Genel Başkan Gül; Perşembe Günü Karabük’e Gelecek

Genel Başkan Gül; Perşembe Günü Karabük’e Gelecek

Yayın: 29.06.2015 10:47
Paylaş:
A+ A-

Kardemir A.Ş ile Çelik-İş sendikası arasında devam ederken tarafsız aracı sürecinin de tükenmesine rağmen toplu sözleşme görüşmelerinden henüz olumlu bir sonuç çıkmadığı haberlerinin çalışanlar arasında tedirginlik yaşatırken, bugüne kadar toplu sözleşme konusunda doğru düzgün bilgi sahibi olamayan çelik işçisine sözleşme ile ilgili detaylı bilgi vermek üzere Çelik-İş sendikası genel başkanı Ali Cengiz Gül’ün 2 Temmuz Perşembe günü Karabük’te olacağı haber verildi.

Bilindiği gibi KARDEMİR A.Ş’den geçtiğimiz hafta içinde yeni bir ücret teklifi gelmiş ve işvereninin çalışanlara birinci 6 ay % 4.33,İkinci,Üçüncü ve dördüncü altı aylarda ise enflasyon oranında zam teklif ettiği açıklanırken,Buna karşılık Çelik-İş sendikasının istediği rakamlar ise birinci altı ay % 11,ikinci altı ay % 7,üçüncü altı ay % 6 ve dördüncü altı ay ise % 5 olarak belirlenmişti.

Her iki tarafın açıkladıkları zam oranları arasında büyük farklar olduğu ortaya çıkarken,özellikle Çelik-İş sendikasının 2 yıl için istediği zam oranının % 32,2 seviyelerinde olduğu haber verilirken,işvereninin verdiği zam oranı ise birinci altı ay % 4.33 ve takip eden ikinci,üçüncü ve dördüncü aylarda enflasyon oranları şeklinde olmasının arada ki zam farkının büyük olduğunu göstereceği bildiriliyor.

Diğer yandan yine toplu sözleşme kapsamında bundan böyle KARDEMİR A.Ş’ye yeni işe girecekler için asgari ücret,bir yılını dolduranlara % 10,iki yılını dolduranlara % 15,üç yılını dolduranlara % 20 ,dördüncü yılını dolduranlar % 28 ve beşinci yıldan sonra işçiler kadrosu üzerinden maaş alacakları ifade ediliyor.

Bu nokta da uzun süredir toplu sözleşme hakkında hiçbir şekilde bilgi alamadıklarını dile getiren KARDEMİR çalışanlarına yönelik bağlı oldukları Çelik-İş sendikasının genel başkanı Ali Cengiz Gül’ün 2 Temmuz Perşembe günü Karabük’e gelerek sözleşmede ki gelinen son nokta ile ilgili bilgiler aktaracağı da gelen haberler arasında yer alıyor.

Yorumlar

  1. VAY VAY VAAAAAYYYYYYY

    HESABI KESİLEN MAGDUR diyor ki: Yorumunuz denetim için bekliyor. 29 Haziran 2015, 10:35 VAY VAY VAAAYYYYYY 2010 YILINDA GUVENIP PESINE DUSTUGUMUZ TEMSİLCIDEN IHTIYACIMIZ OLDUGUNDA 10 TL VERIRMISIN BASKAN IHTIYACIM VAR EVE VE COCUKLARIMA EKMEK ALCAM DEDIGIMDE KUSURA BAKMAYIN BENDE ZOR DURUMDAYIM BENDEDE PARA YOK MERKEZDEN ODENEK GELMIYOR DIYEN TEMSILCIMIZ BIZ SUANDA HALA PERISAN IKEN SUANDA TEMSILCIMIZ OLAN ZAATIN 8 ADET DAIRESI ALTINDA YENI ALDIGI SIFIR JİPİ VE AYRICA OGLUNADA ALIVERDİĞİ JİPİ VAR BEYLER.BUNDAN DOLAYI SOZLESMEYİ FALAN BIRAKIN DA OTURUN OTURDUGUNUZ YERDE SOZLESME İÇİN FAZLA ZIPLAMAYIN.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdüründen Birlik Medya’ya ziyaret

Yayın: 18.04.2024 13:38
Paylaş:
A+ A-

İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ali Rıza Özcan Birlik Medyayı ziyaret etti. Geçtiğimiz aylarda Karabük’e tayini çıkan İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Ali Rıza Özcan Birlik Medya’ya iade-i ziyarette bulundu. Ziyarette Birlik Medya Yöneticisi İsmail Akça ile görüşen Özcan “ Birlik Medya çalışanlarını sizin vezninizde tebrik ediyorum. Karabük’te hem yazılı hem de internet ortamında hizmet veriyorsunuz. Bizlerin gözü kulağı oluyorsunuz” dedi.

Ziyaretten duyduğu memmuniyeti dile getiren Birlik Medya Yöneticisi İsmail Akça ise “ Bu nazik ziyaretiniz için sizlere teşekkür ediyorum.Birlik Medya olarak tüm kurumu ve kuruluşların her zaman yanındanız, Yapacağınız her türlü çalışmalarınızda hem gazetelerimiz de hem de internet sitelerimizde sizlere destek olacağız” dedi.