Genel Başkan Değirmenci OECD çelik komite toplantısına katıldı

Genel Başkan Değirmenci OECD çelik komite toplantısına katıldı

Yayın: 23.09.2022 16:03
Paylaş:
A+ A-

Öz Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı Yunus Değirmenci, Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü (OECD) tarafından düzenlenen 92. Çelik Komitesi Toplantısına katıldı.

Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen toplantıya Sendikamızı temsilen katılan Genel Başkan Değirmenci, toplantıya katılımının yanı sıra birçok ülkeden heyetlerle temaslarda bulunup, görüşmeler yaptı.

Toplantıda OECD’e üye ülkelerin çelik endüstrisinde karşı karşıya olduğu zorluklar ele alınırken, çelik endüstrisi için açık ve şeffaf pazarların teşvik edilmesi üzere bilgi alışverişinde bulunuldu.

Avusturya, Türkiye, Belçika, Almanya, İtalya, Rusya, ABD, Avrupa Birliği olmak üzere toplam 40 tane ülke ve katılımcı kategorisinde 7 ayrı ülkenin yer aldığı Çelik Komite toplantısı, Komite Başkanı De L’acier’in sözlü sunumu ile başladı. Çelik endüstrisinin rekabet gücü hakkında bilgiler verdikten sonra toplantıya katılan katılımcılara tek tek söz verilerek kendi ülkelerindeki güncel çelik piyasasına dair sunumlar yapıldı. Rusya-Ukrayna Savaşı’nın çelik sektörü üzerindeki olumsuz etkilerinden bahsedildi. Küresel Çelik Piyasası’ndaki beklentilerin neler olduğu anlatıldı.

Genel Başkan  Değirmenci de Komite Başkanı De L’acier başta olmak üzere Japonya, Brezilya, Meksika ve Türkiye’den katılım sağlayan heyetlerle bir araya gelerek, bilgi paylaşımında bulunup, görüşlerini dile getirdi. Bir sonraki toplantı tarihi ve diğer konuların ele alınmasıyla toplantı sona erdi.(Ergin Ertuğrul)

 

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Boyabat’ta iki engelliye müftülükçe engelli aracı alındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SİNOP (AA) – Sinop'un Boyabat ilçesinde müftülükçe iki engelliye akülü engelli aracı temin edildi.

İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Bünyamin Çalışkan, gazetecilere, geride kalan ramazan ayında iki engellinin kendilerinden engelli aracı talep ettiğini söyledi.

Talepleri yerine getirmek için gerekli görüşmeleri yaparak vatandaşların isteklerinin yerine getirildiği vurgulayan Çalışkan, “Ramazan ayı sürecinde ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza gıda yardımı dağıtırken, bu iki vatandaşımızın akülü engelli aracı talebiyle karşılaştık. Bunun için de hayırsever vatandaşlarımızın bağışları ile iki akülü araç temin ettik. Kendilerine geçmiş olsun diyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Çalışkan, akülü araçları müftülük binasında engellilere teslim etti.