Güneş; “İslam Aleminin Berat Kandilini Kutluyorum.”

Güneş; “İslam Aleminin Berat Kandilini Kutluyorum.”

Yayın: 07.04.2020 11:23
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş Berat Kandili sebebiyle bir mesaj yayınladı.

Güneş Mesajında;

“Değerli hemşehrilerim; Berat Gecesi; Yüce Allah’ın affını, mağfiretini ve günahlardan arınmayı umduğumuz kutlu bir zaman dilimidir. Araf Suresi’nde “Rabbinize yalvara yakara gizlice dua edin, O haddi aşanları sevmez” buyrulduğu üzere, bizleri her türlü belâdan, musibetten ve hastalıktan koruması için niyazda bulunmalıyız. Bu manevi geceler, bizlere kulluk bilincimizi, Yüce Yaratıcı’nın sonsuz rahmet ve merhametine iltica etmemiz gerektiğini bir kere daha hatırlatmaktadır. Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşlarımızla birlikte bütün İslam âleminin Berat Kandilini kutluyorum. Bu gece yapılan duaların içinde bulunduğumuz sıkıntılardan kurtulmamıza vesile olmasını da Cenab-ı Haktan niyaz ediyorum.” dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Emekli ziraat mühendisi kurduğu serada fidan aşılaması yapıyor

Anadolu Ajansı
Yayın: 25.04.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat'ın Niksar ilçesinde emekli ziraat mühendisi Kayhan Argun, Türk fındığı fidanlarına aşılama yaparak satıyor.

Kayhan Argun, emekli olduktan sonra kurduğu serada fındık aşılaması yaparak isteyenlere gönderiyor.

Argun, AA muhabirine, geçen yıl Tarım ve Orman Müdürlüğünden emekli olduğunu söyledi.

Fide ve fidan yetiştiriciliği için sera kurduğunu belirten Argun, “Ceviz ve fındık fidanları üretiyorum. Yabani cevizlere Amerikan chandler ve Fransız çeşidini aşılıyoruz. Bir de Türk fındığını, ağaç usulü olan fındığı aşılıyoruz. Geçen yıl yaptık, aşı gayet başarılı. Türkiye'de bunu yapan üç kişiden birisiyiz. İzmir Ödemiş'te, Düzce'de ve Tokat Niksar'da biz varız.” dedi.

Aşılama yapıldıktan sonra verimin güzel olduğunu dile getiren Argun, şunları kaydetti:

“Bahçeleme dediğimiz ışkın alma yok bunda. Bu fındık, direkt ağaç oluyor, üstten dallanıyor. Kök yapısı diğerinden çok farklı. Artık ocak usulü fındıkçılıktan ağaç usulü fındıkçılığa geçiliyor. Makineli tarıma, silkelemeye, budamaya, toplamaya uygun. Talep çok fazla. Aşılama mevsimi Şubat 20'den Nisan 20'sine kadar süren bir zaman. Biz kalem aşısı yapıyoruz. Mevsimlik aşılamamız 5 bin adet.”