Hac Önkayıtları Bugün Sona Eriyor

Hac Önkayıtları Bugün Sona Eriyor

Yayın: 27.01.2016 10:20
Paylaş:
A+ A-

Karabük İl Müftüsü Halil Bektaş, 2016 yılında hacca gitmek isteyenler için devam eden ön kayıtların 27 Ocak Çarşamba günü(bugün) sona ereceğini söyledi.

Ön kayıtlar ile ilgili bir açıklama yapan İl Müftüsü Halil Bektaş; “2016 yılı Hac Önkayıt işlemleri; 18 Ocak tarihinde başlamış 27 Ocak (bugün) sona erecektir. 2016 yılında hacca gitmek üzere “İlk Defa Kayıt” yaptırmak isteyenler İnternet Sayfamızda yayınlanan Hac ve Umre Tahsilatı yapan bankalardan birine 20 TL ön kayıt ücretini yatırdıktan sonra müracaatlarını Başkanlığımız http://hac.diyanet.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edecekleri form dilekçe ile doğrudan müftülüklere yapabileceklerdir. 2015 yılında kuraya katılanlardan hacca gidemeyenlerin “Kayıt Yenileme” işlemleri Başkanlığımızca elektronik ortamda otomatik olarak yapılacak ve bunlar kayıt yenilemiş sayılacaktır. Ancak; 2015 yılı tercihlerinden; Kayıt il ilçesi, İletişim Bilgileri, Telefon Bilgileri, Hac Konaklama Türleri ve Kur’aya Birlikte Gireceği kişilerde değişiklik yapmak isteyenler ile müracaatlarından vaz geçenler Müftülüklere başvurarak gerekli değişiklikleri müracaat süresi içerisinde yapabileceklerdir. Kura çekiminden sonra kesin kayıt yapmaya hak kazanan vatandaşlarımızın, “kesin kayıt yaptırabilir” belgeleri, cep telefonlarına gelen sms’deki şifre ile alabileceklerinden, özellikle cep telefon bilgilerinin güncellenmesi gerekmektedir” dedi

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Temizlik İşleri Ekipleri Dere Yataklarında Temizlik Çalışmalarına Başladı

Yayın: 19.04.2024 14:43
Paylaş:
A+ A-

Karabük Belediyesi Şehir merkezinde ki dere yataklarında oluşan çöp, çamur gibi birikintiler halk sağlığı acısından risk oluşturmakla beraber, görüntü ve çevre kirliliği oluşturmaktaydı. Bunun üzerine harekete geçen Temizlik İşleri ekiplerimiz dere yataklarında temizlik çalışmalarına başladı.

Böylece dere yataklarını dolduran katı atık, ot ve çamurlar temizlenerek, hem oluşabilecek kötü koku, sinek ve su taşkınlarının önüne geçildi, hem de görüntü kirliliği ortadan kaldırılmış oldu.

Ayrıca iş makinelerin ulaşamadığı menfez altlarına da giren belediye ekiplerimiz buradaki çöp ve atıkları da temizlediler.

Dere yatakların temizlenmesi, Temizlik İşleri ekiplerimiz tarafından farklı bölgelerde devam edecektir.