“Haftaya Başlangıç” Toplantıları Sürüyor

“Haftaya Başlangıç” Toplantıları Sürüyor

Yayın: 12.02.2018 19:52
Paylaş:
A+ A-

Kaymakamlıklar, İl Müdürlükleri ve ildeki kurum ve kuruluşlar arasında bilgi alışverişinde bulunmak, kurumlar arasında iletişim ve empati yaklaşımını geliştirmek, ilin sorunlarını ve çözüm önerilerini görüşmek amacıyla Vali Kemal Çeber tarafından uygulamaya konulan ve iki haftada bir yapılan “Haftaya Başlangıç” toplantısı İş-Kur İl Müdürlüğü, Sosyal Güvenlik Kurumu ve BAKKA’nın yaptığı sunumlar ile devam etti.

Karabük Öğretmenevinde yapılan toplantıya Vali Kemal Çeber’in yanı sıra Vali Yardımcıları Osman Yenidoğan, Barboros Baran ve Abdulhalim Can, Karabük Valiliği Hukuk Müşaviri Numan Tahir Şimşek, İlçe Kaymakamları, İl Jandarma Komutanı J. Albay Cihan Ulukaya, İl Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay ve kurum müdürleri katıldı.

Toplantının ilk sunumunu gerçekleştiren İŞKUR İl Müdürü Coşkun Güven, İŞKUR’un 21 Ocak 1946 tarihinde 4837 sayılı Kanun ile kamu istihdam hizmetlerini vermek üzere İş ve İşçi Bulma Kurumu (İİBK) adı ile kurulduğunu ifade ederek başladığı sunumunda; personel durumu, temel misyon, kuruma kayıtlı aktif işsiz sayıları, işsizlerin yaş ve cinsiyetine göre dağılımı, 2017 yılında İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin istihdam durumları, iş ve meslek danışmanlığı, İŞKUR tarafından yürütülen hizmetler, aktif işgücü piyasası programları, işsizlik sigortası uygulaması, pasif istihdam politikaları, çalışma ilişkileri servisi başvuru sayıları, 6331 Sayılı İSG Kanunu, alt işveren işlemleri, İŞKUR hedefleri, ve “Hami Kurum&Kardeş Okul”proje çalışmaları ile İŞKUR İl Müdürlüğünün ihtiyaçları hakkında Vali Kemal Çeber ve katılımcılara sunumlar eşliğinde bilgiler verdi.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü sunumunu gerçekleştiren İl Müdürü İsmail Yıldırım Sosyal Güvenlik Kurumunun tarihçesi ile başladığı sunumda; Tarihsel gelişimi, teşkilat şeması, yetki-görev ve sorumlulukları, SGK İl Müdürlüğü organizasyon yapısı, personel ve araç durumu, 4/A – 4/B ve 4/C aktif sigortalıların yıllara göre değişim oranları, 4/A – 4/B ve 4/C pasif (emekli) sigortalılarımızın yıllara göre değişim oranları, 2017 yılında BİMER – CİMER ve ALO 170 kanalıyla gelen başvurular, Kamu Kurum ve Kuruluşlarıyla yapılan protokoller, Sosyal Güvenlik Haftasında İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler gibi konularda sunumlar eşliğinde ayrıntılı bilgiler verdi.

Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tuncay Özcan ve İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Sözen ‘inde katıldığı toplantının son bölümünde Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı (BAKKA) Genel Sekreter Vekili Elif Acar, Vali Kemal Çeber ve katılımcılara birliğin çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Genel Sekreter Vekili Acar “On Birinci Kalkınma Planı hazırlıkları kapsamında, yerel paydaşların, kadınların, gençlerin ve doğrudan vatandaşların kalkınma planı sürecine dahil olması hedeflenmektedir. Bu kapsamda toplumun tüm kesimlerinin plandan beklentileri ile katkılarını almak ve plana yansıtmak amacıyla bir anket çalışması düzenlenmektedir. Bu anket vasıtasıyla sunacağınız katkılar planın önceliklerinin belirlenmesine ışık tutacaktır.”diye konuştu. Daha sonra Demokrasi- Adalet- Güvenlik, Kamu Hizmet Sunumu ve Yönetişim, Eğitim, Sağlık, Gelir Dağılımı, İstihdam, Ekonomik İstikrar, Teknolojiye Dayalı Yenilikçi ve Rekabetçi Üretim, Bilgi ve İletişim Teknolojileri, Tarım ve Kırsal Kalkınma, Ulaştırma, Enerji, Çevre, Turizm, Bölgesel Gelişme, Kentsel Yaşam ve Uluslararası İşbirliklerinin Geliştirilmesi konu başlıklarında anket çalışması yapıldı.

Toplantı soru-cevap ve karşılıklı fikir alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Görele’de “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 00:48
Paylaş:
A+ A-

GİRESUN (AA) – Giresun'un Görele ilçesinde 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin destansı mücadelesinin anlatıldığı “Aynalı Çarşı” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Uğur Bilgi'nin yönettiği, eğitmenliğini ise Nur Tuba Bankoğlu'nun yaptığı oyunda Görele Anadolu Lisesi öğrencileri rol aldı.

Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi'nde sahnelenen oyunu izleyen Belediye Başkan Vekili Hediye Dülger, öğrencilerin Çanakkale'de yaşanan destansı mücadelenin ruhunu salona en iyi şekilde yansıttıklarını söyledi.

Dülger, öğrencileri tebrik ederek, çeşitli hediyeler verdi.