Göletlere 30 Bin Sazan Bırakıldı

Göletlere 30 Bin Sazan Bırakıldı

Yayın: 15.05.2020 12:49
Paylaş:
A+ A-

Eflani de “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında 30 bin sazan balığı göletlere bırakıldı.
Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından ülkedeki su ürünleri, kaynakların ve su ürünlerinin gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularındaki nesli tehlike ve baskı altında olan su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından hayata geçirilen “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında üretim tesislerinde üretilen 10 bin sazan yavrusunu Ortakçılar Göletine bırakıldı.
Karabük Valisi Fuat Gürel, ekolojik yaşamı desteklemek ve yerel balıkçılığa katkı sağlamak amacıyla 10 bin sazan yavrusunu gölete bıraktıklarını söyledi. Esencik ve Bostancılar Göletine de 10 bin olmak üzere 30 bin sazan yavrusu bırakıldığını ifade eden Gürel, “Balıkların korunması ve sürdürülebilir avcılığına bağlı olduğundan bırakılan bu yavruların en az bir kez yavru vermesine imkan tanınmasını balıkçılarımızdan ve halkımızdan bekliyoruz. Zaten şuanda Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla bazı yasaklar getirdik ve uyguluyoruz” dedi.
Vali Gürel, korona virüs (Covid-19) ile etkin mücadelede alınan önlemler ve sürdürülen çalışmalar hakkında Eflani Kaymakamı Burak Öz ve Belediye Başkanı Ertuğrul ile bir süre görüşerek, Vefa Sosyal Destek Grubunun ilçede yaptığı çalışmalar ve verilen hizmetler hakkında bilgi aldı.
Eflani ilçesi dönüşünde Alaçat köyü Karapınar Mahallesi’nde hayvancılıkla ve çiftçilikle uğraşan kadın çiftçileri ziyaret eden Vali Gürel, 14 Mayıs Çiftçiler Günlerini kutlayarak süre sohbet etti.

3 kişi görüş bildirdi

  1. Eflani sakini

    Muhterem Vali bey keşke İlçemize gelmişken içme suyunada bi baksaydınız,musluklardan çamur aktığı oluyor o konuylada meşgul olsaydınız göletlere balık bırakmışsınız balıklar kadar insanların içtiyi su önemli bunuda beklerdik

  2. İstanbuldan Eflenili

    Kıymetli Valim keşke içme suyu işinede baksaydın ben Efleniden çıktım şindi İstanbuldayım emme bi ayağım Eflenide içme suyuynan ilgili öyle çok şikayet geliyoki anlatma mümkün deyil İşallah Karabükü Eflenideki içme suyundan gaynaklanan bi salgın hastalık sarmaz

  3. Eflani suyu nolacak

    Muhterem Valim Eflanide içme suyu kullanma suyu deyi verilen ve çeşmelerden akıtılan su nolacak.Bu sular içilebilir yemekte bulaşıkta kullanılabilirse gelin kullanın Çok zaman musluklardan çamur akıyor bozbulanık kokulu su akıyor.Bu konuda bişeyler yapın allaşkına yahutta ilgilileri harekete geçirin

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)