Genel Sekreter Kara ve Hastane Yöneticisi Doğan’dan Açıklama

Genel Sekreter Kara ve Hastane Yöneticisi Doğan’dan Açıklama

Yayın: 25.05.2016 10:36
Paylaş:
A+ A-

Karabük Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara ve Hastane Yöneticisi Yrd. Doç. Dr Erkan Doğan, basın bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Hastane toplantı salonunda düzenlenen bilgilendirme toplantısında ilk konuşmayı Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. İsmail Kara yaptı.

Hastanede kaliteli hizmet için herkesin taşın altına elini koymak zorunda olduğunu ifade ederek bir değerlendirme yapan genel sekreter İsmail Kara, “Bayır mahallede bulunan devlet hastanemizde Poliklinik hizmeti vermeye devam ediyoruz. Hastane yatak sayımızda zaman zaman sıkıntı yaşasak da yeni oluşturacağımız 36 ilave yoğun bakım yatak sayısı ile yoğun bakım yatak sayımızı 77’e yükselteceğiz.Yani kısa süre içinde hastane yatak sayımız 500 sevilerine ulaşacak ve yataklarımızın hepsi nitelikli durumda olacak” dedi.

Diğer yandan yine 150 yataklı hastane ile ilgili çalışmaların sürdüğüne de dikkat çeken Genel Sekreter Kara, “Bununla ilgili projemiz devam ediyor.Ya Karabükspor’a ait antreman sahası ya da İmam Hatip’in olduğu alana bu hastanemizi yapmayı düşünüyoruz.Kısa süre içinde hastanemizde olumlu gelişmeler olacaktır” dedi.

Hastane Yönetici Yrd. Doç. Dr. Erkan Doğan da hastanenin genel durumu, yapılan ve yapılacak olan çalışmalarla ilgili değerlemelerde bulunarak, hastanede 27 profesör, 6 Doçent, 47 yardımcı doçent, 85 Uzman hekim, 16 pratisyen hekim, 17 Asistan hekim, 334 hemşire, 122 ebe, 160 sağlık memuru+ATT+tekniker ile beraber diğer alanlarda çalışan personelle toplam 1074 çalışanla hizmet verdiklerini, hizmet alım yolu ile 50 güvenlik personeli, 219 temizlik personeli bulunduğunu söyledi.

İlk olarak acil hizmetleri hakkında bilgi veren Doğan şunları söyledi: Acil yeşil alanda tek kapıdan yetişkin ve çocuklar tek sıra halinde muayeneye alınıyordu. İlk yapılan düzenleme ile çocuk acil muayene alanı ayrıldı. İki farklı alanda muayene olanağı sağlandı. Kadın doğum hastaları için farklı muayene alanı ayarlandı. Acil alandaki hekim sayısı zaman içinde uzmanlık sınavını kazananların ayrılması nedeniyle azaldığı için muayene yapılan alan sayısı arttırılamadı. Hedefimiz; acilde muayene yapılan alanların sayısını arttırmak, acil yanında olan kantin alanının acil laboratuar haline getirme; Sağlayacağı avantaj; acil laboratuara bitişik kan alma ünitesi sayesinde alınan kanlar, idrar ve dışkı numuneleri zaman kaybetmeden acil laboratuara aktarılacaktır. Acildeki tahlil için bekleme süresini kısaltacak. Acili daha efektif etkili, verimli kullanmayı sağlamak ve hasta memnuniyetini arttırmaya yönelik triaj ile ayrılan yeşil alanda muayene olacak hastaların ayakta beklemelerini engellemek için şuan ihale aşamasında olan sıramatik sistemini kurmak. Acil muayene karmaşasını engellemek ve hastaların ayakta beklemelerini engellemek”

POLİKLİNİK HİZMETLERİ ve MHRS RANDEVU SİSTEMİ

Poliklinik hizmetlerinin daha verimli hale gelmesi için gerekli çalışmaların yapıldığını kaydeden Doğan “ Göreve geldiğimizde MHRS üzerinden toplam verilen randevu sayısı az olduğu için hastalarımız numara almak için sabah erken saatte sıraya girip numara alıyor, saatlerce muayene sırası bekliyordu. MHRS sisteminde yapılan düzenleme ile günlük merkezi verilen randevu sayısı 1500’e çıkarıldı, ve poliklinik çalışma saatleri 09.00-12.00, 13.30-16.00 olacak şekilde maksimum randevu verilmeye başlandı. Bazı bölümlere yoğun talep olduğu için halen randevu almalarda sorun yaşanmaktadır. Hedefimiz; Poliklinik sayısını artırmak, yeni yapılan tadilat ve bölmeler ile 10 adet yeni poliklinik odası oluşturuldu. Yoğun bölümlere dağıtılarak hastaların hekimlere daha rahat ulaşmasını sağlama tek poliklinikteki yoğunluğu ikiye bölerek azaltma. Oluşturulan yeni poliklinik alanlarının alım aşamasında olan içinin tefrişatı tamamlanarak aktif hale gelecek. Poliklinik kaydı yaptırmak için oluşan yoğunluğu azaltma; Hastaların sıra almak için ayakta beklemelerini engellemek için şuan alım aşamasında olan sıramatik ile numara alıp oturarak kayıt yapma sırasını beklemelerini sağlamak. Muayene olup kan vermek için kan alma ünitesine gelen hastaların yine ayakta beklemelerini engellemek için sıramatik sistemini bu alanlara kurma planı yapıldı, yakın zamanda hizmete girmesini sağlayacağız” dedi

YOĞUN BAKIM YATAK SAYISI ARTIRILIYOR

Yoğun Bakım yatak sayısının artırılması için gerekli düzenlemenin yapıldığını kaydeden Doğan, Hastaneler birleşmeden önce toplam erişkin yoğun bakım yatak sayısının yoğun bakımda 42 olduğunu, Yeni doğan yoğun bakım yatak sayısının 9 olduğunu belirterek “Cerrahi yoğun bakım; 8 yataklı 3. basamak(üst düzey), Koroner yoğun bakım; 8 yataklı 2. basamak, Genel yoğun bakım; 8 yataklı 2. basamak, Göğüs yoğun bakım; 8 yataklı 3. basamak(üst düzey)
Şirinevler Devlet Hastanesi, Koroner yoğun bakımı; 4 yataklı 1. basamak, Genel yoğun bakım; 6 yataklı 2. basamak. Kadın Doğum Hastanesi; yenidoğan yoğun bakım; 9 yataklı 2. düzey, Şimdi ise son durum şöyle;
Dahiliye Yoğun Bakım; 9 yatak 3. Düzey(üst düzey), -Cerrahi yoğun bakım; 10 yatak 3. Düzey(üst düzey), Anestesi Yoğun bakım; 8 yatak 3. Düzey(üst düzey), Koroner yoğun bakım; 9 yatak 2. DüzeyKVC yoğun bakım; 5 yatak 3. Düzey(üst düzey)
Yenidoğan Yoğun bakım; 9 yatak 2. Düzey
Sağlık Bakanlığı ve Kamu Hastaneler kurum başkanlığı ile yapılan görüşmeler neticesinde hastanemize ilave edilen; Çocuk yoğun bakım; 6 yataklı 2. düzey, Genel yoğun bakım; 20 yatak 2. düzey, Genel yoğun bakım; 10 yatak 1. düzey, Yenidoğan yoğun bakım; 4 yatak 1. düzey planlamaya dahil edilmiş en kısa zamanda faal hale getirme çabası içindeyiz.Toplam yoğun bakım yatak sayısı 41’den 77’ye çıkacak, Yenidoğan yoğun bakım yatak sayısı 9’dan 13’e çıkmış olacaktır” dedi.

SERVİS YATAK HİZMETLERİ ARTIRILIYOR

Hastanede bulunan 9 yataklı psikiyatri servisi bayır mahalledeki düzenlenen yeni yere taşınarak yatak sayısının 20’ye çıktığını belirten Doğan “Psikiyatri servisinin boşalttığı alana 10 yataklı yeni servis düzenlemesi tadilat devam etmekte, yakın zamanda faaliyete geçirilecek. Bayır mahalledeki fizik tedavi servisi yatak sayısı 22’ye yükseltilerek hizmet vermeye devam etmesi sağlanmış, yakın zamanda 24 yatak kapasitesine ulaşması sağlanacaktır” dedi

RADYOLOJİK GÖRÜNTÜLEME HİZMETLERİ

Yapılan düzenleme ve radyoloji uzmanlarımızın gayreti ile 15 gün civarında olan ultrasonografi randevu süreleri acil olanlar hemen çekilmesi yanında 4-5 iş gününe kadar düşürüldüğünü kaydeden Doğan “Amacımız mümkün olduğunca randevusuz çalışılmasıdır. Bilgisayarlı tomografi aynı gün çekilmekte, hastanemizde 2 adet dışarıdan hizmet alımı yöntemi ile çalışan MR cihazı olmasına rağmen yoğun istek nedeniyle randevu verilebilmektedir. Raporlama sürelerinde aksamalar olmaktadır. Hizmet alımı sözleşme hükümlerine göre aksamalar nedeniyle firmaya yaptırımlar uygulanmaktadır” dedi .

Ocak 2016 tarihinde fizik tedavi salonunda 9 ay sonrasına randevu verilirken yapılan düzenlemeler ile günlük 200 civarında hasta kabul sayısının 300’e çıkartıldığını belirten Doğan “Şuan için acil olan hastalar hemen alınmakta, randevu süresi 4,5-5 ay kadar indirildi. Hedefimiz verilen hizmet kalitesini ve sayısını arttırarak bu süreyi en aza indirmek. Hedefimiz kısa ve orta vadede fizik tedavi salonunu geniş ve ferah bir alana alarak büyütmek, hizmet kalitesini arttırmak” açıklamalarına yer verdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığından Tokat’ta depremden etkilenenlere psikososyal destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 08:36
Paylaş:
A+ A-

ANKARA (AA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ekipleri, gece boyunca Tokat'ın Sulusaray ilçesindeki depremden etkilenen bölgelerde vatandaşlara psikososyal destek hizmeti verdi.

Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş'ın talimatıyla psikososyal destek ekipleri sahada görevlendirildi.

Özellikle depremin etkisinin fazla hissedildiği köylerde çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, vatandaşlarla bir araya geldi.

Oluşturulan 20'den fazla ekip görüşmeler yaparak psikososyal destek verdi, geceyi dışarıda geçirmek zorunda kalanları kent merkezindeki misafirhanelere yönlendirdi.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının psikososyal destek ekiplerinin çalışmalarını bugün de sürdüreceği belirtildi.