Hatipoğlu Göleti Çerçevesinde, Tarımsal Üretimi Geliştirme Toplantısı

Hatipoğlu Göleti Çerçevesinde, Tarımsal Üretimi Geliştirme Toplantısı

Yayın: 27.06.2018 10:39
Paylaş:
A+ A-

Ovacık Kışla köyünde Kaymakam Mehmed Zahid Doğu Başkanlığında DSİ Karabük Şube müdürü Yasin Devrim ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Şahin‘in katılımı ile Hatipoğlu sulama göleti havzasında bulunan Doğanlar, Hatipoğlu, İmanlar, Kışla ve Koltuk köyünden köy muhtarları ve çiftçilerin katılımı ile toplantı düzenlendiği haber verildi.

Toplantıda İlçe Kaymakamı Mehmed Zahid Doğu havzada arazisi olan çiftçilerin birlik beraberlik içerisinde sulu tarıma geçerek bölgede hayvancılık için olmazsa olmaz olan yonca, silajlık mısır gibi yem bitkisi ekiminin gerçekleştirmesi gerektiği, devletin bu konuda tüm kurumları ile çiftçilerin yanında olduğunu, havzada sulu tarımın başlaması ile çiftçinin gelirinin katlanacağını, istihdamın artacağını, yeni sulama projelerinin önünün açılacağını belirti. DSİ Karabük Şube müdürü Yasin Devrim ise çiftçilere sistemin nasıl çalışacağı hakkında bilgiler verdi, çiftçilerden gelen soruları yanıtladı. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ramazan Şahin ise İlçe Tarım müdürlüğü olarak her konuda çiftçilerin hizmetinde olduklarını belirterek, tarımsal desteklemeler ve bakanlığın uygulamaya koyduğu birlikte üretim projesi hakkında çiftçilere bilgiler verdi. Toplantı çekilen toplu fotoğrafın ardından sona erdi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Altınbaş Üniversitesi, yazar Ayşe Kulin’i ağırladı

Anadolu Ajansı
Yayın: 29.03.2024 08:24
Paylaş:
A+ A-

İSTANBUL (AA) – Altınbaş Üniversitesi, 60. Kütüphane Hastası kapsamında yazar Ayşe Kulin'i konuk etti.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Altınbaş Üniversitesi, 60. Kütüphane Haftası kapsamında yazar Ayşe Kulin'in katılımıyla söyleşi düzenledi. Etkinliğe çok sayıda öğrenci ve akademisyen katıldı.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen yazar Kulin, hayatın farklı pencerelerini açmak için kitap okunmasını gerektiğini belirtti.

Değişik bir kuşak yetiştiğini ifade eden Kulin, “Kitap okuyan son kuşak sizler olabilirsiniz. Hayatın şartları da değişiyor. Sosyal medyanın etkisi yadsınamaz. Ama kitap bize hayatın farklı pencerelerini açan bir araç. Bilemeyeceğiniz hayatlara dokunabilirsiniz. İster basılı kitap ister dijital ekranlardan olsun mutlaka kitap okuyun.” önerisinde bulundu.

– “Ön yargılardan kurtulmak için kitap okuyun”

Kulin, önyargıları kırmak kurtulmak için kitap okunması gerektiğini belirterek, “Nalan Türkeli'nin 'Varoşta Kadın Olmak' kitabını okumadan önce çöp karıştıranlara çevreyi kirlettikleri için tepki duyardım. Ancak kitabı okuduktan sonra oradan alınan bir pasta artığının o evlerde nasıl bayram sevincine neden olduğunu okuyunca, göz yaşları içinde ön yargılarım değişti. O kitap bana bilmediğim bir hayatın penceresini açmıştı.” ifadelerini kullandı.

Özellikle gençlerin kitap okumasını tavsiye eden Kulin, “Bir kitap evlerinizin içine kadar girer, her türlü insanı tanıma, anlama şansınız olur. Cebinizde laflarınız olur. Sevgilinizle ilk randevunuzda konuşabilecek konularınız olur.” açıklamasında bulundu.

Yazarların toplumdaki sorunlara farkındalık yaratması gerektiğine inandığını aktaran Kulin, şunları kaydetti:

“Eğer 'Her Yerde Kan Var' gibi tarihi gerçeklere dayanan bir kitap yazıyorsam çok derin bir okuma yazıyorum. Orada 600 yıl sürmüş bir İmparatorluk olan Osmanlı'nın kendini güncelleyememesinin getirilerini görürsünüz. Mesela 'Sevdalinka' ve 'Kardelenler' görüşlerimi değiştiren kitaplar oldu. 'Sevdalinka' için Bosna'ya gittiğimde Batı'ya olan hayran bakış açım değişti. Sistem olarak değil ama insanlık namına iyi olmadıklarını gördüm. 'Kardelenler'i yazarken de Türkan Saylan'ı tanıdım. Özellkle Anadolu'da kızların eğitim görmelerinin önemini bir kez daha anladım. Kızlarımız, kendi iradeleri yönünde hareket edebilmeli.”

Ayşe Kulin, söyleşiden sonra kitaplarını imzaladı ve sevenleriyle fotoğraf çektirdi.