Güneş;“ Karabük’ün Tüm Yurtta İzi Vardır ”

Güneş;“ Karabük’ün Tüm Yurtta İzi Vardır ”

Yayın: 11.06.2021 23:20
Paylaş:
A+ A-

AK Parti Karabük Milletvekili Niyazi Güneş Karabük’ün il oluşunun 26. Yıl dönümünü dolayısıyla TBMM’de basın toplantısı düzenledi. Güneş konuşmasında Karabük’ün emeğin, sadeliğin, birlikte yaşama kültürünün en güzel şekilde sergilendiği şehir olduğunu vurgulayarak farklı kültürdeki insanların Karabük’e has ortak bir yaşam oluşturduğunu ifade etti. Güneş Karabük’te ilk Türk demirinin üretilmesinin önemine dikkat çekerek büyüyen ve güçlü Türkiye’nin harcının yurdun dört bir tarafına Karabük’ten yayıldığına dikkat çekti. Güneş, çelik işçisinin yurdun her bölgesinde büyük altyapılarda ve birçok fabrikalarda emeği ve alın teri bulunduğunu da sözlerine ekledi.
Filyos Limanı’nın Karabük için önemine de değinen Güneş 150 yıllık projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vizyoner liderliği ve kararlı duruşu sayesinde tamamlandığını ve buna hep birlikte şahitlik ettiklerini söyledi. Güneş ayrıca Mayıs ayını rekor ihracatla tamamlayan Karabük sanayicilerini de başarıları için tebrik etti.
Güneş’in konuşmasının tam metni
“Kıymetli Basın mensupları, Karabük’ün il oluşunun 26. yıldönümü vesilesiyle huzurunuzdayım, hepinizi sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum.
Öncelikle Parlamentolar arası Dostluk Gurubu Başkanı olduğum Burkina Faso’nun Sahel bölgesindeki Yaghga köyüne düzenlenen terör saldırısında yaşamını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diliyorum.
Dost ve kardeş ülke olan Burkina Faso’nun acısını derinden paylaşıyor ve yaşanan terör saldırısını lanetliyorum.
Değerli arkadaşlar, 6 Haziran 1995 yılında Safranbolu, Yenice, Eskipazar, Ovacık ve Eflani ilçelerini bünyesine alan Karabük ülkemizin 78. ili olmuştur.
Cumhuriyetimizin kurulduğu yıllardaki öncelikli hedef, siyasi bağımsızlığımızı ağır sanayi ile desteklemek olmuştur.
Bu kapsamda ülkemizin demir ve çelik üreten ilk ağır sanayi fabrikası Karabük’te kurulmuştur.
Fabrikamızın büyüyüp gelişmesiyle birlikte bölgemiz cazibe haline dönüşmüş ve kısa sürede şehirleşmeye başlamıştır.
Ekonomik bağımsızlık konusunda kararlı duruşunun güzel bir örneği olan Demirçelik Fabrikalarından bugün Karabük şehri doğmuştur.
Karabük; emeğin, sadeliğin, birlikte yaşama kültürünün en güzel şekilde sergilendiği, şehirleşme ve sanayileşmenin birlikte kurulduğu yegâne şehirdir.
Türkiye’nin dört bir yanından gelen farklı kültürdeki insanlar, Karabük’e has, ortak bir yaşam kültürü meydana getirerek bir arada yaşama insicamı oluşturmuşlardır.
Karabük, Türk tarihinin hem ilk demirini üretmiş hem de ilk Türk Sanayi Şehri olmuştur.
Büyüyen ve güçlü Türkiye’nin harcı ve temeli yurdumuzun dört bir tarafına buradan yayılmıştır.
Karabük halkı güçlü bir irade ile sadece kentimize değil yurdumuza da çok büyük hizmetler yapmıştır.
Bugün çelik işçisinin ülkemizin her bölgesinde büyük altyapılarda ve birçok fabrikalarda emeği ve alın teri bulunmaktadır.
Karabük il oluşundan bugüne değin çok önemli aşamalar kaydetmiş AK Parti iktidarlarında yapılan desteklerle güçlenerek büyüyen modern bir sanayi şehri olmuştur.
Göz bebeğimiz Kardemir, ülkemizin gelişmesine paralel olarak son yıllarda yaptığı atılımlarla; Tren rayı, tren tekeri, dünyada sayılı tesiste üretilebilen kalın kangal üretimi ve otomobil lastiklerinde kullanılan tekerlek çeliğini üretir hale gelmiştir.
3 Milyon Ton Çelik üretimiyle de önemli bir sanayi hedefine doğru ilerlemektedir.
Böylelikle ülkemizin önemli çelik ürünleri kendi toprağımızdan karşılanmaktadır.

Karabük dendiğinde her ne kadar akla ilk gelen demir çelik ise de bugün, Karabük, ilçeleriyle birlikte tarihî değerleri, doğal güzellikleri, eğitim kurumları ve sosyal imkânları ile ülkemizin önemli şehirlerinden biri hâline gelmiştir.
Her yıl milyonlarca misafiri ağırlayan tarih kokan Dünya Miras Kenti Safranbolu, Blok Ormanlarıyla Yenice, Doğasıyla Ovacık, Gölleriyle Eflani ve tüm güzellikleriyle Eskipazar cazibesini her geçen gün artırmaktadır.
Üniversitemizin her geçen gün artan başarıları gururumuz olmaktadır.
Yine üniversite sınavlarında başarı ortalamamız ilk sıralardadır.
Karabük her alanda gelişmeye ilerlemeye, ülkemizin değerine değer katmaya devam etmektedir.
Değerli arkadaşlar Ülkemizin ve Karabük sanayisinin uzunca bir süredir hayali olan Filyos Liman Projesi’nin açılışına 4 Haziran Cuma günü hep birlikte şahitlik ettik.
Sayın Cumhurbaşkanımızın vizyoner liderliği ve kararlı duruşu sayesinde 150 yıllık rüya olan proje 7 yıl süren çalışma sonrası ülkemizin hizmetine sunuldu.
25 Milyon Ton kapasitesi ile ülkemizin 3 büyük limanından biri olan Filyos Limanı Anadolu sanayisinin ve üreticisinin Karadeniz’den dünyaya açılan penceresi olacaktır.
600 hektarlık Endüstri Bölgesi ile de ülkemizin ihtiyaç duyduğu nitelikli demir ve çelikler yüksek teknolojiyle üretilerek çok önemli bir ihtiyacı giderecektir.

Son dönemde nitelikli çelik üretiminde atılımlar yapan Kardemir ve yerel sanayicilerimiz için Filyos Limanı ve Endüstri bölgesi adeta biçilmiş Kaftandır.
Son olarak Sakarya Gaz Sahası, Amasra-1 kuyusunda bulunan 135 milyar dolar doğal gaz rezerviyle birlikte 540 Milyar Metreküp doğalgaz yine Filyos Limanından ülkemize aktarılacaktır.
Bu hamlelerle birlikte bölgemizin, ülkemizin cazibesi her geçen gün artmaya devam etmektedir.
Kıymetli hazirun, Filyos Liman Projesinin yapılması için her aşamasını takip eden ve ısrarcı olan bir Karabük şehri olmuştur.
Sanayicilerimiz, iş insanlarımız, basınımız, siyasilerimiz, sivil toplumumuz ve halkımız Filyos Liman projesinin bölgeye kazandırılması için büyük gayret gösterdiler.
Limanın Karabük için farkındayız ve beklentimiz çok yüksek.
Filyos Limanı bölgemizin ve Karabük’ün ekonomisini, işini ve aşını büyütecektir.
Karabük olarak tecrübemizi artık dünya ile buluşturmanın, kabiliyetlerimizi artırmanın ve dışa açılmanın zamanı gelmiştir.
Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Bakanlarımıza ve ilgililere Filyos Limanını bölgemize kazandırdığı için Karabük halkı adına teşekkür ediyorum.
Değerli basın mensupları, buradan İhracat konusuna da değinmek istiyorum.
Pandemi şartlarına rağmen ülkemiz var gücüyle üretmekte ve önemli kalemlerde ihracat yapmaktadır.
Zor şartlara rağmen ülkemiz ihracatta rekorlar kırmaktadır.
Bu rekorları kıran bir şehir de Karabük olmuştur.
Karabük olarak 2020 yılında 100 ü aşkın ülkeye 330 Milyon dolar ihracat gerçekleştirdik.
2021 yılına da çok güçlü bir şekilde başladık ve Karabük tarihinde bir rekorla Mayıs ayında 50 Milyon Dolarlık ihracat gerçekleştirdik.
Bu yılın ilk beş ayında toplam 192 milyon Dolar ihracatla geçtiğimiz yıldan çok daha iyi bir performans gösterdik.
Üreten, katma değer katan ihracatçı firmalarımıza buradan teşekkür ediyorum.
Karabük ve ülkemiz üreterek büyümeye devam ediyor
Bundan sonra da üzerimize daha çok görev düştüğünün farkındayız.
Sözlerime son verirken, Karabük’ün il olmasında emeği geçen dönemin siyasilerine teşekkürlerimi sunuyor, şehrimizin kalkınması, büyümesi için gayret gösterenleri minnetle, ahirete intikal eden büyüklerimizi de rahmetle anıyorum.
Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” Dedi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ ile ilgili paylaşım yapan 8 kişi gözaltına alındı

Yayın: 28.03.2024 14:00
Paylaş:
A+ A-

Son günlerde Karabük Üniversitesi’nde HIV ve HPV vakalarında artış olduğu iddiaları sosyal medyada gündem oldu… Bu iddialarla ilgili yapılan paylaşımlar sonrası 8 kişi gözaltına alındı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Karabük Üniversitesi’nde yaşanan olaylarla ilgili internette ve sosyal medyada kullanılan nefret söylemleriyle “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme”, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” niteliğinde paylaşımlar yaptığı tespit edilen 10 kişi hakkında gözaltı kararı verdi.

Başsavcılığın talimatı üzerine, emniyet ekiplerince 8 şüpheli gözaltına alınırken 2 şüphelinin yakalanmasına yönelik operasyonların devam ettiği öğrenildi.

NE OLMUŞTU?

Sosyal medyada Karabük Üniversitesi’nde okuyan Türk öğrencilerin, Afrika ülkelerinden gelen öğrencilerle cinsel birliktelik yaşadıktan sonra HPV ve HIV belirtileriyle hastaneye başvurduğu ve bu sebeple hastanelerde yoğunluk oluştuğu iddia edilmişti.

KARABÜK’TE GÖZ ALTILAR OLACAK MI?

Karabük Üniversitesi ile ilgili sosyal medyada paylaşım yapan 8 kişi göz altına alınırken, Karabük’te de bu şekilde iddialarda bulunarak açıklamalar yapan ve ve sosyal medya da paylaşım yapan kişi veya kişilerinde göz altına alınıp alınmayacağı merak edilirken, Karabük’te de göz altıların olup olmayacağı konuşuluyor.