“Haftaya Başlangıç” Toplantıları devam ediyor

“Haftaya Başlangıç” Toplantıları devam ediyor

Yayın: 22.10.2018 21:14
Paylaş:
A+ A-

Kaymakamlar, İl Müdürleri ve ildeki kurum ve kuruluşlar arasında bilgi alışverişinde bulunmak, kurumlar arasında iletişim ve empati yaklaşımını geliştirmek, ilimizin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla Vali Kemal Çeber tarafından uygulamaya konulan “Haftaya Başlangıç” toplantısı Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ile TUİK Zonguldak Bölge Müdürlüğü sunumları ile devam etti.

Karabük Öğretmenevinde yapılan toplantıya Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Vali Yardımcısı Abdulhalim Can, Karabük Valiliği Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, İl Jandarma Komutanı J. K. Ali Sefa Yılmaz, kurum müdürleri, TUİK Zonguldak Bölge Müdürü Ercan Çelik katıldı.

Toplantının ilk sunumunu yapan Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Hasan Özdemir sunumunda; Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen israfın önlenmesini, kaynakların daha verimli kullanılmasını, atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumunun engellenmesi veya minimize edilmesi, atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazanımının sağlanmasını kapsayan “Sıfır Atık” projesi hakkında bilgiler verdi. İmar Barışı çalışmaları hakkında da bilgiler veren Özdemir, Maliye Bakanlığının Ana Hizmet Birimi olan Milli Emlak Genel Müdürlüğünün 1 nolu Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 99 uncu maddesi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlandığını ve yine aynı kararname ile Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğünün kurulduğunu, Yerel Yönetimler Şube Müdürlüğü’nün oluşturularak hizmet vermeye başladığını ifade etti.

Toplantıda Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) Zonguldak Bölge Müdürlüğünün yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler veren TUİK Zonguldak Bölge Müdürü Ercan Çelik, TR81 kapsamanda Karabük, Bartın ve Zonguldak illerini kapsayan çalışmalar yaptıklarını ifade ederek, Türkiye İstatistik Kurumun tarihçesi başta olmak üzere TUİK Organizasyon Yapısı, görev ve yetkileri, hizmet standartları, misyon ve vizyonları, TUİK verilerinin belirlenme yöntemleri, Bölge Müdürlüğü görev alanları ve TUİK Bölge Müdürlüğü olarak yaptıkları çalışmalardan örnekler vererek sunumuna son verdi.

Toplantı, soru-cevap ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulması ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

“Gölgeyim Ben” Karabük’te okuyucusuyla buluşuyor

Yayın: 29.03.2024 16:54
Paylaş:
A+ A-

The Poet House tarafından yayımlanan mini kitapta Tuğba Turan’ın “Gölgeyim Ben” adlı hikayeleri İsmail Sertaç Yılmaz tarafından çizilen illüstrasyonlarla bir araya getirildi.

Karabük’te polisiye ve gerilim türünde kitap yazan Tuğba Turan, güçlü kalemiyle yeni bir başarıya imza attı. Karabük’ün yetenekli yazarı Tuğba Turan, bu kez okuyucusunu dört hikayede buluşturuyor. Hikayelerinde, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmaktan çıkıp, kendi güçlerini keşfetmelerine vurgu yapıyor. Karakterinin gölge üzerinden güçlenmesi, aslında kadınların toplumda ikinci planda tutulduğu, bastırıldığı ve görmezden gelindiği gerçeğini simgeliyor. Ancak bu hikayeler, kadınların içlerindeki gücü keşfetmeleri ve erkek egemen topluma karşı mücadele vermeleri üzerinden umut ve ilham veriyor. Gölgelerden güç alan anti-kahramanın, kadınların kendilerini güçlü ve değerli hissetmelerine yönelik bir metafor olması da bu mesajın önemli bir parçasını taşıyor. Bu hikayeler, kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını, seslerini duyurmalarını ve adalet arayışlarında korkusuzca ilerlemelerini konu alıyor. Bu sayede, kadınların erkeklerin gölgesinde kalmayı reddederek kendi ışıklarını yakmaları ve hayallerine doğru ilerlemeleri teşvik ediliyor.

Bu kitap aynı zamanda sakin kitap ‘slow book’ projesi, hızlı tüketilen kitaplara karşı bir başkaldırı niteliği de taşıyor. Hikayelerinde gücünü gölgeden alan anti-kahramanın yaratıcısı Turan, kitabında şu ifadelerde bulunuyor: “Ben yoklukla güçlendim. Hiçlikten doğdum. Bir kadının içine düşerken zevk veren, düştükten sonra istenmeyen bir bebek gibi, boşluğu doldurdum. Ben oldum” sözleriyle karakterinin iç dünyasını anlatarak, kadınların sessizliklerine ses katmayı hedefliyor.

“Gölgeyim Ben”, kadınların güçlenme sürecini ve adalet arayışını ele alan etkileyici hikayelerle dolu bir kitap olarak okuyucularla buluşacak. Bu kitap ile Yazar Tuğba Turan’ın Karabük ve Türkiye genelinde edebiyata ve sanata farklı bir bakış açısı getireceğinin mesajı veriliyor. (Esra Oğuzkağan Özkan)