Gübre Takip Sistemi Eğitimi Düzenlendi

Gübre Takip Sistemi Eğitimi Düzenlendi

Yayın: 11.04.2019 22:57
Paylaş:
A+ A-

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce; piyasaya arz edilen gübrelerin paketleme aşamasından son kullanıcıya kadar takibinin sağlanmasına yönelik olarak, ülke tarımında kullanılan gübrelerin taklit, tağşiş ve sahteciliğin önlenerek dağıtımının amacına uygun yapılması, güvenli şekilde kullanılması ve bu anlamda tarımsal verimliliği artırılması ile gübre üretim ve tüketiminin kayıt altına alınabilmesi amacıyla Gübre Takip Sistemi kurulmuştur.

Bu kapsamda 10.04.2019 tarihinde İl Müdürü Çetin Ayvalık, Ziraat Odası Başkanı Hasan Benlioğlu katılımı ile İlimiz gübre dağıtıcılarına/bayilerine ve İl/İlçe Müdürlüğü teknik personeline yönelik Gübre Takip Sistemi eğitimi düzenlenmiştir.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Psikoterapistlerin gözünden hayali terapi seansları kitaplaştı

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 04:00
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Psikoterapiye dair farklı bir bakış açısı sunan “Seans Sahnesi Üzerine Psikodinamik Yaklaşımdan Süreç Notları” kitabı, İstanbul Bilgi Üniversitesi Yayınları tarafından yayımlandı.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Alev Çavdar'ın derlediği kitapla ilgili santralistanbul Kampüsü'nde söyleşi düzenlendi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çavdar, kitabın ilk olarak İstanbul Bilgi Üniversitesi Klinik Psikoloji Yüksek Lisansı Programı Yetişkin Altdalı öğrencilerinin bir projesi olarak ortaya çıktığını belirtti.

Derste öğrencilerden hayali seanslar yazmalarını istediklerini kaydeden Çavdar, öğrencilerin bu seansları birbirlerine okutarak psikodinamik düşünmeyi ve uygulamayı pratik ettiklerini vurguladı.

Çavdar, “Kitap yazılırken yazarları henüz terapist bile değildi. Sonra bu sınıftaki yazarlarımız, yani öğrencilerim, staj senelerinde seans yapmaya başladılar, onlar terapistlik deneyimini de öğrendikten sonra biz bu hayali seansları tekrar önümüze aldık. 'Bu gözle baktığımız zaman ne görüyoruz?' diyerek seanslarla ilgili bir yansıtma süreci daha yaşandı. Tüm bunları bir araya getirip bir kitapta toplamaya karar verdik ve bu kitap ortaya çıktı.” değerlendirmelerinde bulundu.

Kitabın yazarlarından Doğukan Kocabaş da kitabın terapistlik deneyimlerini yansıttığını ve sürecin oldukça keyifli geçtiğini aktardı.

Kitabın bir diğer yazarı Ayşe Leyla Ok ise kitaptaki terapist ve danışanın aynı kişi olmasına rağmen analizler ve notlar aracılığıyla üçüncü perspektifin ortaya çıktığını ifade ederek, “Bu üçüncü perspektif, analizi yazan kişi ve notları yazan kişi arasındaki etkileşimle ve seansı tekrar gözden geçirme süreciyle oluşuyor. Bu döngüsel süreç, bizler için hem keyifli hem de öğretici bir deneyim oldu.” yorumunu yaptı.

– “Seans Sahnesi Üzerine Psikodinamik Yaklaşımdan Süreç Notları” kitabı

Dr. Alev Çavdar'ın derlediği kitap, 12 psikoterapist adayı, hayali danışan ve terapistlerin yer aldığı seanslardan oluşuyor.

Kitabın yazım süreci, yazarların klinik psikoloji eğitimlerinin ilk yılında “Herhangi bir zamanda, herhangi bir danışan ve terapist ikilisinin, herhangi bir seansını hayal edin ve yazın.” yönergesiyle başladı. Yazarlar, hayallerini, arzularını, korkularını, rüyalarını, benliklerini ve ötekilerini düşlemsel seans sahnesine koydu ve onlar üzerine düşündü.

Yazılan seanslar üzerine başka bir yazar, süreci anlamlandırmak üzere gözlemsel ve kuramsal notlar düştü. Eğitimlerinin ikinci yılında yazarlar, terapist olarak seans deneyimlemeye başladıktan sonra hep birlikte hayali seansları ve notları yeniden okuyup yazdı.