Halk Eğitim Merkezi ile SAKEM’den Yıl Sonu Sergisi

Halk Eğitim Merkezi ile SAKEM’den Yıl Sonu Sergisi

Yayın: 11.06.2015 09:48
Paylaş:
A+ A-

Safranbolu Halk Eğitim Merkezi, Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu ve Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezi ( SAKEM ) Tarafından Düzenlenen 2014 – 2015 yılsonu sergi açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü binasında gerçekleştirilen programa Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak, Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy, İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammet Yılmaz, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Sezai Öztaş, İş –Kur Müdürü Coşkun Güven, Daire Müdür ve Amirleri, Belediye Başkan Yardımcıları ile çok sayıda vatandaş ile kursiyerler katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal marşımızın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Öztaş ; “Halk Eğitiminin adından da anlaşılacağı gibi oldukça geni bir uygulama alanına sahiptir ki bu yüzden bağlı bulunduğumuz müdürlüğümüzün adı Hayat Boyu Öğrenme Müdürlüğü olarak güncellenmiştir” dedi.

Bu tür çalışmaların Valilik, kaymakamlık, Belediye ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da desteklendiğini vurgulayan Öztaş, verilen destekler teşekkür ederken, Safranbolu İlçe halk Eğitim Müdürlüğü çalışmalarından da söz etti.

Açılışları yapılacak olan sergilerin bir yıllık bir çalışmanın ürünü olduğunu dile getiren Öztaş; birbirinden güzel eserlerin sunulacağı sergilerde emeği geçen öğretmen ve kursiyerlere de teşekkür ediyorum” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Ali Köse de “Bu günün dünyasında gelişmiş batı toplumlarında insanlar devlet ile iş görüşmelerine gittiklerinde kendilerine sahibi oldukları diploma ve sertifikalar dan öte hobilerinin ne olduğunu, hangi sanat ve spor dalları ile uğraştıkları sorulur. Bu ayrıcalığı bizler de insanlarımıza yaşatmak gayesi ile çalışmaları desteklemekteyiz. Ben tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ise “ Öncelikle bütün emeği geçenleri tebrik ediyorum. İnsan doğduğundan ölümüne kadar eğitimle mükellef. Her dakika bir şeyler öğrenmeliyiz. Bu bağlamda Halk Eğitim merkezimiz ve SAKEM çok güzel işler yapmışlar. Yeniden hepsini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Minik öğrencilerin muhteşem halk oyunları gösterilerinin ardından Halk Eğitim Merkezi ve SAKEM kursiyerlerinin muhteşem eserlerinin sergilendiği sergilerin açılışlarına geçildi.

Sergiyi gezen protokol üyeleri ve vatandaşlar sunulan eserlere hayran kalırken, program sonrası bir açıklama yapan Safranbolu Belediye Başkanı Dr. Necdet Aksoy; “Böylesi güzel bir sergide bulunmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Halk Eğitim Merkezimiz ve alanında lider olan Safranbolu Kültür ve Eğitim Merkezimiz gerçekten çok güzel eserler ortaya koymuşlar. Ben öncelikle kurs hocalarımızı ve kursiyerlerimizi kutluyorum. Bizler sanata ve sanatçıya saygı duyan bir milletiz. Bu nedenle bir sanatçının elinden çıkmış gibi dimdik duran Safranbolu’muzda da her türlü sanat faaliyetine destek verdiğimiz gibi unutulmaya yüz tutan zanaatlarımızı da gün yüzüne çıkarıyoruz. İnşallah daha da güzel çalışmaları yine hep birlikte gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Ben yeniden emeği geçen herkesi tebrik ediyor hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Program kursiyerlerin hazırladıkları ikramlar ile sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

arabam.com mart ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:48
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – arabam.com, mart ayındaki ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizini yayımladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, mart ayı ikinci el ilan verileriyle hazırlanan analizde ikinci el araç sektöründe hareketlilik başladı. Mart ayında ikinci el araç fiyatlarında yüzde 1 artış gözlemlendi. Artış, daha çok 800 bin liranın üzerindeki araçlara yansıdı.

Sıfır araçlardaki kampanyaların bitişi ve fiyat artışları, ikinci el araç fiyatlarını da yukarı yönlü etkileyeceği sinyalini verirken, yükselişe geçeceği ön görülen ikinci el otomobil arzı ile birlikte fiyat artışının da enflasyondaki değişimi gelecek aylarda yakalaması bekleniyor.

İkinci el araçların ortalama fiyatı 679 bin lira 4 kuruş olurken, 5 yaşa kadar olan araçların ilan oranı arttı. Mart ayında ilanı en çok görülen markalar Fiat, Renault, Volkswagen, en çok görüntülenen modeller ise Clio, Astra, Megane oldu.

– Yaşı genç araçların ilan sayısı arttı

arabam.com'da mart ayında 5 yaşına kadar olan araçların oranı yüzde 2 artarak, ilanlarda yüzde 18 ile yer aldı. 10-20 yaş arası araçlarda ise yüzde 1,2 azalma görüldü. Ayrıca, düz vitesli araçların da ilanlardaki oranı yüzde 2 azaldı.

İlanlarda 800 bin liranın üzerindeki araçlar, ağırlıklı 1 milyon lira üzerindeki araçlar olmak üzere, yüzde 2 arttı. İlanlardaki 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira fiyat aralığındaki araçlar ise yüzde 1 azaldı.

500 bin lira ve altı araçların ilan oranı yüzde 47, 500 bin lira 1 kuruş – 600 bin lira aralığındaki araçlar ile 1 milyon lira ve üzeri araçların oranı ise yüzde 12 oldu.

600 bin lira 1 kuruş – 700 bin lira aralığındaki araçların oranı yüzde 11, 800 bin lira 1 kuruş – 1 milyon lira aralığındaki araçların oranı yüzde 8 ve 1 milyon liranın üzerindeki araçların oranı yüzde 12 oldu.