Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası İhalesi 22 Ağustos’ta

Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası İhalesi 22 Ağustos’ta

Yayın: 18.08.2017 00:14
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanvekili Prof. Dr. Burhanettin Uysal, yaptığı açıklama da; Karabük Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası’nın Etüt Proje ihalesi 22 Ağustos 2017 tarihinde ihalenin ivedilikle yapılması için 21-B pazarlık usulü ile yapıldığını belirtti.

Milletvekili Uysal açıklamasına şöyle devam etti: “Gümrük ve Ticaret Bakanımız Bülent Tüfenkçi’nin 11 Şubat 2017 tarihinde Karabük’ümüzü ziyaretinde yerinde incelemelerde bulunduğumuz Gümrük Müdürlüğü yeni Hizmet Binası süreci hızla ilerliyor.

7464 m2 alan üzerinde 2858 m2 kapalı alan şeklinde Etüt Proje ihalesi yapılacak olan Karabük Gümrük Müdürlüğü Hizmet Binası, 2018 yatırım bütçesine inşaat olarak teklif edilerek, 2018 yılında inşaatına başlanılacak”dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Amazon Türkiye’den 23 Nisan’da 23 Hataylı çocuğa destek

Anadolu Ajansı
Yayın: 23.04.2024 12:36
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Amazon Türkiye, Hayalime Ortak Ol Topluluğu ve İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi öğrencileri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı Hataylı 23 çocukla etkinlik yaparak kutladı.

Amazon Türkiye'den yapılan açıklamaya göre, Hataylı çocuklar, İTÜ Mimarlık Fakültesinde Dijital Fabrikasyon dersi yürütücüsü Dr. Asena Kumsal Şen Bayram ve yüksek mimar Berfin Körükcü öncülüğünde düzenlenen iki günlük atölye çalışmasına katıldı.

İTÜ'lü yüksek lisans öğrencilerinin yardımıyla hayallerini tasarlayan 5-14 yaş arası 23 Hataylı çocuk, 3B yazıcıları kullandı.

Geçen yıl Hatay Serinyol'da kurulan Gülümseten Hayaller Topluluk Evi'nde gerçekleştirilen etkinlikte, projelerin 3B prototipleri çocuklara 23 Nisan hediyesi olarak verildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Amazon Türkiye Ülke Müdürü Richard Marriott, projeyi bir yıl daha uzatarak daha fazla çocuğun hayatında farkındalık oluşturmak için çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Dr. Asena Kumsal Şen Bayram ise öğrencilerin öngörülerinin üzerinde ilham veren tasarım önerileri geliştirdiklerini anlattı.

Bayram, “Yaş aralığı fark etmeksizin, tüm öğrencilerin günümüz teknolojisi hakkındaki bilgi birikimleri, güncel problemlere sorgulayıcı ve çözüm üreten yaklaşımları ve gelecek öngörüleri yaşlarının çok üstünde bir seviyedeydi. İlk gün tasarımları çizerek geliştiren öğrenciler ikinci gün maket yapma aşamasında, karşılaşacakları üretim problemlerine ilişkin çözümler bile geliştirdiler. Gelecekteki çocukları mutlu etmek için barınma problemine hızlı çözüm üreten uçan evlerden, her icadı yapan robota, iyileştiren balonlardan, yapay zeka ile notaları çalabilen enstrümanlara, gerekli anlarda GPS sinyal antenine dönüşen aparattan, taşınabilen denize, şeker ağacından, oyuncak dağıtan oyun parkı robotlara kadar geniş bir aralıkta yaratıcı önerilerle karşılaştık.” açıklamasını yaptı.

İTÜ'lü öğrencilerin her projedeki incelikle düşünülmüş detaylara büyük bir hassasiyet ve özenle yaklaştığını kaydeden Bayram, Hataylı öğrencilerin de büyük bir çaba gösterdiğini ifade etti.