgilerini kazanmalarını sağlarken işbaşı eğitim programları ile mevcut durumda sahip oldukları mesleki bilgiyi işbaşında çalışarak öğrenmelerini ve iş tecrübesi kazanmalarını amaçlıyoruz” dedi.

İl Müdürü Güven, ayrıca her yıl yapılan İşgücü Piyasası Araştırmaları ile ilin işgücü fotoğrafını çektiklerini ve bu verilerinde kamuoyu ile paylaşılması yönünde iletişim ve medya sektörünün yardımlarına ihtiyaç duyduklarını belirterek, İŞKUR’un işgücü piyasası üzerindeki etkisinin her geçen gün arttığına vurgu yaptı.

Karabük Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kaya da, Gazeteciler Cemiyeti Yönetimi olarak göreve geldikten sonra, İlimiz nezdinde Kurum ve Kuruluşlarla ortak çalışmalar yapmaya gayret gösterdiklerini, bu kapsamda imzalanan protokolün basın camiasındaki işgücü piyasasının geliştirilmesi, nitelikli eleman ihtiyacının karşılanması adına ciddi bir atılım olduğunu, ayrıca ortak yapılacak bilgilendirme faaliyetleri ile İlimizdeki işveren ve iş arayanlara kaliteli hizmet vermek adına işbirliği protokolünün önemine dikkat çekti.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Çilek Mobilya, 23 Nisan’ı “Çilek’le Düşle” resim yarışmasıyla kutladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Çilek Mobilya, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 104. yılını kutlamak için “Çilek'le Düşle” temalı resim yarışması düzenledi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Çilek Mobilya çalışanları, bayileri ve bayi çalışanlarının 6-9 yaş arası çocuklarına açık olarak gerçekleştirilen yarışma kapsamında, çocuklar, düşlerindeki 23 Nisan'ı tuvale yansıtarak yaratıcılıklarını sergiledi.

Yarışmada dereceye giren çocuklar farklı hediyelerle ödüllendirildi. Birinci, ikinci ve üçüncü olan çocuklara çeşitli hediyeler verildi. İlk ona girenler ise resim seti kazanma şansını elde etti.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çilek Mobilya Genel Müdürü Muzaffer Çilek, şirket olarak yalnızca mobilya üretmediklerini, çocuklar büyürken onların hayallerinin büyütmesine de katkı sunmayı amaçladıklarını kaydetti.

Çilek, bu özel günde tüm dünya çocuklarının şirketin odağında olduğunu vurgulayarak, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın çalışanlarımızın bayilerimizin ve bayi çalışanlarımızın çocuklarıyla birlikte kutlamak istedik. Yarışmaya katılan tüm çocuklarımızı tebrik ediyor, onlara mutlu bir bayram diliyorum.” ifadelerini kullandı.