Hatipoğlu Göleti Yapım Çalışmaları Sürüyor

Hatipoğlu Göleti Yapım Çalışmaları Sürüyor

Yayın: 14.10.2017 00:14
Paylaş:
A+ A-

Ovacık ilçesi Hatipoğlu köyünde yapımı devam eden Hatipoğlu Sulama Göleti; DSİ sulama projesi kapsamında 633 hektar alan, sulanabilir arazi niteliğine kavuşacağı bildirildi.

Konu ile ilgili verilen bilgide,Proje ile yaklaşık 500 hektar tarım arazisi, sulanabilir tarım arazisi niteliği kazanacaktır. Böylece sulanabilir nitelik kazanan bu alanda, bölgesel ve havza bazlı bitkisel üretime yönelik çalışmalar gerçekleştirilebilecektir.

Ovacık Kaymakamı Mehmet Zahid Doğu ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahin, Hatipoğlu Göleti çalışmalarını yakından takip ederek sulamaya açılacak alanlarda yapılacak tarımsal faaliyetlerin planlanması konusunda çalışmalar yapılmakta olduğu haber verildi.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Samsun’da kırmızı orman karıncaları biyolojik mücadele için yeni yuvalarına taşındı

Anadolu Ajansı
Yayın: 19.04.2024 16:48
Paylaş:
A+ A-

SAMSUN (AA) – Samsun'un Vezirköprü ilçesinde kırmızı orman karıncaları, orman zararlılarına karşı biyolojik mücadele amacıyla Narlısaray Orman İşletme Şefliğine bağlı başka bir ormanlık alana nakledildi.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürlüğü Çiğdemli Orman İşletme Şefliği sınırlarında bulunan kırmızı orman karıncaları, özel kıyafetli görevliler tarafından hazırlanan özel sandıklara konuldu.

Araçlarla Narlısaray İşletme Şefliği Kızılcapelit mevkisine götürülen karıncalar, burada önceden hazırlanmış yeni yuvalarına kraliçe karıncalarla tekniğine uygun şekilde yerleştirildi. Yuvalara, karıncaların beslenmesi için toz şeker de döküldü.

Vezirköprü Orman İşletme Müdürü Mecit Koçak, yaptığı açıklamada, kırmızı orman karıncalarının 80-100 metrekare çapında alanda ormanlara zarar veren böcekleri yiyerek biyolojik mücadeleye katkıda bulunduklarını belirtti.

Mevcut karınca yuvasının bir kısmını, yuva bulunmayan yeni bölgeye naklederek orada zararlı böceklere karşı biyolojik mücadele yapılmak istendiğini vurgulayan Koçak, şunları dile getirdi:

“Nakledilen kırmızı karınca yuvasının geride kalan kısmı, karıncaların faaliyetlerine devam etmesi için eski haline benzer yapıda olacak şekilde düzenlendi. Geride kalan karıncaların beslenmeleri için bu yuvaya da toz şeker döküldü. Ayrıca orman hayvanlarının yuvaya zarar vermemesi için yuva, tel örgü içine alınarak korunmaya bırakıldı.”

Karınca nakil operasyonuna Vezirköprü Orman İşletme Müdür Yardımcısı Tuncay Patan, Narlısaray İşletme Şefi Dilek Aksoy da katıldı.