Genel Merkeze Dosya Sunulacak…

Genel Merkeze Dosya Sunulacak…

Yayın: 21.01.2018 21:16
Paylaş:
A+ A-

AK Parti İl başkanı Av.İsmail Altınöz,” 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle gazetecileri kahvaltıda buluşturdu.

AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, Karabük basını ile Ulusal Ajans Temsilcileri ile sabah kahvaltısında bir araya geldi. Kahvaltı programına; AK Parti Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, Merkez İlçe Başkanı Osman Uzunoğlu ve Safranbolu İlçe Ali Kaya, Tanıtım ve Medyadan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Muhammet Kaya da katıldı.
Kahvaltı sonrası bir açıklama yapan AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz, programın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediğini ifade ederek, “Aslında daha önce bu programı düzenlemeyi düşünüyorduk ancak gazetecilerin programlarının yoğunluğu nedeniyle bir hafta sonraya program yaptık. Ben tekrar halkımızın ve bizlerin gözü kulağı olan basınımızın gününü kutlar, çalışmalarında başarılar diliyorum” dedi.

Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ise yaptığı konuşmada; “Birlikte yöremize, halkımıza, insanlığa hizmet etmeye gayret ederiz. Tabi siyaset demek basının kontrolü altında yapılıyor demek, siyasetin yaptıklarının en büyük denetleyicisi muhalefet kadar basın oluyor. Bundan dolayı da iktidarı kontrol etme, onların yanlış yapmasına müsaade etmeme açısından göstermiş olduğunuz duyarlılıktan dolayı da şükranlarımı arz ediyorum. Aynı zamanda yapmış olduğumuz güzel faaliyetlerin, şehrimize kazandırdığımız hizmetlerin yayılmasında, halkımızın bilinçlendirilmesinde göstermiş olduğunuz duyarlılığa da teşekkür ediyorum” dedi.

Yapılan açıklamaların ardından AK Parti Karabük Milletvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal ve İl Başkanı Av. İsmail Altınöz; Yenice Belediye Başkanı Zeki Çaylı’nın geçtiğimiz günlerde AK Parti İl eski Başkanı Timurçin Saylar hakkında yaptığı açıklamalarla ilgili olarak gazetecilerin sorularını yanıtladı.

UYSAL: “BEN YÖNLENDİRİCİ BİRŞEY SÖYLEME HAKKINA SAHİP DEĞİLİM”

Partinin mensuplarından bir tanesinin disipline uymayan bir hareket gerçekleştirdiği zaman Partinin ilgili kurullarının harekete geçeceğini ifade eden Milletvekili Uysal; “İl Başkanımız da gereğini yapmıştır bunun daha fazla uzatılmasının bir anlamı yoktur. İl Başkanımız olayı Genel Merkeze bildirdiğini ifade etti. Parti içi olayların çok daha fazla kamuoyunda tartışılmasının partimize ve şehrimize faydası olacağını düşünmüyorum. Partimizin Disiplin Kurulları var, onlar çalışmaya başlamıştır verilecek kararı Genel Merkezimiz takdir edecektir bu konuda ben yönlendirici bir şey söyleme hakkına sahip değilim” dedi.

ALTINÖZ: “GENEL MERKEZİMİZE GEREKLİ BAŞVURUMUZU YAPACAĞIZ”

AK Parti İl Başkanı Av. İsmail Altınöz ise yaptığı açıklamada; İl Başkanı olduğunda ilk basın toplantısında parti içi çekişmelerin olsun, sıkıntıların olsun kamuoyunda basın yoluyla tartışılmasına izin vermeyeceğini net bir şekilde ifade ettiğini hatırlatarak, “Yenice konusu artık hem Karabük kamuoyunu, hem Yenice’yi fazlası ile yordu, artık kendi şahsi problemlerini böyle parti problemeymiş gibi sıkıntılarını kamuoyunun önünde dile getirmeleri hem Yenice halkını, hem Karabük halkını ziyadesi ile üzüyor. İnsanlar artık bu tip konuların konuşulmasından ziyade Yenice ve Karabük’e bir şeylerin kazandırılması, artık hizmetlerin konuşulmasını istiyor. Biz de bu konuyu bundan sonra kamuoyunda gündeme de getirmeyeceğiz. Daha önce kamuoyunda yanlış algılama olmuş Bizim İl Yönetimi olarak disipline direk sevk etme yetkimiz yok, İlçe Belediye Başkanı olduğu için Tüzüğümüzün ilgili maddeleri gereği biz dosyamızı hazırlayıp Genel Merkeze sunacağız MYK kararı ile Merkez Disiplin Kuruluna sevki sağlanıp orada gereken işlem, ceza verilir, verilmez yukarıdaki kurulların görevi. Bizim sadece Genel Merkeze bildirme sorumluluğumuz ve yükümlülüğümüz var. İl Disiplin Kurulunun veya İl Yönetim Kurulunun böyle bir tüzükte yetkisi yok ama İl Başkanlığı olarak bizim bu şekilde bir tüzüğün ihlali, yapılan bu AK Parti tüzüğüne ve mantalitesine ters davranışın hukuki sonuçlarının olması için Genel Merkezimize başvurumuzu yapacağız” sözlerine yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Enerjisa dağıtım şirketleri Karabük’te seçim tedbirlerini tamamladı

Yayın: 28.03.2024 12:25
Paylaş:
A+ A-

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye’de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Başkent EDAŞ ile Ankara, Bartın, Çankırı, Karabük, Kastamonu, Kırıkkale ve Zonguldak’ta, Ayedaş ile İstanbul Anadolu Yakasında, Toroslar EDAŞ ile Adana, Gaziantep, Hatay, Kilis, Osmaniye ve Mersin’deki kritik noktalar için seçimden haftalar önce başlattığı bakım çalışmalarını tamamladı.

Seçim sürecinde enerji arz güvenliği kritik hale gelen noktaları Yüksek Seçim Kurulu (YSK) koordinasyonunda belirleyen şirket, bu noktaları besleyen dağıtım merkezi, Kesici Ölçü Kabini (KÖK), trafo, pano ve aydınlatma tesisleri gibi elektrik dağıtım şebekesi unsurlarındaki kontrol ve bakımlarını tamamladı.

İl ve ilçe seçim kurulları, oy toplama merkezleri, parti genel merkezleri başta olmak üzere 502 kritik noktada özel tedbir alan Enerjisa Dağıtım Şirketleri, seçim günü sabahın erken saatlerinden, oy sayımının tamamlanacağı saate kadar YSK, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Valilikler, Kaymakamlıklar ve kolluk kuvvetleri ile koordineli bir şekilde seçim sürecinin sorunsuz tamamlanması için faaliyetlerini sürdürecek.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri, 31 Mart’ta ülke genelinde gerçekleştirilecek mahalli idareler seçim süreci boyunca, normal şartlarda daha iyi elektrik hizmeti sunmak için gerekli olan planlı kesintileri de iptal etti. Şirket, seçimlerin güvenilir ve şeffaf bir şekilde gerçekleşmesi için seçim günü 5559 personel, 1956 ekip ve 1811 aracın seçim günü sahada olacak. Olası her senaryoya karşı göreve hazır olacağı nöbet yerlerini belirleyen Enerjisa Dağıtım Şirketleri, tüm yönetim kademesi ile seçim günü boyunca kesintisiz enerji için nöbette olacak.

Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ, bölgelerinde seçim süreci boyunca kesintisiz elektrik hizmeti sunmak için çeşitli kapasitelerdeki 500’den fazla jeneratörü sorumluluk bölgesinde göreve hazır bulunduracak. Elektrik dağıtım şebekesinin yaşanmaması adına dünyada ilk kez Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından geliştirilerek hizmete sokulan Mobil SCADA Kontrol Merkezi, operatörleriyle hazır tutulacak.

6 Şubat 2023 tarihli depremlerden etkilenen 11 ilin 5’inin elektrik dağıtımını üstlenen Toroslar EDAŞ’ın bölgesinde ise özellikle depremden yoğun olarak etkilenen Hatay ile Gaziantep’in Nurdağı ve İslahiye ilçelerinde de tedbirler üst seviyeye çıkarıldı. Felaketin gerçekleştiği günden bu yana bölgedeki elektrik dağıtım şebekesini 1,9 milyar liralık yatırımla deprem öncesi değerlere tekrar ulaştıran Enerjisa Dağıtım Şirketleri, bölgede seçim sürecinde hizmet verecek konteynerlerde enerji arz sürekliliği için gerekli kontrolleri gerçekleştirdi.

Türkiye’de İş Sağlığı ve Güvenliği için yine Enerjisa Dağıtım Şirketleri tarafından bir ilk olarak devreye alınan Görüntülü Teyit Sistemi, seçim sürecinde kritik noktaların güvenliği için de kullanılacak. Çok tehlikeli olarak sınıflandırılan elektrik dağıtım faaliyetlerinde, sahadaki çalışanın iş aşamalarını canlı görüntülerle merkeze aktarıp merkezin teyidiyle ilerlemesini sağlayan bu sistemdeki görüntülü aktarım cihazları, kritik noktalarda bu noktaların güvenliğini gözlemleyecek. Olası arızalar teyakkuzdaki saha çalışanları tarafından yine merkeze iletilen canlı bağlantılarla takip edilebilecek ve ivedilikle giderilecek.

Ayrıca seçim süreci boyunca vatandaşlardan gelen kesinti ihbarları başta olmak üzere her türlü bilgilendirme ve talepler 186 numaralı Çağrı Merkezleri aracılığı ile takip edilirken, Enerjisa Dağıtım Şirketleri web siteleri ve sosyal medya hesapları üzerinden gerekli tüm bilgilendirmeler anlık olarak yapılacak. (AA)