Hayat Boyu Öğrenme Haftası Yenice’de Kutlandı

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Yenice’de Kutlandı

Yayın: 11.06.2021 22:39
Paylaş:
A+ A-

Hayat Boyu Öğrenme Haftası Kutlamaları çerçevesinde Yenice İlçe Merkez Mahalle Kurs Merkez düzenlenen sergi açılışı gerçekleştirildi.

Açılışa, Yenice Kaymakamı Yasin ERDEM, Yenice Belediye Başkanı Zeki ÇAYLI, İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat AKBAŞ, İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Erdal ÜNGÖREN, İlçe Millî Eğitim Müdürü Murat ÇORBACI, daire amirleri, usta öğreticiler ve kursiyerler katıldı.

“Hayat Boyu Öğrenme” etkinlikleri kapsamında 2020 – 2021 eğitim öğretim yılı içerisinde Yenice Merkez Mahalle Kurs Merkezi tarafından açılmış olan el sanatları, giyim, yöresel ürünler vb. gibi alanlarda açılan farklı kategorilerdeki kurslarda üretilen eserlerin yer aldığı sergi açılışının ardından katılımcılar ürünleri tek tek inceleyerek sergi açılışını gerçekleştirilen heyet,  sergi alanını gezerek usta öğreticilerden ve kursiyerlerimizden yaptıkları ürünler hakkında bilgi alarak her biri birbirinden güzel el emeği göz nuruyla yapılan çalışmalar için usta öğreticileri ve kursiyerleri tebrik ettiler.

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

Tokat Belediye Başkanı Yazıcıoğlu’ndan Sulusaray depremiyle ilgili açıklama:

Anadolu Ajansı
Yayın: 20.04.2024 04:36
Paylaş:
A+ A-

TOKAT (AA) – Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, devletin tüm kurumlarıyla, yaşanan depremin ardından Sulusaray ilçesinde bulunduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu, gazetecilere, Sulusaray ilçesinde dün saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini hatırlattı.

İlçede iki gündür depremlerin meydana geldiğini belirten Yazıcıoğlu, “Gece yaşanan ilk depremin ardından Sulusaray'a intikal ettik. Vatandaşlar tabii panik yapmışlardı, sokaktalardı. 5,6 büyüklüğündeki depremde, net bilgi ilerleyen saatlerde gelecektir ama 171 ev zarar gördü, çevre köyler ve ilçelerle dahil olmak üzere. İki minare hasar gördü. Can kaybının, yaralıların olmaması bizi en çok sevindiren taraf.” diye konuştu.

Tokat Belediyesi olarak ilçeye aşevi ve personeliyle destek verdiklerini anlatan Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

“Vatandaşlarımız biraz panik yaptı, sokaklara indi, parklarda bulundular. Biz de onlara her konuda destek olmak için ekiplerimizi seferber ettik. Zabıtamız, park bahçeler, fen işlerimiz olsun, tüm ekipler vatandaşlarımıza çorba ikramında bulundu, yardım etti. Mahalle konaklarımızı ve Tokat merkezde spor tesislerimizi vatandaşlarımıza açtık. Tedirgin olan vatandaşlarımız geceyi orada geçirdiler ama ilerleyen saatlerde evlerine döndükleri noktasında bilgi aldık.”

Yazıcıoğlu, bölgede durum tespit çalışmalarının devam ettiğini dile getirerek, “Tüm hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hiç merak etmesinler. Devletin tüm kurumları burada. Dün de Bakan Yardımcımız, Sayın Valimiz, AFAD Başkanımız, milletvekillerimiz buradaydı. Her konuda desteklerini ifade ettiler.” açıklamasında bulundu.